Nägin projektis, et valgustusele oli pandud C tunnusjoonega kaitselülitid.
Minu loogika ütleks, et võiks turva ja välisvalgustusel kasutada ju B tunnusjoonega lülitit?
valgustuse kaitselüliti
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- külaline
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: valgustuse kaitselüliti
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
Selgita oma loogikat natuke? Ma eeldan, et sa tead mis vahe on B-l ja C-l?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline2010 »
B tunnusjoone puhul lüliti peab viivitamatult rakenduma 3…5-kordse nimivoolu juures. C puhul 5-10 kordne. Ehk vahe on tarviti sisselülitusvoolus. okei, luminofooridest saan aru, aga mõni üksik exit valgustid?
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas igiliikur »
No kui huvi on, võid ju panna.
Aastaid 5 tagasi, töötasin ühes tunnustatud el. firmas, nemad kasutasid kõikidel objektidel eranditult ainult C kaitsmeid. Ju oli siis projekteerijatel täiesti savi, mis sinna ette topitakse...
Mina näiteks panen valgustsele ainult B-d, samas ei tee ma ka mingeid suuri tootmishooneid;)
Aastaid 5 tagasi, töötasin ühes tunnustatud el. firmas, nemad kasutasid kõikidel objektidel eranditult ainult C kaitsmeid. Ju oli siis projekteerijatel täiesti savi, mis sinna ette topitakse...
Mina näiteks panen valgustsele ainult B-d, samas ei tee ma ka mingeid suuri tootmishooneid;)
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Liinikaitselüliti asi on kaitsta tema järel olevat liini, ehk siis kaablit/juhet riknemise eest. Liini otsas olevaid seadmeid ta reeglina ei kaitse. B-tunnusjoon võimaldab ehitada pikemaid liine. A ja Z vastavalt veel pikemaid.igiliikur kirjutas:No kui huvi on, võid ju panna.
Kui eesmärgiks on, et 'peaasi, et välja ei lööks' siis sobib paremini D. Veel paremini täidaks selle eesmärgi tavaline raudnael.
Väike mõtteharjutus loogikutele juurdlemiseks (fakt võetud ühest teisest foorumist)
seega on hõõglambi süttimisvool umbes 10-15 kordne töövool?"60W hõõgpirnil on takistus ilma pingestuseta 67ohm. Põlema süttides läheb takistus 1kohm-ni. Pidev vool 60W hõõgpirnil on 0,2A."
Need mehed, kes 'eranditult C-d' kasutasid oleks ilmselt samamoodi 'eranditult D'-d' kasutanud(kui vaid hind oleks vähemalt sama olnud) ja oleks ilmselt ka 'eranditult' raudnaelu pannud, kui oleks vaid lubatud.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit