Juhtme jätkamine

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Külaline
külaline

Juhtme jätkamine

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ostetud sai palkmaja kus on kõik juhtmed seinapealsed.
Et silma vähem häiriks siis olen otsustanud kõik valged juhtmed toppida palgi vahesse ja nad pruunika sprayga üle lasta. Samuti üritan eemaldada kõik suured valged harukarbid mis asjatult seina peal on. Näiteks ühte tuppa tuleb juhe sisse, läheb harukarpi ja sealt otse edasi toa teise nurka stepslisse. Ilusam oleks kui juhe oleks pikalt ühes tükis olnud sest harukarbi järgi otsest vajadust ei ole ju, seal lihtsalt jätkatakse juhet.
Minu küsimus ongi nüüd see, et kuidas on kõige viisakam seda juhet jätkata ilma harukarbita? Tervet uut juhet vedada ei soovi kuna see on kokku üks 25m.
Kas siis lihtsalt kaks juhet kokku ühendada nende kruvidega klemmidega kuhu vahele juhe kinni keeratakse või on mingid paremad jubinad selle jaoks olemas? Pean silmas nii töökindluse kui ka välimuse mõttes kuna juhe jääb palgi vahele ikkagi mingil määral näha.

Aitäh! :)
tcumen
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 5 korda

Re: Juhtme jätkamine

Lugemata postitus Postitas tcumen »

Kehtivad ohutusnõuded (samuti terve mõistus) ei luba sellist teostust.
Külaline
külaline

Selle pärast küsingi nõu.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kui tahad korralikku asja, tuleb kogu kaabeldus ringi teha. Tegelikult jätkata muidugi saaks, jootes kaablisooni ja isoleerides termokahaneva toruga, aga ei soovita.
Külaline
külaline

Sa teed nalja või?
Oletame, et keset ruumi on üks pistikupesa - pesa kohal lae all on harukarp kuhu tuleb juhe mis jagatakse pistikupesale ja samuti läheb sealt edasi järgmisesse ruumi või ükskõik kuhu.
Nüüd iga kord kui majas kaob ära üks pistikupesa hakkad ümber tegema kogu kaabeldust?

Loll jutt suhu tagasi!
amp
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas amp »

Kui omal ajal pole kaabeldust süvistatult paigaldatud, siis hiljem, ilma lisakuludeta, on võimatu muuta. Ja kui ilus, korralik harukarp seina peal inimest häirib, siis poleks paha arsti juurest ka korra läbi astuda. On ju olemas igasuguseid foobiaid. Võib olla oli eelmine omanik ka kokkuhoidlik, kuna tal oli juhuslikult üle üks jupp 17m kaablit ja teine jupp 8m kaablit ja harukarp ka. Ja tegigi sellise installi, et mitte poest osta 25m terve jupp. Nüüd sõimab pada katelt.
Külastajake
külaline

Lugemata postitus Postitas Külastajake »

No kui muud üle ei jää, siis osta presshülsid ja ühenda nendega. Pärast isoleeri termokahaneva toruga.
amp
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas amp »

Külastajake kirjutas:No kui muud üle ei jää, siis osta presshülsid ja ühenda nendega. Pärast isoleeri termokahaneva toruga.
Hülsside pressimiseks on vaja spetstange. Kui inimene 25m kaablit osta ei raatsi, siis presstangid on juba ulmevaldkond. Ja ei ole vaja hakata seletama, et saab pressida ka tavaliste näpitstangidega või hülssi haamriga lapikuks taguda. Korraliku ühenduse tagavad siiski õiged materjalid ja vastavad tööriistad.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Nüüd iga kord kui majas kaob ära üks pistikupesa hakkad ümber tegema kogu kaabeldust?
Loll jutt suhu tagasi!
Ma ei mõista mismoodi majas pistikupesad ära kaovad ja veel korduvalt? Ja küsiti hoopis seda, kuidas jätkata kaablit ilma harukarbita. Nii et, loll jutt suhu tagasi.
Külaline
külaline

Küülaline kirjutas:
Külaline kirjutas:Nüüd iga kord kui majas kaob ära üks pistikupesa hakkad ümber tegema kogu kaabeldust?
Loll jutt suhu tagasi!
Ma ei mõista mismoodi majas pistikupesad ära kaovad ja veel korduvalt? Ja küsiti hoopis seda, kuidas jätkata kaablit ilma harukarbita. Nii et, loll jutt suhu tagasi.
No ilmselgelt tead sa siis elektritöödest sama palju kui põhikooli füüsikaõpetaja.
Kui oleksid kasvõi mõndagi aega elektrikuna tööd teinud siis teaksid, et väga tihti esineb inimestel soove ruumis ümberpaigutusi teha ja telekas näiteks teise seina äärde viia ning sinna pistikupesa juurde tekitada. Samas vanast seinapealsest pistikupesast mis enne telekat toitis ja nüüd keset tühja seina silma häirib tahetakse lahti saada.
Niiet neela oma loll jutt nüüd lõplikult alla ja vaata, et see enam ühestki hambapraost välja ei libiseks.

Mis sellesse harukarbi/arsti juttu puutub siis kui minul oleks ilus palksein siis ma ei tahaks ka selle peal ühegi üleliigset harukarpi näha. Valge harukarp pruuni palgi peal torkab silma nagu valge inimene aafrikas.
Aga ei, mõni inimene arvab siiski, et kui keegi teine tahab oma kodu ilusamaks teha siis on tema õige koht arsti juures.
Ühesõnaga arsti juurde võid ise pöörduda kui see nii südamelähedane teema on.

Teemaalgatajale pakkuda väga lihtne lahendus mille peale siinsed suured elektrikud ilmselgelt ei tule:
Lase mõne pisema freesiga endale harukarbi asemel palki väikse süvistus ning tee ühendus seal ära nendesamade "julladega" mida sa mainisid, pärast ühenduse tegemist tõmba tavalise isoleerteibiga ühenduskohad üle. Välja freesitud rõngas lõika pooleks ja pane katteks peale tagasi ning kokkuvõttes ongi olemas seinasisesed harukarbid. Jõudu!

-Töömees.
Külaline
külaline

Ei noh taga targemaks läheb. Töömees, ma loodan, et Sinu "tööl" ka järelvaataja on? Kus koolis selliseid "tarkusi" õpetatakse? El. paigaldis on SÜSTEEM ja töömeestel ning sisekujundajatel ei ole seda asja torkida.
Imelik.
Külaline
külaline

Muidugi jootmise soovitaks ka ära unustada.
Imelik.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline kirjutas:Ühesõnaga arsti juurde võid ise pöörduda kui see nii südamelähedane teema on
Lugesin teema uuesti algusest peale läbi, arsti pole mitte keegi maininud. :shock:
Ja keegi pädevatest võiks tuua mõne dokumendi viite, kus on loetletud kaabli jätkamise LUBATUD viisid, ning kas jooteühendus on ikka KEELATUD.
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Küülaline kirjutas:Lugesin teema uuesti algusest peale läbi, arsti pole mitte keegi maininud. :shock:
Mainiti küll, ju siis on moderaator natuke korda loomas käinud.

Aga teemast - pressitavate hülsside ning termokahaneva toruga on võimalik kaablit jätkata nii, et eemalt pole arugi saada, et kaablit jätkatud on, kui valge termorüüži peale tõmmata viimasena. Kuna ma ise pole liimiga valget varianti näinud ning seetõttu olen teinud topelt - liimiga must alla ning valge natuke laiemalt selle peale omakorda. Pressitange kindlasti ostma ei hakka paari ühenduse pärast, seetõttu pigem kutsu keegi, kellel need olemas.

Samas ma analoogses situatsioonis vaataks vbl hoopis nende põrandaliist-kaablikanal lahenduste pooole.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Ei noh taga targemaks läheb. Töömees, ma loodan, et Sinu "tööl" ka järelvaataja on? Kus koolis selliseid "tarkusi" õpetatakse? El. paigaldis on SÜSTEEM ja töömeestel ning sisekujundajatel ei ole seda asja torkida.
Imelik.
Selliseid tarkusi õpetab elukool. Kui tahad, et asi kõikidele standarditele ja nõuetele vastav oleks võib vabalt freesitud auku panna ka seinasisese ümmarguse harukarbi ja seal selle ühenduse teha kuigi tegelikult vahet ABSOLUUTSELT ei ole.
Ning ütle palun mis sellisel lahendusel viga on? Kuna seda sinu elektrikukäsiraamatus ei ole siis on kohe paha ja keelatud - kurat oma peaga üldse enam mõelda ei taheta ning igasugune kujutlusvõime ka puudub. Jään vastust huviga ootama!

Ja mis kuradi süsteemist sa räägid, seeni oled söönud või? Me räägime väikeelamu elektrijuhtmestikust mis ei ole mitte midagi müstilist.
Või oled järjekordne isehakanud elektrik kes hakkab ette kujutama, et sinu amet ja just sinu teadmised on võrreldavad tuumafüüsikaga millest tavainimsel pole lootustki aru saada. Kahjuks ei ole see nii. Ma ei taha nüüd öelda, et päris igast inimesest võib saada tipptaseme elektrik aga piisavalt pädevaks, et omas kodus asjad korda saada suudab küll iga inimene saada. Ehk jõuad sinagi kunagi sinna.

Oeeeeh. Vabandust kui mõne oma ala spetsialisti ametit või siis kedagi isiklikult solvasin aga mõni targutaja viskab siin tõesti kopa ette.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:... Ma ei taha nüüd öelda, et päris igast inimesest võib saada tipptaseme elektrik aga piisavalt pädevaks, et omas kodus asjad korda saada suudab küll iga inimene saada...
..ja seda esimese lühisest tekkinud tulekahjuni (nüüd tatistame üle vasaku õla taga asuva seina või inimese täis) ning kindlustusfirma kirjani, kus mainitakse, et seoses mittekorrektselt teostatud elektritöödest (hakkavad jutud projektist, pädevast tööde teostajast jne bla-bla-bla) alguse saanud tulekahjust põhjustatud tekkinud kahjude hüvitamiseks kuuluvat summat välja ei maksata või vähendatakse kuni 70%.
Loll on see, kes põhjust ei leia, aga kindlustused reeglina leiavad alati.
Minu arvates soovitatakse siin inimesele ikkagi head lahendust ja vahel tuleb teha järelandmisi ilu osas hea tulemuse nimel.
Urmasr- väga vähe pädev mitteametlikult (üldiselt tumba) ja ametlkult mittepädev elektritööde osas.
Külaline
külaline

Tere.
Küülaline- Ei oska ma Sulle praegu (ei ole aega ja ei paku huvi) täpselt öelda ( kus see kirjas on) . Kiirotsing annab netist ka ühe viite kus on see otsesõnul välja öeldud (vägagi autoriteetne allikas)- jootmine on tugevvooluahelates keelatud (lk22). Põhjuseks arvan ma olevat nn. Whisker-effekti (võin ka eksida). MP ahelate ühendustarvikute kohta käiva
standardi seeria numbri, avaldasin ühes varasemas teemas (otsi üles).

Külaline (töömees ma oletan?)- Kahjuks ei ulatu minu kujutlusvõime "tarkusteni" mida jagatakse "elukoolis". Seega jääb mul üle kasutada ametlikes õppeasutustes omandatut + isiklikku töökogemust (mille kvaliteeti, või selle puudumist on korduvalt "targemate"poolt kontrollitud :D ). Seega ei saa ma heaks kiita Teie soovitusi antud elektripaigaldise kohta.

Seevastu kasutaja jan soovitus on ( jätku vormistuse, kui ka võimaliku paigaldusviisi koha pealt)igati asjakohane.
Aga üldiselt olen nõus tcumeni, ampi jne.... seisukohaga et antud viisil ja meetoditega ei saa paigaldist muuta (nii et tegemist oleks veel toimiva ja ohutu paigaldisega).

... ja siinkohal tuleb alati keegi ja kukub jahuma pistikupesast, juhtmest jne.

Imelik. :hello:
kah elektrik :-)
külaline

Lugemata postitus Postitas kah elektrik :-) »

Tervitus kõigile!
Antud teema kohta siis ka minu arvamus. Ega palkmaja kaabeldamine varjatult lihtne ülesanne polegi. Ehitamisjärgus olevas majas saab veel kuidagi hakkama: pistikupesade liinid põranda seest ja valgustuse omad vahelagede või pööningu kaudu. Kuid juba valmisehitatud ja pinnapealselt kaabeldatud maja elektripaigaldist ümber tegema hakata varjatuks - see nõuab rohkem tööd ja kulutusi.
Olemasolevat pistikupesade kaabeldust tõenäoliselt kohandada ei anna, seetõttu soovitus need liinid, mis silma häirivad, viia põranda kaudu. Kas siis põrandaliistu taha või torudesse paigaldatuna põranda alla (kui pole valatud põrandad). Pistikupesa toosiaugu saab palki freesida küll, kuid see tuleb valida sellisel kõrgusel, millest on võimalik ka kaabli jaoks auk diagonaalis alla puurida, ca 20....25 cm. Freesitud palgi puhul õnnestub asi kindlasti paremini, loodusliku (ümara) palgi puhul peab pistikupesa kohta ja selle paigaldamise võimalikkust rohkem kaaluma. Seejärel tuleks kas liistu või põranda tasapinnast altpoolt puurida vastu sellele augule. Sealt siis mingi puksiir (nöör / traat) läbi ajada ja kaabel sisse tõmmata. Hulk mässamist on sellise lahendusega, kuid kõik on võimalik :) .
Jõudu tööle!
Külaline
külaline

Miskipärast ma usun, et kah elektrik :-) on (teadlikult) seda ennegi teinud. Kuigi seal on ikkagi nüansse (seega ei taha ma teada mis valmib teemaalgatajal "üldise kirjelduse " põhjal).
Imelik.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas: Külaline (töömees ma oletan?)- Kahjuks ei ulatu minu kujutlusvõime "tarkusteni" mida jagatakse "elukoolis". Seega jääb mul üle kasutada ametlikes õppeasutustes omandatut + isiklikku töökogemust (mille kvaliteeti, või selle puudumist on korduvalt "targemate"poolt kontrollitud :D ). Seega ei saa ma heaks kiita Teie soovitusi antud elektripaigaldise kohta.
Ja mis põhjusel Te seda heaks kiita ei saa?
Andke andeks aga kui Teie kujutlusvõime ei ulatu minu kirjeldatud meetodi rakendamiseni (avasuse freesimine palki, sinna toosi paigaldamine (mitte ilmtingimata) ning ühenduse jätkamine seal suvaliste klemmidega mis on põhimõtteliselt sama mida tehakse igas pistikupesas või harukarbis) siis oleks ehk õigem amet Teie jaoks mõni liinitöö kus saab ilusasti päevast päeva ketšupipudelitele silte peale kleepida. Seal pole kujutlusvõimet ega aktiivset ajutegevust absoluutselt vaja, üks kord näidatakse ette ja saab elu lõpuni sama asja samamoodi teha.
Tõsisemal toonil rääkides tahan lihtsalt öelda, et igat meetodit ja tarkust ei jõua mitte keegi ühte käsiraamatusse kokku panna niiet kui kindlat meetodit seal ei ole siis ei ole see kohe saatanast. :hello:
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:Ja mis põhjusel Te seda heaks kiita ei saa? ... igat meetodit ja tarkust ...
:banghead: kulutatud ajast hakkab lihtsalt kahju (selle jama kommenteerimisele) aga olgu (muidu olen jälle ülbe).
Mida Te nimetate "meetodiks ja "tarkuseks". Pinnapealsel paigaldusviisil haruühenduse/jätku muutmist süvistatuks?
Kusjuures selle teostamist mitteaktsepteeritaval viisil ja vahenditega? Vähendusteguri mittearvestamist ?
Elektrisüsteemi/paigaldise muutmist suvaliseks tarvikute ja seadmete moodustiseks?
See kõik näitab, et Teil puudub igasugune kogemus ja teadmine antud alal; aga nõu ju tahaks anda (parem veel kui saaks "juhmidele" "varbapeale lasta"?). Te ei ole mitte esimene inimene siin foorumis "kes avastas Ameerika".
Saata võib mind muidugi kuhu iganes. Teie puhul loodan, et "tööriistad" püsivad seal kus on nende koht (tööriistakohvris) kui lähenete elektrisüsteemile :D .
Imelik.
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:
Külaline kirjutas:Ja mis põhjusel Te seda heaks kiita ei saa? ... igat meetodit ja tarkust ...
:banghead: kulutatud ajast hakkab lihtsalt kahju (selle jama kommenteerimisele) aga olgu (muidu olen jälle ülbe).
Mida Te nimetate "meetodiks ja "tarkuseks". Pinnapealsel paigaldusviisil haruühenduse/jätku muutmist süvistatuks?
Kusjuures selle teostamist mitteaktsepteeritaval viisil ja vahenditega? Vähendusteguri mittearvestamist ?
Elektrisüsteemi/paigaldise muutmist suvaliseks tarvikute ja seadmete moodustiseks?
See kõik näitab, et Teil puudub igasugune kogemus ja teadmine antud alal; aga nõu ju tahaks anda (parem veel kui saaks "juhmidele" "varbapeale lasta"?). Te ei ole mitte esimene inimene siin foorumis "kes avastas Ameerika".
Saata võib mind muidugi kuhu iganes. Teie puhul loodan, et "tööriistad" püsivad seal kus on nende koht (tööriistakohvris) kui lähenete elektrisüsteemile :D .
Imelik.
Tõesti hakkab ajast kahju.
Järjenkordne inimene kes üritab muuta mõnda lihtsat kodutööd tuumafüüsikaks.
Kui sinu teha oleks siis ei tohiks ilma elektriku paberiteta inimene lambipirni ka ise vahetada - ta ei tea ju "aksepteeritud viise ja vahendeid" ja teeb seda "suvaliste tarvikute ja seadmetega".

Kuidas kurat saab muuta ühe nii lihtsa töö nii keeruliseks?
Mis aksepteeritud viisid ja vahendid? Pinnapealse harukarbi muutmiseks süvistatuks on ainult üks vahend ja selle nimi on frees. Kõik ühendused ja üleminekud võib jätta täpselt samasuguseks nagu nad olid praeguses harukarbis.

TEEMAALGATAJALE:

Minu poolne SOOVITUS. Selliseid targutajaid kes oma kätega midagi teha ja oma peaga mõelda ei soovita võid ignoreerida.
Kuna sa mainisid, et juhe on viidud palgi vahest ja harukarp on seina peal siis ma eeldan, et ümara palgiga tegu ei ole. Samuti kuna üldse elektritöid tegema peab siis eeldan jällegi, et tegu on vanema majaga.
Ehk midagi sellist: http://www.sisustusweb.ee/img/Forum/a27 ... accde6.jpg (netist lietud pilt) võibolla gramm suuremate palgivahedega, sellel pildil vast ei mahu juhe päris korralikult vahessegi. :)

Kui mu eeldused vastavad tõele siis kordan veel kord üle:
1)Freesi palki auk. Freesides pane frees nii, et alumine ots oleks kohakuti kahe palgi vahega. Sellisel moel kui pärast auk kinni katta siis augu alla jääb avasus palgivahe poole kust juhtmed sisse viia. See säästab igasugusest puurimisest.
2)Aseta freesitud auku tavaline pistikupesa toos.
3)Vii juhtmed toosi.
4)Teosta ühendus täpselt samamoodi nagu vanas harukarbis.
5) Kata toos kinni. Poes peaks selleks olema saada spetsiaalne kaas. Samuti võid välja freesitud tükist ka midagi aretada. Kasuta kujutlusvõimet :)
6) Palgivahes oleva juhtme võid vabalt sprayga üle tõmmata nagu sa ka ise pakkusid. Kui juhe kannatab olla kinnipahteldatud seina sees siis ei tee ka väike värvikiht midagi.

Ongi igati viisakas ja ilus lahendus valmis. Kui on kasutatud õige läbimõõduga juthmed ei pea ka millegi muu pärast muretsema.
Üldjuhul tavamaja sisetöödes ongi ainult kahe erineva paksusega jutmeid vaja:
10A kaitsme alla 1,5mm juhe mis toidab lampe ja lüliteid.
16A kaitmse alla 2,5mm juhe mis toidab pistikupesasid.
Kui on kasutatud selliseid läbimõõte siis pole enam vahet kas on juhtmed pinnapealsed või süvistatud.

Mõtle nüüd veidi. Ainuke asi mis muutus on see, et ühendus on tehtud seina sees.
Keskkond on sama mis harukarbis - ümberringi plastik. Ühendus on tehtud samal viisil mis enne. Mis siin saab valet või halba olla?
Tõsiselt, selle asemel, et loopida väljendeid nagu "mitteaktsepteeritaval viisil ja vahenditega" ning "elektrisüsteemi/paigaldise muutmist suvaliseks tarvikute ja seadmete moodustiseks?" siis mõni tarkpea võiks öelda KONKREETSE asja mis sellises lahenduses halba on või miks see ei ole aksepteeritav. Ma olen täiesti kindel, et kui neid punkte õigesti jälgida siis on kõik väga tip-top.

Ühesõnaga veel kord, kui vähegi käed küles saad antud tööga hakkama ja tulemus jääb ka korralik.

Kui siin foorumis oleks veidi rohkem inimesi kes praktilist nõu annaksid ja veidi vähem inimesi nagu tsiteeritud härra siis oleks see teema suhteliselt kiiresti lahenduse leidnud. Miks on vaja igas asjas näha negatiivset ja igast sääsest teha elevant? ANTUD TÖÖ EI OLE MINGI MÜSTIKA, hakkama saab tõepoolest igaüks.
Kui eepool tsiteeritud härra tõesti elektritöödes nii pädev on nagu väidab siis miks ta ei oleks võinud anda nõu kuidas asi lahendada selle asemel, et niisama tühja lahmida?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Külaline Imelik kirjutas: Pinnapealsel paigaldusviisil haruühenduse/jätku muutmist süvistatuks? Vähendusteguri mittearvestamist ?
Siinkohal pingutad küll üle. Kindlasti ei arvesta ükski projekteerija ka (väike)elamu korral neid tegureid, kui kaitsed - ristlõiked paigas.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Küülaline - oleneb , kuid tõesti ei esine just sageli olukorda kus kaableid on 5 või rohkem.
"Töömees" - "Vahutad" ikka edasi :D ? No OK võtan siis lahti seletada.
Teemaalgataja kirjutas:.... kus on kõik juhtmed seinapealsed.
Et silma vähem häiriks siis olen otsustanud kõik valged juhtmed toppida palgi vahesse ja nad pruunika sprayga üle lasta. Samuti üritan eemaldada kõik suured valged harukarbid mis asjatult seina peal on.
Minu lisandus- Kui neid esineb viisil mis edasisest kirjeldusest selgub ja "kõik" tähendab et neid on rohkem kui üks, siis võib oletada, et paigaldis koosnebki suvalistest kaablijuppidest ja tarvikutest (nagu ka amp edaspidi märkis.)
Näiteks ühte tuppa tuleb juhe sisse, läheb harukarpi ja sealt otse edasi toa teise nurka stepslisse. Ilusam oleks kui juhe oleks pikalt ühes tükis olnud sest harukarbi järgi otsest vajadust ei ole ju, seal lihtsalt jätkatakse juhet.
Minu lisandus- Nõus, juhul kui see ikka on nii (ei lähe kaabel harukarbi tagant teise tuppa näiteks, mida lihtsalt näha ei ole?). Ilus ja parem on sel juhul see kaabel väljavahetada (ehk harukarp kaotada). NB. suur vahe
on kaablijätkul võrreldes harukarbi või seadmetoosiga (vormistuses).

Minu küsimus ongi nüüd see, et kuidas on kõige viisakam seda juhet jätkata ilma harukarbita? Tervet uut juhet vedada ei soovi kuna see on kokku üks 25m.
Valesti püstitatud küsimus ja soov (kaablijätke siseinstallis välditakse ja võimalusel vahetatakse
kaabel, harukarp/üleminek ei ole nõuetekohaselt vormistatud kui puudub karp). Kaablijätku vormistamisest andis hea ülevaate jan.

Kas siis lihtsalt kaks juhet kokku ühendada nende kruvidega klemmidega kuhu vahele juhe kinni keeratakse või on mingid paremad jubinad selle jaoks olemas? Pean silmas nii töökindluse kui ka välimuse mõttes kuna juhe jääb palgi vahele ikkagi mingil määral näha.
Siin oled juba eksirännakutel nii et mõtetu on rääkida töökindlusest ja välimusest

Seepeale avaldasid härrad arvamust et nii lihtsalt see ei käi , mille peale tulid sina ja saatsid kõik piiksu ja soovitasid
toosifreesi kasutada paigaldise muutmiseks.
Jah just nimelt paigaldise kui süsteemi (mida härrad adusid kuna on elektrikud) aga sina jäid kinni juhtme ja karbi juurde.
Laksust panid kehtima rusikareegli 1,5-10 ja 2,5-16 . Aga vbl. on hoopiski 1,5 ja 13 (vägagi tõenäoline kui maja vaadata)? Paigaldusviisi muutus on oluline, seega tuleb üle kontrollida. Mitte pimesi soovitada.

Karbi kohta - kui eelnevat sinist teksti lugesid, siis said ehk aru, et sel viisil peab karp olema ja ka ligipääsetav /leitav ning suletud spets. kattega (kui valge ei meeldi, värvi või kleebi üle. Värvid/kleebid eraldi , mitte koos seinaga. Isoleer ja igasugune muu jura unusta ära.

Nüüd 3 klassi matemaatika. Kui kaabli pikkus ümber toa on A+B+C+D= toa ümbermõõt sisepinnal, siis kas liikudes konstruktsiooni (liites igas suunas a ) jääb see samaks? Ainuüksi süvistoosi lisamine muudab pikkust a la 10cm. Nii ühest otsast alustades muutub kõik (kuna küsija pidas ka silmas "kõiki juhtmeid"). Kui ainult lõppu siis jah piisab "jupi" vahetamisest või PP asukoha muutmisest. Kaabel ei ole kummipael. Või järjekordne "jätk"?

Ilust- kui pinnapealne ei meeldi, mis siis süvistatavas toosis ilusat on? PPJ ja NYM kaablid ei ole ainsad mis siseinstalliks sobivad?

Paigaldusviisi- süvistatud konstruktsiooni vuukides ei ole olemas, sealt ei ole lubatud ka midagi läbi viia ilma puurimatta. Põhjus on täpselt sama, miks seal kasutatakse elastseid tihendusi.

Lisaks tekib mul küsimus- Kas kaablid kulgevad ainult horisontaalsuunas ning kõik seadmed on nurka peidetud? :D

Kõik kokku vaata tcumeni postitust (olen sellega nõus, lisaksin veel mõtetuse).
Mis inimene oma kodus teeb ei ole tõesti minu asi. :hello:
Külaline
külaline

Imelik kirjutas:Küülaline - oleneb , kuid tõesti ei esine just sageli olukorda kus kaableid on 5 või rohkem.
"Töömees" - "Vahutad" ikka edasi :D ? No OK võtan siis lahti seletada.
Teemaalgataja kirjutas:.... kus on kõik juhtmed seinapealsed.
Et silma vähem häiriks siis olen otsustanud kõik valged juhtmed toppida palgi vahesse ja nad pruunika sprayga üle lasta. Samuti üritan eemaldada kõik suured valged harukarbid mis asjatult seina peal on.
Minu lisandus- Kui neid esineb viisil mis edasisest kirjeldusest selgub ja "kõik" tähendab et neid on rohkem kui üks, siis võib oletada, et paigaldis koosnebki suvalistest kaablijuppidest ja tarvikutest (nagu ka amp edaspidi märkis.)
Näiteks ühte tuppa tuleb juhe sisse, läheb harukarpi ja sealt otse edasi toa teise nurka stepslisse. Ilusam oleks kui juhe oleks pikalt ühes tükis olnud sest harukarbi järgi otsest vajadust ei ole ju, seal lihtsalt jätkatakse juhet.
Minu lisandus- Nõus, juhul kui see ikka on nii (ei lähe kaabel harukarbi tagant teise tuppa näiteks, mida lihtsalt näha ei ole?). Ilus ja parem on sel juhul see kaabel väljavahetada (ehk harukarp kaotada). NB. suur vahe
on kaablijätkul võrreldes harukarbi või seadmetoosiga (vormistuses).

Valesti püstitatud küsimus ja soov (kaablijätke siseinstallis välditakse ja võimalusel vahetatakse
kaabel, harukarp/üleminek ei ole nõuetekohaselt vormistatud kui puudub karp). Kaablijätku vormistamisest andis hea ülevaate jan.

Siin oled juba eksirännakutel nii et mõtetu on rääkida töökindlusest ja välimusest

Seepeale avaldasid härrad arvamust et nii lihtsalt see ei käi , mille peale tulid sina ja saatsid kõik piiksu ja soovitasid
toosifreesi kasutada paigaldise muutmiseks.
Jah just nimelt paigaldise kui süsteemi (mida härrad adusid kuna on elektrikud) aga sina jäid kinni juhtme ja karbi juurde.
Laksust panid kehtima rusikareegli 1,5-10 ja 2,5-16 . Aga vbl. on hoopiski 1,5 ja 13 (vägagi tõenäoline kui maja vaadata)? Paigaldusviisi muutus on oluline, seega tuleb üle kontrollida. Mitte pimesi soovitada.

Karbi kohta - kui eelnevat sinist teksti lugesid, siis said ehk aru, et sel viisil peab karp olema ja ka ligipääsetav /leitav ning suletud spets. kattega (kui valge ei meeldi, värvi või kleebi üle. Värvid/kleebid eraldi , mitte koos seinaga. Isoleer ja igasugune muu jura unusta ära.

Nüüd 3 klassi matemaatika. Kui kaabli pikkus ümber toa on A+B+C+D= toa ümbermõõt sisepinnal, siis kas liikudes konstruktsiooni (liites igas suunas a ) jääb see samaks? Ainuüksi süvistoosi lisamine muudab pikkust a la 10cm. Nii ühest otsast alustades muutub kõik (kuna küsija pidas ka silmas "kõiki juhtmeid"). Kui ainult lõppu siis jah piisab "jupi" vahetamisest või PP asukoha muutmisest. Kaabel ei ole kummipael. Või järjekordne "jätk"?

Ilust- kui pinnapealne ei meeldi, mis siis süvistatavas toosis ilusat on? PPJ ja NYM kaablid ei ole ainsad mis siseinstalliks sobivad?

Paigaldusviisi- süvistatud konstruktsiooni vuukides ei ole olemas, sealt ei ole lubatud ka midagi läbi viia ilma puurimatta. Põhjus on täpselt sama, miks seal kasutatakse elastseid tihendusi.

Lisaks tekib mul küsimus- Kas kaablid kulgevad ainult horisontaalsuunas ning kõik seadmed on nurka peidetud? :D

Kõik kokku vaata tcumeni postitust (olen sellega nõus, lisaksin veel mõtetuse).
Mis inimene oma kodus teeb ei ole tõesti minu asi. :hello:

Ah ma ei viitsi enam. Vahutaja oled pigem sina. Mina annan konkreetset nõu mitte ei aja mingit ümmargust ja üldist just-täpselt vahtu suust välja.

Teemaalgatajale - nagu näha, ühtegi normaalset vasuargumenti ei tulnud - tee nii nagu ma kirjeldasin ja ma olen täitsa kindel, et kõik töötab (kuidas saab ka mitte töötada kui enne oli ühendatud täpselt samasugune ja töötas :) ) ja midagi sul maha ei põle (kuidas saakski põleda kuna enne oli ühendus täpselt samades tingimustes ja ei põlenud).

Jõudu!
Vasta