Kuidas teha ise garaaziust?

serxx
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kuidas teha ise garaaziust?

Lugemata postitus Postitas serxx »

Soov selline, et asendada vanad pool mädanenud uksed uutega.
Kas keegi oskab viidata mõnele õpetusele või kasvõi mõnele vanale raamatule, kus sellist tööd on täpsemalt kirjeldatud koos joonistega?
Ma vaatan, et väga raske on tänapäevasest kirjandusest sellist infot leida. Kõik ukse/akna teemad raamatutes piirduvad sellega, et mine telli poest õiget mõõtu toode. Ega poes väga ei kipu olema puidust käänduksi, täpsemalt öeldes pole ühtegi pakkumist leidnud ja tõenäoliselt hind mulle ka ei sobi kui isegi leiaks.

Kui saaks vajaliku info ja joonised, vaataks üle, kas mul omal on piisavalt tööriistu ja oskuseid, et see tehtud saada ja teeks ise ära kui võimalik. Ega see mingi suur raketiteadus ilmselt pole.
Muidu oleks variant ka vana uks pilbasteks tõmmata ja vaadata, kuidas ta ehitatud on, kuid see tähendaks automaatselt seda, et õhtuks tuleb uus uks valmis ja ette saada.

Oskab keegi selles osas mingeid suunavaid juhiseid anda?
xjan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Re: Kuidas teha ise garaaziust?

Lugemata postitus Postitas xjan »

Mina tegin ca. 5x5cm nurkrauast raami, diagonaalid sisse, hinged külge ja ette. Väljast katsin ca. 1,2mm plekiga, mille peale sai pandud voodrilaud, sisse soojustuseks penoplast ning õhuke mööbli "tagaseina" materjal - jäi päris OK, ei mängi niiskusega ja peaks olema kindlam kui lihtsalt puituks. Põhilised töövahendid mida vajad on keevitus ja rellakas...
Vasta