Kui võimas el põrandakütte vannituppa?

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
p6der
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kui võimas el põrandakütte vannituppa?

Lugemata postitus Postitas p6der »

Tere,

Sooviks teada kui võimast elektriküttet mul vannituppa vaja oleks. Vannitoa pinda on 5m2 sellest kütte alla läheb 3m2. Kolm seina on siseseinad üks on välissein koos aknaga, välissein soojustatud 250mm klaasvillaga. Põrandale tuleb 50mm vahtpolüstüreeni ja betooni 50mm. Plaan on kasutada DEVi deviflex™ DTIP-18, 230 V, 18 W/jm elektrilist küttekaablit. Küsimus ongi kui võimast või mitu meetrit kaablit tuleks paigaldadata?

Tanel
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Re: Kui võimas el põrandakütte vannituppa?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Äkki on sellest abi http://devi.danfoss.com/Estonia/Consume ... lanner.htm või küsi otse nende infotelefonilt.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
p6der
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Sain vastuse, tänan soovituse eest

DEVI Estonia

Meie soovitus vannituppa on 150W/m2 arvestatuna KOGU põranda pinna kohta. Seega sobiks Teile DTIP-18, 790W, 44 m.
Kui saate selle paigaldada 3 m2-le, tuleb arvutuslik loogete vahe 6,5 cm, kui saate paigaldada 3.3 m2-le, tuleb loogete vahe 7,5 cm.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

p6der kirjutas:Tere,

...... Vannitoa pinda on 5m2 sellest kütte alla läheb 3m2. Kolm seina on siseseinad üks on välissein koos aknaga, välissein soojustatud 250mm klaasvillaga....... Küsimus ongi kui võimast või mitu meetrit kaablit tuleks paigaldadata?

Tanel

Mis see 2 m2 on, kuhu kaablit ei pane? Vanni alla?

Mina isiklikult soovitaks sinna panna, küll vast hõredamalt, aga ikkagi.
Mul endal köögis ehitajad tegid ratsi ja jätsid köögikappide alla panemata. Nüüd on kappide all põrand külm ja seda on tunda ka kappide ees seistes. Kapi serva juures on põramd külm, sest viimase looke soojus hajub ära kogu kapialuse põrandamassi peale.
p6der
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mõtlesin jah, et vanni alla ei pane. Aga su jutus on iva sees. Vanni alla loogete vahe suurema kui mujal.

Kuidas see DEVI firma ennast üldse õigustab? Ei ole kursis selle teemaga, poes ainult seda tootjat nägin. On ka teisi, halvemaid/paremaid?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

p6der kirjutas:....Kuidas see DEVI firma ennast üldse õigustab? Ei ole kursis selle teemaga, poes ainult seda tootjat nägin. On ka teisi, halvemaid/paremaid?
Esvikas olen näinud ka teiste firmade küttekaableid ja olid vist sutsu odavamad Devi omadest, aga eks sa ise pead vaatama minema ja uurima müügikonsultantide käest.
Urmasr
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

Devi on ilmselt üks vanimaid meie turu. Minul on ekspluatatsioonis 10+ aasta vanuseid Devi kaableid, ühtegi riket endal ega tuttavatel nendega pole olnud. Ensto toodab ka küttekaableid, ka neid on maha pandud ja rikkeid pole veel 2 aasta jooksul olnud. Samas mulle Ensto regulaatorid ei meeldi visuaalselt ega paigaldamise poolest. Samas ei keela keegi kasutada Ensto kaablit ning Devi regulaatorit.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Tuttava kogemusest võin öelda, et Devil vähemalt nii 10 aastat tagasi oli toimiv garantii. Tuttava köögipõrand ühel hetkel enam ei kütnud. Otsiti katkine koht üles, raiuti välja ja parandati ära - et tegemist oli kaabli defektiga, siis käis see Devi kulul.
Räägitakse, et enamikel juhtudel on tegemist siiski paigaldusvigadega.. labidaga pihta saanud, õhumull, kaablid risti, vastu puitu ...jne.
alar109
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas alar109 »

Mina olen paigaldanud nii endale kodus kui ka teistele ecofloori ja ühtegi negatiivset nüanssi küll ei oska öelda mille poolest peaks ta devile või teistele alla jääma. Devist on ta kõvasti odavam. Kõige tähtsam on põrandakütte puhul õige paigaldus. S.t. ei ole mõtet panna kaablit võimalikult laia vahega, et sellega saada soodsam ehk lühema pikkusega kaabel. Kaabli hinna vahe on suhteliselt väike aga võita on pärast küll, sa ei pea ju max võimsust kasutama ja põrand on ühtlaselt soe.
p6der
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ostsin omale deviflex™ DTIP-18 935W, 52m kaabli ja devireg 535 termostaadi, (bauhofist -20%). Põranda kogu pinda on 5,8m2 sellest kaabli alla plaanin 4m2.

935 / 5,8 = 161. Seega mul tuleb ühe m2 kohta 161W.
4m2 * 100 / 52 = 7,6 cm. Loogete vahe on ka piisav.
cuumees
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas cuumees »

Julgen öelda et devi ei ole mitte parim varjant.Eriti kui silmas pidada hinda.Palju sõbralikum on feenix-i kaabel vannitoa põrandasse arvestatakse 150-160 w m2 seega 5m2 põrandale tuleks panna ligikaudu 750-800 w kaabel.väga head infot selle kõige kohta saab silmani elektri kodulehelt.
Vasta