Küttesüsteem lekib

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 7 korda

Küttesüsteem lekib

Lugemata postitus Postitas macintosh »

Elan teist kuud 2007 aastal ehitatud majas ning mure sellega, et maja küttesüsteemist kaob ööpäeva jooksul pidevalt surve (ca 0,1 atm 24h jooksul) millest eelmine omanik paraku "unustas" rääkida. Tegemist kinnise süsteemiga: alumine korrus vesipõrandaküte ja 2k radiaatori. Katlaks Viessmann gaasikatel. Kusagil hoones (ei katlaruumis ega mujal) nähtavaid lekkeallikaid ei tundu olevat aga kuhugi see vesi ometi kaob. Paigaldaja kohta puudub igasugune aimdus. Ehk oskab keegi nõu anda kust otsast probleemi tuleks lahendama asuda ja kuidas protseduur võiks välja näha. Maja asukohaks Tallinn.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Küttesüsteem lekib

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Esimese asjana kahtlustaks paisupaaki, seejärel õhueraldajaid. Aga üldiselt tuleb hakata jupikaupa otsima. Kui mingi rõhumõõtja saab külge panna (kui veel ei ole) siis survestad süsteemi ja hakkad ükshaaval kontuure või veeahelaid küljest ära lülitama. Millise puhul surve säilib sealt siis edasi otsida.
küttevahetaja
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas küttevahetaja »

Ka mina kahtlustaks esimese asjana paisupaaki. Vea otsimene käis nagu dumbuser kirjeldas. PEale paisupaagi vahetust mure kadus.
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

Väga huvitav, aga paisupaaki ma süsteemist tuvastada ei suuda st. minu arusaamist mööda seda lihtsalt pole, õhueraldajate juurest on kõik kuiv ja klaar.
Oskate ehk nõu anda, kelle poole sellise küsimusega pöörduda - endal paraku oskused ja teadmised puuduvad
lammas
külaline

Lugemata postitus Postitas lammas »

Mis on süsteemi töörõhk?
Vesi ei saa jäljetult haihtuda. Kui tegemist ongi pisikese lekkega, siis vesi võib küll ära aurata, kuid sellest jääb ikkagi nähtav jälg sooladest jm'st alles.
P.S. Paisupaak on katlas sees.
Aga uuri ka kaitseklapi ümbrust. Võib juhtuda, et kaitseklapp ei ole korralikult peale ülesurvet sulgunud. Või on süsteemis praegugi ülesurve.
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

lammas kirjutas:Mis on süsteemi töörõhk?
juhendi järgi on minimaalne rõhk 0.8 atm aga mulle on väidetud et õige töörõhk on 1 atm.
Vesi ei saa jäljetult haihtuda. Kui tegemist ongi pisikese lekkega, siis vesi võib küll ära aurata, kuid sellest jääb ikkagi nähtav jälg sooladest jm'st alles.
Silmaga kusagil midagi näha pole. Minu õudusunenägudes on leke kusagil I korruse põrandakontuuris.
P.S. Paisupaak on katlas sees.
Tänud, selle peale ma ei osanud ausalt öeldes tulla, katla dokumentatsioon on üsnagi napp.
Aga uuri ka kaitseklapi ümbrust. Võib juhtuda, et kaitseklapp ei ole korralikult peale ülesurvet sulgunud. Või on süsteemis praegugi ülesurve.
Kaitseklapis tilgub tõepoolest aga õige minimaalselt - panin plastkopsiku alla et näha sinna ilmuvat vee hulka ja minu tagasihoidlikul hinnagul pole see tilkumine piisav tagamaks sellise hulga vee kadu. Ülesurve on süstemis tõepoolest hetkel, sest katel on viimase nädala jooksul 2x alasurve tõttu seiskunud ning viimasel korral "jäin unistama" kui rõhku kraanist juurde lasin, seega surve praegu 1.5 atm.
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

paisupaak on kypse
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

vaaderman kirjutas:paisupaak on kypse
Kas tugined konkreetsele teadmisele/kogemudsele või lihtsalt arvad nii?
Kui paisupaak on "küpse", siis uurime välja ja kutsume kohale kellegi, kes Viessmanni gaasikateldega tegeleb ja vaatame mis sest välja tuleb.
Millegipärast ütleb mulle "sabatunne" et siin on enamat (puhteestlaslikult optimistlik ilmavaade). Loodetavasti ma eksin.

Oskab keegi soovitada, kelle poole tuleks pöörduda?
Lammas
külaline

Lugemata postitus Postitas Lammas »

macintosh kirjutas:
vaaderman kirjutas:paisupaak on kypse
Kas tugined konkreetsele teadmisele/kogemudsele või lihtsalt arvad nii?
Kui paisupaak on "küpse", siis uurime välja ja kutsume kohale kellegi, kes Viessmanni gaasikateldega tegeleb ja vaatame mis sest välja tuleb.
Millegipärast ütleb mulle "sabatunne" et siin on enamat (puhteestlaslikult optimistlik ilmavaade). Loodetavasti ma eksin.

Oskab keegi soovitada, kelle poole tuleks pöörduda?
Paisupaagis tuleks kontrollida eelrõhku. Selle kohta on siin eelnevalt küll ja veel teemasid. Kasuta otsingut.
Töörõhk 1.5 atm on igati norm. Aga alusta paisupaagist. Tõenäoliselt on paisupaagi eelrõhk kadunud.
ehk on abiks
külaline

Lugemata postitus Postitas ehk on abiks »

Konsulteeri nendega http://www.viessmann.ee/
juhan04
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas juhan04 »

See paisupaak on ka liiga väike. Peaks olema 10% veemahust.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

juhan04,
arvesta sellega ka, et gaasikatla süsteem ei käitu analoogselt tahkeküttekatlale, kus on suur akumulatsioonipaak ja temperatuur selles kõigub igapäevaselt mitukümmend kraadi. Minul on ka gaasikatel - temperatuuri kõikumine kütteringis on aastaläbi vast 20-35 põrandas ja 20-60 radikates (teine korrus). Mingit akumulatsioonipaaki pole, mistõttu vee maht on ka suhteliselt tühine.
Minul siiski on katlast eraldi paisupaak (10-liitrine ehk?).
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

2korda2 - minu mälu järgi oli sul paisupaak ca 24l ;)

kaitseklapi tilkumisest täitsa piisab, et süsteemist surve kaoks. oletame, et põranda ja radikaringlus sulgeb ja katla temperatuur tõuseb ning sellega tõuseb ka surve mis tilgub ülesurveklapist välja kuna paisumis ruumi pole e. paisupaak ei tööta.
esialgu tuleks kindlasti alustada sellest väiksest kontrollist. katlal surve maha ning paisupaak ära kontrollida. vastusurve peaks olema töösurvega sama.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

ehk on abiks kirjutas:Konsulteeri nendega http://www.viessmann.ee/
Alustame sellest, et kutsume asjatundja kohale.
intensiivne
külaline

Lugemata postitus Postitas intensiivne »

Kas sull vee temperatuur ööpäeva jooksul ei lange ?
kordan enda tähelepanekut,lasin süsteemi kuuma vee (310 meetert 35mm toru),soojussõlmes manomeeter näitas 4,1 atm,panin kraanid kinni kuni vee täielikule jahtumiseni,järgmine päev manomeeter näitas 2 atm,lekkeid ei olnud mitte kusagil.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Intensiivne võiks aru saada, et toosama paljujahutud paisupaak ongi sellise "õõtsumise" vältimiseks välja mõeldud ja sinna süsteemi topitud. Et seda näha ei ole ei tähenda veel selle puudumist.
intensiivne
külaline

Lugemata postitus Postitas intensiivne »

Ütlen siis vähe teistmoodi .Langeb vee temperatuur,langeb ka vee surve.Või on füüsika seadustes midagid uut.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei pole miskit muutund.
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

intensiivne kirjutas:Kas sull vee temperatuur ööpäeva jooksul ei lange ?
Langes ikka, aga see selleks.
Kohal käis vägagi asjalik spetsialist Katlaabi OÜ'st ja määratles vea(d):
* Hooldust pole tehtud 3 aasta jooksul (halb) ja katla efektiivsus on oluliselt langenud;
* mingi imeline tihend pumba ja regulaatori vahel on läbi (väga haruldane rike ja selle saamine võib võtta igaviku) - sealt lekibki;
* üks kahest- katalaautomaatika (väga kulukas) või siis suitsugaasi ventilaator (mitte nii kallis) on ühel pool.

PS. Paisupaak on tõepoolest sõna otseses mõttes katla sees ja ainuüksi tema nägemiseks tuleb 1/2 katelt lahti võtta. Paisupaagi tervis on hea.
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

macintosh kirjutas:
* Hooldust pole tehtud 3 aasta jooksul (halb) ja katla efektiivsus on oluliselt langenud;
* mingi imeline tihend pumba ja regulaatori vahel on läbi (väga haruldane rike ja selle saamine võib võtta igaviku) - sealt lekibki;
* üks kahest- katalaautomaatika (väga kulukas) või siis suitsugaasi ventilaator (mitte nii kallis) on ühel pool.

PS. Paisupaak on tõepoolest sõna otseses mõttes katla sees ja ainuüksi tema nägemiseks tuleb 1/2 katelt lahti võtta. Paisupaagi tervis on hea.
see imeline tihend? väitsid, et pole lekkeid näinud peale ülesurveklapi!
usalda aga kontrolli ka mõne teise firmaga! raiskad küll mõned rahad aga saad olla kindel oma järgmistest väljaminekutest.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Aga selle imelise tihendi juures siis mingeid jälgi pole ? Nagu juba eespool mainiti siis koos veega tuleb ka igasugu muud jura sealt süsteemist, mis erinevalt veest ei aura ära vaid jääb sinnasamma vedelema.
minu kogemus
külaline

Lugemata postitus Postitas minu kogemus »

macintosh kirjutas:

Mina isiklikult loobusin "Katlaabi" teenusest juba paar aastat tagasi ,kui üritati samuti seda va elektroonikat minu kulul vahetama hakata ,kuigi oli veel nende endi poolt kunagi väljapakutud lisagarantiiaeg,kuid väideti,et see olla meil omal ära rikutud ja seepärst ei lähe garantii alla.Veaks oli tookord,et katel tegi süütamise ja kohe kustus ära.Samas töötas jälle järgmise süütamisega täiesti normaalselt.Helistasin tookord Wiessmanni ja kurtsin oma probleemi. Sealt anti töömehe tel. nr,kes midagi katla (Vitopend 100 elektroonilise tablooga) setingutes ümber programeeris ja õnneks asi toimib tänaseni.
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

Mina isiklikult loobusin "Katlaabi" teenusest juba paar aastat tagasi ,kui üritati samuti seda va elektroonikat minu kulul vahetama hakata ,kuigi oli veel nende endi poolt kunagi väljapakutud lisagarantiiaeg,kuid väideti,et see olla meil omal ära rikutud ja seepärst ei lähe garantii alla.
Lõpp hea, kõik hea. Mina olen rahul pakutud teenuse, soovituste ja lõpptulemusega.
Tihend (või klapp) oli imeline, sest need pidid väga-väga-väga harva üles ütlema, aga mitte eriti kallis. Arve koos puhastusteenuse ja varuosa, vahetuse jms oli kokku €77 (1200 kr), millest hinnakirjajärgne hooldus/puhastus oli 600 kr ja ülejäänu siis juba vidin/tihend/klapp ja töö. Mitte liiga odav aga mitte ka üle mõistuse kallis. Ta pakkus elektroonikaviga vaid ühe võimaliku põhjusena (viga F9) miks ventilaator ebaühtlaselt töötas. Kui elektroonikablokk oli lahti võetud, siis oli selgelt näha, et mingi "lisavidin-pistik" oli lahti. Selle kinnipanekust piisas, et ventilaatori ühtlane töö taastuks.
Lahkudes ütles, et minu küttekulud peaksid nüüdsest oluliselt kahanema - elame näeme.
Aga selle imelise tihendi juures siis mingeid jälgi pole ? Nagu juba eespool mainiti siis koos veega tuleb ka igasugu muud jura sealt süsteemist, mis erinevalt veest ei aura ära vaid jääb sinnasamma vedelema.
Jälgi polnud, sest tihend/klapp/regulaator asub katal sees ja ilma eelteadmisteta ma katelt ise küll lahti kiskuma ei kippunud (minu jaoks pole gaas naljaasi). Tagantjärele uurisin küll, aga kuna vidin on ribiline ja üsna tuhm, siis on raske mingeid jälgi seal märgata.
see imeline tihend? väitsid, et pole lekkeid näinud peale ülesurveklapi! usalda aga kontrolli ka mõne teise firmaga! raiskad küll mõned rahad aga saad olla kindel oma järgmistest väljaminekutest.
Nii ta on, lekkeid ei märganud, aga nende märkamiseks oli vaja katlal kate maha võtta ja isegi siis oleks nende märkamine keeruline olnud. Aga nagu ülal öeldud, siis täna keskpäeval vabastati mind €77 suurusest koormast ja pandi katel kindlalt taas tööle. Hetkel annab sooja, välja pole end lüliatnud ja rõhk pole 19h jooksul langenud. Jääb üle loota, et see nii ka püsib ning lekkiv klapp oligi rõhu languse põhjuseks.
mudakas
külaline

Lugemata postitus Postitas mudakas »

tegelt asi nii et mul paar korda aastas sama mure lasen rõhu üles, hommikul katel häires kuna rõhk madal . mina olen selle mure lahendanud mudakate puhastamisega. proovi ära arvan et aitab. Anna teada kuidas läks.
macintosh
Ehitusspets
Ehitusspets

mudakas kirjutas:tegelt asi nii et mul paar korda aastas sama mure lasen rõhu üles, hommikul katel häires kuna rõhk madal. mina olen selle mure lahendanud mudakate puhastamisega. proovi ära arvan et aitab. Anna teada kuidas läks.
Mudakas (mul on neid üks) sai puhastatud tõesti ja sellele soovitati edaspidi 2x aastas puhastus teha, ning kui kui kuu möödudes jälle sodine on, siis suisa leida keegi, kes kogu süsteemi läbi peseks.
Vasta