nn. katlaruumi suurus?

Roger10
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 3 korda

nn. katlaruumi suurus?

Lugemata postitus Postitas Roger10 »

arhitekti soovituse järgi kriban paberile mingisuguse eskiisi ruumidest mida tahaks majas näha ja umbes mis paigutusega. Sealt aga tekkis huvi, et mis peaks olema se optimaalne katlaruumi suurus kui käiku läheks maaküttesüsteem? Seal vist väga ei tohiks rolli mängida mis firma küttesüsteemi kasutada, mingi optimaalne ruutmeeter millega arvestada võiks on ehk olemas?
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Re: nn. katlaruumi suurus?

Lugemata postitus Postitas GuidZ »

planeeri 1x1.5m nurk kuskile kolikambrisse või majapidamisruumi
Roger10
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Roger10 »

peaks ta soovitavalt olema veega seotud ruumide läheduses? Näiteks sauna ja garaaži vahel või nii, et ei peaks eriti torude vedamisega mässama. Loogilisem oleks vist ja saigi esialgu mahutatud mingi 2 x 1,2m ruum jäätud sinna. Mõõdud tekkisid teiste ruumide paigutusest lähtuvalt, eks näis kas sobivad. Ise olen kuulnud et maaküte eriti ise suurt ruumi ei nõua.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Kurat mul tuttaval on ca poolteist ruutu. Peab ikka eriline akrobaat olema see torumees kui seal miskit õhtale läheb. Omal julgelt 2x3 plaanitud "selleks" ruumiks. Kui tõesti ruumi üle jääb, siis võib seda funktsiooni just vastupidi kolikambri suunas hiljem kujundada...
vanaema on sul veteran...
natuke ITI mees
külaline

Lugemata postitus Postitas natuke ITI mees »

Mul tehtud ka sellise mõttega, et oleks ka ruumi ka torumehele. Mõõdud 2,3 X 1,7. Seal on ka sundventilatsiooni seade (soojusvahetiga). Arvesta, et küttesõlm ise (see kuhu kõikide tubade küttetorud kokku jooksevad) võtab ka ruumi. Hiljem on ruum muutunud ka nn kolikambrika ja mustade (aia)tööriiete hoiukohaks. Suvel lasin pumbale hooldust teha, siis viskasin koli välja ja tüüp mahtus ilusasti askeldama. Trapp on ka suht abiks asi sellises ruumis.
GuidZ
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas GuidZ »

Mul ka kolikambris ja veega seotud ruumide kõrval. iseenesest võtab pump põrandapinda 0.6x0.6m e. 0.36m2 põrandapinda ja kogu torumaanduse saab vajadusel teha pumba kohale. Eraldi ruumi ainult sellele pole küll mõtet teha, kas perenaise triikimistuppa vms...
Vasta