Tapeetimisel tasu arvestamine !?
-
- Uus kasutaja
Tapeetimisel tasu arvestamine !?
Lugemata postitus Postitas VilluVolly »
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Re: Tapeetimisel tasu arvestamine !?
Lugemata postitus Postitas aim179 »
-
- Uus kasutaja
Seega minu loogika lonkab , et akende puhul on aeganõudvam lõigata ning paigaldada peale ja alla - uste puhul ainult peale kui tervet paani paigaldada lagedale seinale ?!?! ...huvitav ! Lisaks tapeedi puhul kuhu käib liim paanile mitte seinale on ju mõtekas (lihtsam , kvaliteetsem... ) alles järgmine päev ääri lõigata ?! ...seegi lisa töö ja kui ka samal päeval lõigata siis seegi võtab ju aega . . . või olen ise asjadest valesti aru saanud . Tegelikult küsimus selles , et töö tellija hakkas jonnima kui ma jätsin tasu arvestamisel aknad uksed sisse ning tahaks teada kuis ikkagi tavaks on . Ei oota vastuseid , et kokkuleppel . Juhus selline , et varem alati aknad - uksed sisse jäänud kuid nüüd millegi pärast hakati pidurdamaaim179 kirjutas:Reeglina mitte, kuna sul akende ja ustega ei kaasne lisatööd kui vaid naoga tapeeti ära lõikamine. Aga maaler saab küsida kas aknad sisse või siis jm pealt, kuna tal aknapaledega mässamist oma jagu.

-
- Korralik postitaja
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- Uus kasutaja
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas akna auk »

-
- autodidakt

-
- Korralik postitaja
Ei küsita vaid 1 m järgi, küsitakse ka tubade,1m2, keerukuse(näituseks palju portesi tuleb),olenevalt tapeedist(kuida muster kokku saada) j.n.e. Ja ega me ei ole hiromandid siin foorumis, et teame kirjutise põhjal millega tegu. Võis ju olla, et ukseliistud uksel ees mida ei saa ära võtta, siis liistu järgi tapeeti lõigata suht raske või kui akende ümber ka vaja porte panna siis peab ka alumise tapeedi porte järgi täpselt ära lõikama.akna auk kirjutas:Kui tapeedi panemise eest küsitakse tasu 1 m hinna järgi, miks siis peavad aknaavad ja uksed ka veel sinna sisse minema? Isegi mina, mitteasjatundja, olen kodus tapeeti pannud nii akendele üles, alla kui ka uste uures üles ja pole see mingi eriline kunst. Mismoodi teil, meistrimeestel, siis see äkki nii suureks probleemiks on osutunud? Või te panetegi terve paani ülevalt alla rippuma ja siis nokitsete terava riistaga augu sinna sisse?
Ja muideks see viimane lause mis sind naerma ajas

-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 9 korda
Lugemata postitus Postitas Allan »
-
- külaline
-
- Korralik postitaja
akna auk kirjutas:Kuid kui pea terve seina moodustab aken, mis ise on juba üle 3 m lai, vaid külgedelt ja ülevalt vaja 20 cm tapeeti panna ning tapeedipanija küsib ka akna ruutmeetrite eest hinda, lõikab kallile tapeedile akna augu sisse, siis on mõtekam kliendil see osa endal teha, jätta talle vaid puhtad seinad, kui mõttetult tapeediga priisata ning maksta ka veel olematute ruutmeetrite eest. Ei tea, mis ime raskust tekitab aknaäärte tegemine, kui tegija on vilunud? Mulle tundub üldse, et igat lisaliigutust peavad mõned nii raskeks, et varsti pannakse ka naeratus hinna sisse.
Kle kus sul see auk ikka on?. Paned ühest äärmusest teise. Ise pidasin silmas tavalisi aknaid ja usun, et teised peale sinu said ka nii aru.Loe teema läbi, on ju jutt et suured aknad ei lähe sisse.Ja igal materjalil on kadu olgu nii kallis kui tahes.Ja selleks, et see kadu oleks väiksem ja tulemus parem ei tee sa ise seda tööd vaid palkad mehed seda tegema. Ja muide kirjutasin ju, et ei pea mitte seda akna ümbert tegemist keerulisemaks või raskemaks, kui ei tule sinna portet või midagi muud. Ja viimane lause sul jälle tipp-topp, äkki peakski naeratuse eest maksma, elu oleks "lill" kohe.Ma loodan, et sa oled ikka selline inimene, et söögikohas ettekandjale kes on viisaks ja viks(naeratus näol) viskad sa vähe lisa.Mina seda igatahes teen ja ei ohi kuna mulle meeldib see ja teeb endal tunde paremaks.Aga arvan kui naeratus läheks maksu alla siis sina oleksid sellest prii, vaevalt sulle tööd tehes naeratus suule tuleks.

