Aeg vee voolamiseks boilerist kraanini

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Lembitu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 1 korda

Aeg vee voolamiseks boilerist kraanini

Lugemata postitus Postitas Lembitu »

Tere

Hakkasin siin mõtlema, et huvitav kui kaua võtab aega sooja vee voolamine 10m 16mm torus(mis tegelikult koos otsikutega on teadjamate väitel 7,5mm siseläbimõõduga) boilerist kraanini. Rõhk oleks see, mis tavaline veeautomaat välja annab.

Kas tasuks soojustada see 10m soojavee toru ära, või siis osta üldse pisike 15L boiler kraanikausi alla?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Re: Aeg vee voolamiseks boilerist kraanini

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Eraldi pisikesel boileril ei ole mõtet, soojustada tasub, aga ööga jahtub ikka ära ja tuleb mõned sekundid oodata.
Lembitu
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Lembitu »

Aga kui suur peaks olema valamuäravoolu toru läbimõõt?
Kas 32mm-st torust piisab köögivalamule.

Tänud ette
puutööd
külaline

Lugemata postitus Postitas puutööd »

Tere, kanal- 50mm on ok.
Hulga saad arvutada, palju jahtunud vett eest ära lükatakse enne kui pagist soe kraanini jõuab.Ajaliselt- enda näite varal ca 1s/m kohta. On 16mm toru, 6m paagini ja ootama pean ca 5-6s. Väikse 10-15 L paagi kahjuks räägib veel asjaolu, et neid minu teada elektroonilise korrosiooni kaitsega ei tehta ja seetõttu peab vesi mis paagist läbi jookseb hea kvaliteediga olema, eriti just raua ühendite osas. Endal säärane kogemus, et vesi ebameeldiva lõhnaga ja põhjus (väidetavalt) anoodi ja vees leiduvate met. ühendite reaktsioon.

Max
Puutööd
ASM
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas ASM »

Mul oli boileriga sama lugu-ebameeldiv hais.Mingi aja pärast see anood saab otsa ja probleem laheneb.Minu 15 liitrisel köögiboileril oli ka see anoodpulk sees(vist katlakivi tekke vältimiseks ja elemendi kaitseks).Endal on 2 eraldi boilerit.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kuna see teema haakub mulle meelde tulnud nähtusega ühes eramajas, kus tegin viimistlust ja seal tuli soojaveekraanist praktiliselt kohe kuum vesi, kuigi oli vähemalt 16 tundi torudes seisnud. Olen kuulnud poole kõrvaga midagi sooja vee ringlussüsteemist ja ehk mõni minust targem oskab seda lahti seletada.
Urmasr
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Külaline kirjutas:Kuna see teema haakub mulle meelde tulnud nähtusega ühes eramajas, kus tegin viimistlust ja seal tuli soojaveekraanist praktiliselt kohe kuum vesi, kuigi oli vähemalt 16 tundi torudes seisnud. Olen kuulnud poole kõrvaga midagi sooja vee ringlussüsteemist ja ehk mõni minust targem oskab seda lahti seletada.
Urmasr
Sooja vee tsirkulatsiooni korral on boileril reeglina 3 otsa, külm sisse, kuum välja ning keskelt tsirkulatsioon tagasi. Pump siis ajab vett torudes ringi, ülalt soe välja ning keskele tagasi.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Rostfrei kirjutas:Sooja vee tsirkulatsiooni korral on boileril reeglina 3 otsa, külm sisse, kuum välja ning keskelt tsirkulatsioon tagasi. Pump siis ajab vett torudes ringi, ülalt soe välja ning keskele tagasi.
Ja see seletabgi ära, et umbes ca 15m kauguselt paagist I korrusel (ei mäleta, kas tal oli soojusvahetiga või eraldi boiler) ja II korrusele tuleb kuum vesi kraanist praktiliselt 2 sekundi jooksul eelmises postituses kirjeldatud tingimustel? :confused:
Urmasr
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Selline asi on tõesti olemas aga sel juhul peavad torud ka väga hästi soojustatud olema. Muul juhul läheb asi küttesüsteemiks kätte ära. Edasi on veel see jama, et kui seal temperatuur liiga alla vajub (mingite kokkuhoidude nimel hakatakse aegajalt seda tsirkulatsiooni seisma jätma või mingi kindla kraadi pealt sisse-välja lülitama) siis võib seal torudes tekkida mingile bakterile soodus keskkond ja edasi on müstilised haigused. Ma rõhutan sõna võib. Sest tegelikult ei pruugi asi nii karmiks minna. Kõik oleneb sellest veest mis süsteemi sisse läheb. Kasutamise koha pealt on küll mugav.
Vasta