Tere,
planeerides maja ehitust, jäi netis silma selline firma nagu Arlanda arendus. Esiteks meeldivad selle firma pakutavad tüüpprojektid (siselahendust saab ka muuta), teiseks hind nii mustale karbile kui ka "võtmed kätte" OK. Ennast huvitaks just "must karp".
Kas kellelgil on kogemusi selle firmaga, tean et nad on teinud Saku vallas Tänassilma arenduse.
Kas üldse oleks mõistlik mõelda sellise nn valmispakkumise peale? Paljud kahtlevad selliste valmispakkumiste puhul kvaliteedis, kuid keegi ju ei garanteeri, et kui organiseerin ise ehitust, et siis saan paremat kvaliteeti pakkuva firma. Ja ka sellise valmispakkumise puhul saan ju järelvalve ikka palgata.
Paluks arvamusi....
arlanda arendus- kas kellelgi kogemusi
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- külaline
-
- külaline
Re: arlanda arendus- kas kellelgi kogemusi
Lugemata postitus Postitas koduhoidja »
Olen ka käinud tutvumas Arlanda Arenduse tehtud töödega Tänassilmas ja peab ütlema et jäin nähtuga väga rahule. Majad nägid väga head välja nii seest kui väljast. Kvaliteedi üle küll nuriseda ei osanud. Isiklikult arvan, et just on mõistlik tellida maja ehitus selliselt ettevõttelt kellel on juba kogemus analoogsete majade ehitamisel. Olen kunagi ehitanud ühe maja nö enda juhtimisel ja rohkem seda teha ei kavatse. Lõpp tulemusena läks mul see asi kõik kallimaks kui plaanisin ja peavalu endal ka igapäev.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
See ongi nimelt arvamus, kuna antud firma ja arenduse kohta ei tea/oska midagi head või halba kosta.ehitame maja kirjutas: Paluks arvamusi....
Garanteeritud ei ole ilmselt midagi, nii ühel kui teisel juhul; või on firmal väljapakkuda (kontrollitavad) teostunud garantii juhtumid? Kui neid ei ole, viitab see garantii puudumisele või väga heale kvaliteedile (kuid samas väiksele käibele, sest tegijal juhtub?). Tehniline ekspertiis ka 100% ei aita, sest ei pruugi/ei saa märgata kõiki puudusi ( eriti
puudutab see varjatud töid, kuigi mõnede kvaliteet neist on tehniliste mõõtmistega kontrollitav). Samuti peavad olemas olema kaetud/varjatud tööde aktid aga need iseenesest ei garanteeri midagi.
Kokkuvõttes müüb firma ikkagi mainet/usaldust.
Iseehitamisel võib kummitama hakata kompetentsi puudus (mitteteadjale "tõmmatakse müts silmile"- väiksemahuline objekt ). Lisaks on väiksemahuline tootmine alati reeglina kallim- turumajandus (siinkohal ei pea ma silmas "mustalt,
iseenese tarkusest" ehitatud sedöövreid). Et ma nüüd "laviini alla" ei satuks, siis täpsustan - viimaste all ei pea ma silmas piisava kompetentsi ja hoolikusega valminud eramuid, mis on isegi paremad kui turul pakutav "laiatarbekaup". Samas, kindlasti mitte samal tasemel kui proffesionaalse ehitustegevusena valminutel (viimastele puudub Eestis ilmselt turg või on see väga väike). Nii et natuke nagu hinna küsimus aga mitte ainult (kallilt võib ka jama osta). Kui ise kvaliteedi-hinna suhtega rahul siis kõik OK. Kvaliteet tuleb ainult enne määratleda?
Selline arvamus siis.
Kasutaja Imelik.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas iX »
Milliseid varjatud töid saab tehniliste mõõtmistega mõõta ning kust saab seda tellida?Külaline kirjutas:sest ei pruugi/ei saa märgata kõiki puudusi ( eriti puudutab see varjatud töid, kuigi mõnede kvaliteet neist on tehniliste mõõtmistega kontrollitav).
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Esimesena tuleb ette termograafia (soojustus, soojusjaotus) ja elektrilised kontrollmõõtmised, veesüsteemides ja ventsüsteemides oli vist ka midagi (nimetust ei tea). Saab litsenseeritud firmadest.
(Kui see nüüd nöök ei olnud
)
(Kui see nüüd nöök ei olnud

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid