Kas tõesti ei tehta kitsaid aknaid (enam)?
-
- külaline
Kas tõesti ei tehta kitsaid aknaid (enam)?
Lugemata postitus Postitas Angela3 »
Vaja aknaid tellida enda koju. Näen, et naabermajas on ühel inimesel just sellised aknad nagu isegi tahaks. Lai köögiaken ja selle kõrval kitsas aken ca 15 cm lai. Uurisin Uued Aknad firmast ja nemad väidavad et nemad ei saa toota/tellida mitte kitsamaid kui ca 32 cm vms.... Mulle tehti kunagi selle firma poolt ka aken, mis oli väga lai, kuid mille kõrgus oli ca 22 cm. Ei saa aru! Kui oli võimalik sellist toota, kuidas siis pole võimalik sarnast akent samamoodi toota, kuid teistpidi asetada, et saaksin kitsa ja kõrge akna!? Ja mulle ei ole vaja, et see tuulutusasendisse ka minna saab. A la suluste teema jne.. Peaasi, et lihtsalt saaks akna lahti teha. Ehk mõni teadjam vastab, palun!
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Re: Kas tõesti ei tehta kitsaid aknaid (enam)?
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas puutööd »
Max
Puutööd
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Max
Puutööd
-
- külaline
Aga kas keegi teab mõnda tootjat, kes seda teeks?! Pean silmas, et kasutada neid nö tavahingi. Kui ei avane kaldes, pole ju hullu.Külaline kirjutas:See, et kitsast saksa tüüpi akent saab pikali avatavaks teha ja püsti ei saa on ikkagi tingitud ülemise pöörd-kald süsteemi iseärasustest. Eksperimentaalis saab ülemise otsa teisiti lahendada (kaob kald-avatavus) või kasutada tava hingi, kuid suurtootjad sellega jamama ei hakka.
Max
Puutööd
See on muidugi küll "tore fakt", et tootjad sellega tegeleda ei viitsi. Kui on nõudlust, siis peaks ka ju pakkumist olema. "Market failure" on vist selle termini nimetus inglise keeles majandusvaldkonnas. Toodetakse aga mitte seda, mida on vaja. Nt samamoodi olen pahur kingapoodi minnes. Ma ei leia sobivat mudelit, kuigi olen normaalne ja tahan klassikat. Hakka või ise kingadisaneriks mõtlen sageli...

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 13 korda
Lugemata postitus Postitas lMaxl »
Mis aknast jutt käib, plastik või puit? Kas naabri kitsas aken ikka avaneb... vahest on tegemist lengiraamis klaasiavaga?
Pane siia ka akna ava möödud kuhu see aken peaks mahtuma. See 15 cm on?
Puitaknaga oleks lihtne, selle saaks sae peal välja lõigata. Võimalik, et ka plastikakna disainida.
Max
Puutööd
-
- külaline
Mul on raske uskuda, et vaid mina võiksin sellist kitsast akent soovida. Olen juba mõtlemas, et okei, et tuleb selline pisike aken, mis ei avane, kuigi see pole meeltmööda. Kas see on plastikust või puidust polegi nii oluline. Peaasi, et kvaliteetne ja nüüdisaegne. Klaasiava 15 cm jah. Naaber ei teadnud, mis firmast vahetatilMaxl kirjutas:Pole siin mingit tõrget, kui sooviksid aknafirmast 100 säärast akent siis nende tootmine osutub kohe võimalikuks. Saab ka paarikaupa valmistada aga nime all „disain aken”
Mis aknast jutt käib, plastik või puit? Kas naabri kitsas aken ikka avaneb... vahest on tegemist lengiraamis klaasiavaga?
Pane siia ka akna ava möödud kuhu see aken peaks mahtuma. See 15 cm on?
Puitaknaga oleks lihtne, selle saaks sae peal välja lõigata. Võimalik, et ka plastikakna disainida.
Max
Puutööd

-
- Ehitusspets
Max
Puutööd
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
-
- Ehitusspets
Max
Puutööd
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas KALESY - aknad ja uksed »
Pöörd/kald avatava akna lengi ja raami mõõt on ca 120mm ühel pool ja 120mm teisel pool ehk kokku 240mm ja ei eksisteeri isegi parimas unenäos võimalust sellist akent toota. Hinged ei määra siin midagi. Et paremini mõista vaata jooniseid:
vertikaalne akna lõige ja horisontaalne akna lõige
Kui klaasiava peab olema 150mm siis +240mm = kokku 390mm ja sellist ongi minimaalselt võimalik toota (vähemalt kehtib see puitakna kohta. Aknatootmiskeskuse võllide kaugus on selline, et kui paned lühema jupi masinasse siis lendab see kahe võlli vahele ja võib isegi lõhkuda kalli masina või terad jne...
Eritellimusel väiksema tootmist võiks kaaluda selliselt, et tehakse pikem detail valmis ja siis võetakse jupp vahelt välja ning liimitakse tapiga kokku, kuid seda kannatab teha vaid katva värvika lahenduses, sest lasuuriga jääb selline liitekoht liialt nähtav.
Õigeid valikuid soovides!
Eerik Kirs
Aknatehas OÜ
KALESY - aknad ja uksed
http://www.kalesy.ee
-
- Ehitusspets
15cm aknast pole siin keegi rääkinud, nagu isegi arvutamise käigus veendusid on see võimatu.KALESY - aknad ja uksed kirjutas:Tõepoolest 150mm laiusega avatavat akent kaldun arvama, et ei suudagi keegi toota (kui isegi suudab keegi, siis ilmselt ei jää ruumi enam klaasile).
Pöörd/kald avatava akna lengi ja raami mõõt on ca 120mm ühel pool ja 120mm teisel pool ehk kokku 240mm ja ei eksisteeri isegi parimas unenäos võimalust sellist akent toota. Hinged ei määra siin midagi. Et paremini mõista vaata jooniseid:
Minu aknatootmiskeskuse võllid lubavad ka kitsamat akent toota ja seda tavameetodil, mitte jupitades ja kokku liimides st. saab ka peits+lakk, vanutatud, eri protiil servaga jne.viimistlust. See 39- (37)cm lengi välismööt on miinimum kus avataval raamil jääb põõrd-kald avatavus.KALESY - aknad ja uksed kirjutas:ui klaasiava peab olema 150mm siis +240mm = kokku 390mm ja sellist ongi minimaalselt võimalik toota (vähemalt kehtib see puitakna kohta. Aknatootmiskeskuse võllide kaugus on selline, et kui paned lühema jupi masinasse siis lendab see kahe võlli vahele ja võib isegi lõhkuda kalli masina või terad jne...
Eritellimusel väiksema tootmist võiks kaaluda selliselt, et tehakse pikem detail valmis ja siis võetakse jupp vahelt välja ning liimitakse tapiga kokku, kuid seda kannatab teha vaid katva värvika lahenduses, sest lasuuriga jääb selline liitekoht liialt nähtav.
Max
Puutööd
-
- külaline

Aga ma olen juba loobunud oma jonnist saada vana laiusega aken. Tegin hinnapäringud praegu kolmele firmale, mis on plastikaknaid pakuvad

Ma väga tänan neid, kes ajudega kaasa mõtlesid ja asjalikke kommentaare lisasid!

-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit