Soojustan maja kivivillaga, aga ei tea täpselt, millist tuuletõket võtta. Mõtlesin, et võtan kas Parocilt või Isoverilt mingi Tyvekiga kaetud plaadi.
Nt Paroc WPS 3n või WPS 3nt.
http://192.49.230.181/CSharpSite/extran ... ublic=true
http://192.49.230.181/CSharpSite/extran ... ublic=true
Või siis Isoverilt RKL 31 EJ
http://isover.ee/ee/Toote/?intProductID=21544
Isoveril olid ka mingid pehmemad plaadid, mis vajasid distantsliistude kinnitamiseks distantspukse - et plaati kokku ei suruks. Kuidas nende Paroci plaatidega sellepoolest lood on?
Oskab keegi mingeid häid-halbu külgi välja tuua?
Aidake tuuletõket valida
kuidas soojustada oma elamist
-
- külaline
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 2 korda
Re: Aidake tuuletõket valida
Lugemata postitus Postitas coachman »
Kasutasin enda maja juures Paroc WPS 3n plaate. Servades ühendussooned ja 30 mm paksused (on ka 50 mm). Pukse need küll ei vajanud, materjal on üsna jäik.
Saadavus sellel materjalil on küll väga nigel - pidavat olema kallis ja vähe ostetavat. Puumarketist õnnestus siiski tellida. Seda "spetsiaalset WPS teipi", mida toote kirjelduses soovitatakse vuukide teipimiseks, aga ei õnnestunudki kusagilt hankida. Lõpuks sain siiski nii palju infot, et ka katuse aluskatte teibid - Divotape ja veel mõned analoogid - on sobivad. Minu maja teinud brigaad, kes enda sõnade järgi oli teinud sadu ja sadu fassaade, polnud selle materjaliga kunagi kokku puutunud, seega pidin ise paigaldusjuhised otsima ja meestele koolitust tegema. Aga lõpptulemus jäi minu arvates väga hea ja veenev. Ja ka paigaldus oli tegelikult ülilihtne.
Saadavus sellel materjalil on küll väga nigel - pidavat olema kallis ja vähe ostetavat. Puumarketist õnnestus siiski tellida. Seda "spetsiaalset WPS teipi", mida toote kirjelduses soovitatakse vuukide teipimiseks, aga ei õnnestunudki kusagilt hankida. Lõpuks sain siiski nii palju infot, et ka katuse aluskatte teibid - Divotape ja veel mõned analoogid - on sobivad. Minu maja teinud brigaad, kes enda sõnade järgi oli teinud sadu ja sadu fassaade, polnud selle materjaliga kunagi kokku puutunud, seega pidin ise paigaldusjuhised otsima ja meestele koolitust tegema. Aga lõpptulemus jäi minu arvates väga hea ja veenev. Ja ka paigaldus oli tegelikult ülilihtne.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas soojustusabivajaja »
Aitäh vastuse eest. Tuuletõke, tõsi küll, juba ostetud. Võtsin Isover RKL31-EJ. Teipidega oli mul nii, et ühes poes tehti imelikku nägu ja seletati mulle kannatlikult, et neid teipisid ei ole ja neid üldse mitte keegi ei kasuta ja kõige õigem on tuule tõkkeplaatide vuuke tihendada vahuga
.

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas coachman »
Nii Isover RKL31-EJ kui ka Paroc WSP kattematerjal on sama (Tyvek), seega peaksid ka samad teibid sobima. Vahtu nende plaatide puhul kasutada kindlasti ei soovitaks - kõik vuugid, nurgad, servad peaks ikkagi teipima. Mingi valiku sobivaid teipe leiab näiteks Bauhausi Drive-In osakonnast (krt, küll sai otsitudsoojustusabivajaja kirjutas:Aitäh vastuse eest. Tuuletõke, tõsi küll, juba ostetud. Võtsin Isover RKL31-EJ. Teipidega oli mul nii, et ühes poes tehti imelikku nägu ja seletati mulle kannatlikult, et neid teipisid ei ole ja neid üldse mitte keegi ei kasuta ja kõige õigem on tuule tõkkeplaatide vuuke tihendada vahuga.

Lugemata postitus Postitas ponkskar »
Paar kuud tagasi lasin niisama lihtsalt tuuletõkke plaatide ühenduskohta vahtu, tahtsin näha mis juhtub. Juhtus siis nii, algul oli küll tibends-tobends, ent umbes kuu aja pärast tõmbas kerged praod vahu ja tuuletõkke vahele. Tegemist oli puitkarkassmaja ja Pärnu tuuletõkkega.soojustusabivajaja kirjutas:Aitäh vastuse eest. Tuuletõke, tõsi küll, juba ostetud. Võtsin Isover RKL31-EJ. Teipidega oli mul nii, et ühes poes tehti imelikku nägu ja seletati mulle kannatlikult, et neid teipisid ei ole ja neid üldse mitte keegi ei kasuta ja kõige õigem on tuule tõkkeplaatide vuuke tihendada vahuga.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas KõikOnRahul »
Sellepärast kasutataksegi fassaadidel/katuste tuuletõkke vuukides hermeetikuid. Väliskiht kuivab, seest jääb vedelaks.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu