Millega alustada Aeroci viimistlemist seestpoolt?

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
jaanusaas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Millega alustada Aeroci viimistlemist seestpoolt?

Lugemata postitus Postitas jaanusaas »

Tere!

Küsimus järgmine, maja seinad on laotud aeroc'ist ja tahaks tegelema hakata siseviimistlusega, mis materjalidega seda peaks tegema? Seinad on sirged, aga on sees ka mõningaid kildmurdusid. Olemas on selline vahend nagu Multi Kips MP classic. Kas sellega sobib seinu tasandada? Ühtlasi kirjutage ka, milliseid vahendeid oleks veel vaja.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Re: Millega alustada Aeroci viimistlemist seestpoolt?

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Tere!

Kaablisooned, toosid, kaabeldus, siis tee ära akna ja uksepaled, kipsplaadiga, peale seda soovitan MP ja võrguga tasanduskiht teha, laed teed peale tasandust ja siis maalritöö.

Jõudu!
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tere!

Difusioonitakistuskonstandid:
Õhk - 0
MP tasandus - 5
Aeroc - 4...6
Lubitsementkrohv - 6
Vahtolüstüreen (EPS) - 30...60
Sakret MRP mineraaldekoratiivkrohv (4 mm) - 12
Maxit Silco silikoonkrohv - 41
Mida suurem number, seda aurutihedam materjal. Loeb ka materjali paksus.
Kui panna sisse MP, sein Aeroc, välja peno..., siis krohv.
Tavaliselt süüdistatakse probleemide ilmnemisel penot. Olen mõelnud, et miks ei võiks kivi visata näiteks MP kapsaaeda?
vabandust
külaline

Lugemata postitus Postitas vabandust »

vuuk kirjutas:Tere!

Difusioonitakistuskonstandid:
Õhk - 0
MP tasandus - 5
Aeroc - 4...6
Lubitsementkrohv - 6
Vahtolüstüreen (EPS) - 30...60
Sakret MRP mineraaldekoratiivkrohv (4 mm) - 12
Maxit Silco silikoonkrohv - 41
Mida suurem number, seda aurutihedam materjal. Loeb ka materjali paksus.
Kui panna sisse MP, sein Aeroc, välja peno..., siis krohv.
Tavaliselt süüdistatakse probleemide ilmnemisel penot. Olen mõelnud, et miks ei võiks kivi visata näiteks MP kapsaaeda?
"vuuk" missuguse kooli peaks lõpetama,tavainimene,et Sinu jutust oleks ka temal võimalik aru saada? Ehk võtad vaevaks seda veidi selgemalt lahti kirjutada,vastutasuks tänaks juba ette ära.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Vuuk!
Ma ei tea difusioonitakistuskonstantidest mitte essugi ja vaevalt üks keskmine tellijagi jagab midagi nendest numbritest, aga see eest praktilised kogemused ütlevad, et kui peno on välisseina sitalt pandud, siis keerab see minu suure hoolega tehtud töö ikka sinnasamusesse ehk peksab vihma "soodsa"tuulega tuppa ja ei aita seal ei mineraal- ega silikoonkrohv ning seda on juhtunud päris mitu korda. Ei ole kunagi ja ei hakkagi siseviimistlusmaterjalide kõiki tooteinfos ja ohutuskaardil mainitud numbreid kliendile ette vuristama, sest nagunii ei saa ta mõhkugi aru ja palub mul tõlkida. Kui tellija või tema sisekujundaja poolt ettekirjutisi siseviimistlusmaterjalide osas ei ole, siis tavaliselt soovitan enda kogemuste najal läbiproovitud kvaliteetseid materjale korralikelt tootjatelt.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Mis oli õigupoolest minu postituse mõte?
Tavapäraselt asjad kulgevad meil ehituses analoogselt, nagu siin teema alguses lugeda võime.
Klient küsib maalrilt, milliseid materjale kasutada ja kuidas teha. Samuti üldehitajalt, soojustajalt, välisviimistlejalt.... .
Numbritest, konstantidest, nagu näeme ei pruugi ei maalermeister, ehitaja, arendaja, klient... eriti teada. Olgugi, et need on meie head sõbrad.
Kui lähtuda ainult maalritööde või mis-tahes piirdekonstruktsiooni materjalikihi seisukohalt eraldi, siis ehk tõesti pole tähtsad muud materjali omadused, kui et materjali kasutusmugavus ja kogemus nende puhul.
Tänapäevane suur erinevate omadustega materjalide valik ühest kohast nagu lihtsustaks meie elu. Ühtlasi aga muudab ka keerukamaks, kuna tuleks hoolikamalt vaadata ka terviklahenduse seisukohast. Sest kas ja kuidas juhuslikkusel põhinev erinevate osapoolte poolt kokkuklopsitud teviklahendus töökindlust arvestades ikka kokku sobib.
Või muidu saame jälle aegajalt lugeda, et kusagil on mingid probleemid tekkinud. Süüdistatakse ehitajat, üht või teist materjali. Aga peapõhjus - koordineerimatus - jäetakse kahe silma vahele.

Õige lahendus oleks: Kõik sellised näiliselt tühised asjad võiksid olla ära toodud projektis. Ja lahendused määrab see sptsialist, kes neid esmapilgul tüütutena ja mõttetuna tunduvaid numbreid ja konstante jagab. See, kes vajadusel suudab teha ka vajalikke arvutusi.
Ehitaja peab olema võimeline aga projektist ja "konstantide"tähtsusest aru saama.
Siinkohal toonitan, et ma ei pea silmas ainult seda konkreetset maalritööde materjalide valiku küsimust, vaid vaatan palju üldisemalt ja laiemalt.
Vabandust, kui risustasin teemat ja muutsin selle ebahuvitavaks.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Keegi ei virisenud sinu jutu peale. Räägi ära mida need numbrid tähendavad/mida muudavad/kuidas niiskuse liikumist läbi konstruktsiooni takistavad ja ongi jälle elu ilus. Siin mõned juba on kes muudkui ajavad norme ja standardeid taga aga ei räägi silpigi mis juhtub nende tegemisel või mittetegemisel. Kui sa aga tahad ainult rääkida normidest siis võid üldse mitte rääkida. Siin üritab enamus (vähemalt ma olen sedasi aru saanud) saada aru ka sellest, miks mingi asi just nimelt sedasi töötab/koos püsib/laguneb nagu hetkel on.
log
külaline

Lugemata postitus Postitas log »

Kuule dumbuuser. Soovitan soojalt oma killud "Pikrisse" trükki anda. Rubriik "DUMBUUSER".
Või LOM GUVALDA JA JOPTVÕI MAT. Miks koefitsendid, milleks raskusjõud ja keskelt ärakargamise vägi....miks maailm kõrgelt ümmargune näib. ..... Kühvelda kruusa ja kuula tümpsu.....
Vasta