-
- külaline

Aga minu antud tipi üle ära muretse - ma ei anna seda mitte kunagi nendele kelneritele, kes väidavad, et minu laua juurde on köögist neil paar sammu rohkem käia kui kõrvallauani.Muidugi kaob neil kohe naeratus huulilt.

-
- autodidakt

-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
-
- Uus kasutaja

Eeltööd tehtud ehk paanid välja lõigatud , põrand kaetud , liim segatud , rullid valmis , laeäär teibitud jne. ehk ainult paigaldus . Tapeet mustrisse ning liim käis seinale .
Kujutagem ette 5 X 2,8 m seina millel üks ukseava ( 90 cm ) ning too algab vasakult poolt kahe meetri pealt ...tulin oma nelja paaniga ( pea kuus ruutu ) jõudes ukseni -viimane paan ka uksepealsele ulatus 15 cm ( ajaliselt 40 minutit ) . Nüüd hakkasin teisest nurgast vastu tulema kuna mu stiil lihtsalt selline , et läbilõiked jätan ukse - akende peale . Ka paremalt tulles oma nelja paaniga jõudsin suts viimase paaniga uksepealsele . Nüüd jäi umbes 70 cm tapeetimata pinda millele esmalt pidin hakkama rullist enam - vähem pikkust välja mõõtma ja lõikama . Kui üks oli paigas siis teisega nii , et üks serv paika ning läbilõige (uksepealsele -0,6 m2 kulus 15 minutit ) .
Seega : Terve paani paigaldus 9 ruutu tunnis ning uksepealsega 2,4 ruutu tunnis !!!
Mina võtan nüüd selle valemi ja annan igale järgnevale tellijale kes tahab hakata aknaid -uksi välja arvutama !!! Ja üks varjant on ju tunnitööga teha tapeetimist kuid siis läheb suitsu jube palju

P.S : Lugupeetud AKNAAUK ... Loodan , et oled ikka teemale pihta saanud ning sa tõsimeeli ei arva , et maast laeni akna puhul tuleks üldse jutuks selle sissearvutamine !!!
-
- autodidakt
Jätka samas vaimus, sest mina olen need nn."valemid" juba ammu endale selgeks teinud, kuigi klientidele võib tekitada raskusi arusaamine, et kuidas võtab väiksema pinna tegemine rohkem aega kui suurema. Huvitav paradoks, kas pole?

-
- külaline
VilluVolly kirjutas:P.S : Lugupeetud AKNAAUK ... Loodan , et oled ikka teemale pihta saanud ning sa tõsimeeli ei arva , et maast laeni akna puhul tuleks üldse jutuks selle sissearvutamine !!!
Ei ma ei arva seda. Kuid ma ei ole ka kohanud ega kuulnud mitte ühestki tapeedipanijast isegi oma tutvusringkonnas, kes käiks objektil mõõdulindiga ringi, mõõdaks ära ruumi pikkuse, laiuse, kõrguse et saaks kokku ruutmeetrite arvu (äkki klient valetab?), et siis hakata mingit koefitsienti välja arvutama (akende, uste, nurkade arv, keerukus jne). Nagu ma juba mainisin, vaadatakse ringi, katsutakse seinu ja uuritakse tapeeti ning hind öeldakse peast, mitte mingit kõrgmatemaatika valemit kasutades ja vilunud tegija oskab ka hinda öelda. Loodetavasti ka villivolli ütles kliendile objekti hinna juba ette, muidu poleks ju kaubaks läinudki, (muidugi juhul kui villivolli ei tee tööd tunnitasu alusel, et tõestada, kui kaua läheb aega aknaaukudega)..

Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu