Mugav olen.

põrandad, põrandatööd
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Mugav olen.

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kiire küsimus- kui mõtekas oleks kasutada töö efektiivemaks muutmisel seinte krohvimistel kasutatavaid metallsiine(majakaid) põrandatasandusel kui esialgsel põrandavalul esineb kõikumisi 15-30mm-ni. Põranda suurus ca 20m2 ja läheb plaatimisele, olemas põrandaküte. Ise kasutaks heameelega 6mm(kõrgus) siine, millised kinnitaks pätsidega ja järgimne päev oleks hea liibiga tõmmata mööda siine. Mida targemad arvavad või pean ikkagi majakad segust tegema? Tänan arvamuste eest!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Re: Mugav olen.

Lugemata postitus Postitas jan »

ei näe põhjust miks ei võiks kasutada. pead ainult vaatama, et nad sul paigaldamise ajal ära ei paindu.
Urmas
autodidakt

jan kirjutas:ei näe põhjust miks ei võiks kasutada. pead ainult vaatama, et nad sul paigaldamise ajal ära ei paindu.
Noh, loodan, et kui nad seinte peale olen saanud nii püstipidi loodi ja vertikaalselt lati järgi, siis ei tohiks ka põrandal erilisi probleeme tekkida. Ausalt tunnistades endale, ei näinud samuti probleeme, aga igaks juhuks küsisin üle. Aitäh julgustamast! Nüüd jääb üle küsimus, et mida teha ülejääva poole tööpäevaga? :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas kaizen »

urmasr kirjutas: .. et mida teha ülejääva poole tööpäevaga? :)
pakun välja, et ülejäänud vaba aja saad sisustada sellega, et teed rumalatele selgeks - mis on liip, kui suur ja millest - mis on majakas-siin ning kustkohast neid sobiks küsida - millega neid põrandale-seinale kinnitada, ja kas nad sinna krohvi-segu sisse jäävadki - millist tasandussegu, krohvisegu (näiteks epsile võrguga ..) soovitad .. ja kui sobib, siis kasvõi joonistad-pildistad seletustele juurde võid otsid piltide-joonistega selgitused ja paned lingid rumalatele - nagu mina .. suured tänud poole tööpäeva sisustamise eest on mulle - sobib?
k-zen
AA
külaline

Lugemata postitus Postitas AA »

Tere!
Ise kasutan samuti neid siine majakatena, sein(te)a loodi ja vinklisse ajamiseks, et hõlpsam oleks krohvida.
Samuti väiksemate põrandate tasandusvalul ja kallete andmiseks pesu- ja leiliruumis.
Päris õhukest kihti (n. kalded) vaja siis teen majakad segust, tavaliselt Nivorapid´ist.
Laser paika ja vaikselt "kiiritan" siinid segupätsikestesse.
Neid siine ju ka 10mm, veidi vähem vetruvamad, hind praktiliselt sama.
Andres (Andresto)
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kunagi sai põrandaid sama süsteemiga valatud. Torud "pätsidega" paika ja järgmisel päeval hea lauaga betooni tõmmata. Ainult et torud pidi kohe töö lõpus välja võtma. Muidu betoon kurinahk jäi alati tiba madalamaks kui torud.
Urmas
autodidakt

kaizen kirjutas:.... - mis on liip, kui suur ja millest -....
Liip on üldiselt krohvi pealekandmiseks pikem latt. Neid on palju erinevaid-lühemad 0.7-1,2m reeglina sangadega, pikemad 1,2-2,5m (pikemaid ei tea, aga vabalt võib olla) alumiiniumist, millel üks serv õhendatud. On veel alumiiniumist spets krohviliibid, mis laiemad ja millega on hea just krohvi peale kanda. Vaadata saad neid liipe erinevates variantides kindlasti Värvikeskuses(Tallinnas, aga võib-olla ka mujal) kas Forelli tänava või Peterburi tee omas.
kaizen kirjutas:...mis on majakas-siin ning kustkohast neid sobiks küsida - millega neid põrandale-seinale kinnitada, ja kas nad sinna krohvi-segu sisse jäävadki - .....
See on selline profileeritud plekist mitte just päris nurk, ah raske seletada. Meetutab alumiiniumist nurgatugevndust, kuid küljed on omakorda ülespoolepööratud. Kui ära ostan, siis püüan pilte teha ja siia vaatamiseks panna(kui hakkama saan), et teaksid poest küsida ja nad ei sokutaks midagi muud sulle nende siinide pähe :) . Müüakse neid 3m pikkustena ja paksused on neil 3,6 ja nagu Andresto jutust välja tuli, ka 10mm-d. Kasutan neid seinte krohvimisel kui kõikumine on suur, alates 10mm-st, nii vertikaalis kui ka horisantaalis. Kuna ise kasutanud neid siine siseseinte krohvimisel, siis olen paigaldanud pätsidega sama krohviga, millega hiljem krohvin. Lihtsalt viskan pätsid vertikaalis, mõttelist jutti mööda seina umbes 30-50cm vahedega, panen siini sinna sisse, vajutan pika liibiga kergelt sisse ja hakkan loodima. Esimese panen ca 10cm kaugusele nurgast, järgmise 2m kaugusele esimesest, siis nende vahele ühe ja edasi juba iga 1m tagant. Üldiselt teen jaotuse juba enne paigaldamist. Pead jälgima, et ka horisontaalis oleks siinid ühes tasapinnas (ise teen seda 2,5m latiga). Ülearuse segu tõmbad pahtlilabidaga pätsidelt siini järgi ära kuni segu värske. Järgmine päev võid hakata krohvima ja väga mõnus on seda 1,2m liibiga teha ning saad suurte kõikumiste korral praktiliselt ideaalse seina. Hiljem paigaldan võrgu ja krohvin juba pikema latiga üle. Siinid jäävad krohvi sisse ja midagi nendega seal ei juhtu. Müüakse neid siine suuremates, hästivarustatud ehituspoodides
.
kaizen kirjutas:.........krohvisegu (näiteks epsile võrguga ..) soovitad ....
Kui sa mõtled krohve välisseinale , siis kahjuks jään vastused võlgu, rohkem nagu siseviimistluse alal ja huupi ei hakka pakkuma/soovitama.
Loodan, et rahuldasin sinu uudishimu natuke!
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

urmasr kirjutas:.. Loodan, et rahuldasin sinu uudishimu natuke!
tänud, urmasr
pisutki targem juba tänase õhtuga, ole meheks edaspidigi, urmasr -- selliste asiste seletuste najal saan ehk oma ehitusega paremini hakkama (mitte ainult mina - usun et siin liigub palju isetegijaid, kel on vajaka lihtsast infost, mis on liip, kuidas krohvida, kuidas plaatida jms) tee pilte ja pane seletusi juurde selle plaatimise töö kohta mida plaanid teha - tänud, ehitusalasest infost lihtsas maakeeles
k-zen
Urmas
autodidakt

No nii, Kaizen, mu "raamatupidaja" aitas need pildid üles panna, kuna ise paras tumba arvutite asjus. Need ongi nüüd samad krohvisiinid, mille seina asemel põrandale toppisin. Nagu ennustasin, jäi pool päeva vabaks! Vabandan piltide kvaliteedi pärast, sest pildistasin max resolutsiooniga, aga siia ei lubanud formaat sellega panna.
Sellised need siinid pätsidega põrandal ongi.
Sellised need siinid pätsidega põrandal ongi.
1.jpg (55.92 KiB) Vaadatud 3358 korda
Põranda kõikumine oli 10-50mm ja seda mitte sujuvalt.
Põranda kõikumine oli 10-50mm ja seda mitte sujuvalt.
2.jpg (54.63 KiB) Vaadatud 3358 korda
Homme tõmban vahed segud täis ja jätan natukeseks ajaks seisma.
Homme tõmban vahed segud täis ja jätan natukeseks ajaks seisma.
3.jpg (58.67 KiB) Vaadatud 3358 korda
Selline on krohvisiini/majaka/juhtlati vaade otsast.
Selline on krohvisiini/majaka/juhtlati vaade otsast.
4.jpg (85.01 KiB) Vaadatud 3358 korda
kaizen
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ehitusaabits sai pildimaterjali, üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna - ole meheks, urmasr
k-zen
ete
külaline

Lugemata postitus Postitas ete »

Kuskohas selliseid siine müüakse Tallinnas. k rauta ei oska aidata...
Urmas
autodidakt

Kindlasti näinud Tallinnas Laagri Ehitusmarket (kallimad), aga ise ostsin Espak-i segude osakonnast, 11.- (enne kliendisooduse kasutamist) maksis 2,6m jupp (10mm kõrge)
Vasta