Silbeti plokist seinad
Silbeti plokist seinad
Lugemata postitus Postitas 1bug »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Taastaja.
Lugemata postitus Postitas Raulka »
Fibo m2 kallim, külmasilde rohkem, laduda kallim ja ajakulu suurem kuna plokke läheb rohkem.
Silbet m2 odavam, külmasilde vähem, laduda odavam, seinad kerkivad kiiremini.
Aeroc nende vahepealne.
Soojapidavuselt sellise konstruktsiooniga seinal:
Aeroc kõige soojem, silbet vahepealne, fibo külmem.
Kandevõime seisukohalt fibo tugevam. 1-2 kordsetel majadel pole vahet milline plokk neist.
Külmasild ei tohiks vist midagi segada, kui sein 150 penoga kaetud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Vant »
Kui peenardena panna, siis kuidas armeerimine teostada ja millist armatuuri kasutada? Kas kummaski peenras 6mm sobiks?Anonymous kirjutas:Sibetit pane müüriseguga ja tee peenrad, et õhk vahele jääks. Konstruktsioon kõlbab küll. Tööhindu ära parem küsi, jätad ehitamata!
Taastaja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Klemm »
Kas on mingeid põhjuseid ka miks mitte panna plokiliimiga? On kellelgi kogemusi?Anonymous kirjutas:Sibetit pane müüriseguga ja tee peenrad, et õhk vahele jääks. Konstruktsioon kõlbab küll. Tööhindu ära parem küsi, jätad ehitamata!
Taastaja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Taastaja »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Uhuu »
Saab ka natuke kiiremini üles kui teistega, kuna plokk ise kõrgem.
Re: Silbeti plokist seinad
Lugemata postitus Postitas ponkskar »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas taastaja` »
Välissein saab ilmselt algama 115mm vahtklaasist ja edasi 250 x 200 Silbet. Sisemine kandev sein seetõttu 115mm erineval kõrgusel. Seetõttu mõtlesingi,et kui kasutada esimeses sisemises kandvas reas 300 x 200mm Silbetit teistpidi kui paberite järgi, siis saaks vuugi kohad võrdseks ja edasi siis läheb nii välis kui siseseinas 200mm kõrguse plokiga. Välimine kandev sein siis vahtklaas 115m ja 200mm kõrgust Silbetit, sisemine kandev sein 300mm kõrgust Silbetit. Betoonplaadile tuleks siis 300mm plokile panna natsa paksem segukiht.
-
- külaline
PS. Tunnen huvi, et millisele kõrgusele see põrand siis tuleb? et milline kiht selle vahtklaasiga siis kõrvuti jääb?

Vahtklaas on 115mm kõrge ja see puutub kokku vahtplastiga (sisemise kandva seina kohal siis ploki otsaga. Põrand siis ca selline: betoonplaat ~100mm (vundamendi välisservadest välisservadeni), vahtplast (ilmselt 200mm), betoonplaat ~80mm koos põrandakütte torudega.
-
- külaline
Põranda lahendus on ka veidi arusaamatu(mitte, et tahaks oma arvamusi peale suruda) Kui põranda soojustus tervikuna, koos pealmise betoonplaadiga jääks niigi soojustatud seinte vahele, et mis ülesannet täidab siis see vahtklaas? Kui ntx põranda alumine plaat ei kulgeks vundamendi välimisele küljele vaid jääks ennem pidama, siis selle astme täitmiseks oleks see küll hea, aga noh ma rohkem loogik.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Ma arvan et vahtklaasi mõte on külmasilla likvideerimine? St et seina ja sokli kokkupuute kohta jääb külmasilla koht, kuna soklit ei soojustata ning seina soojustus lõppeb enne sokli/seina vahelist hüdrot. Ma ei oska seda konstruktsiooniliselt lahti seletada, aga ma saan mõttest aru.

Vahtklaas jah külmasilla tõttu, kuigi arvan, et majanduslikult vist see ära ei tasu,sest ega see külmasild jääb suht väike minu arust

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Kuna keldris elada ei plaani, siis igasugune sokli soojustamine jääb ära. Ja tahaks just sama lahendust - kaks betoonist põranda plaati, üks ulatub üle soklite ning teise alla/sisse peno + torud ja muu selline.
Lugemata postitus Postitas jörm »
oled sa kindel, et sa sinna koorikpaneeli sisse kohe oma torud panna võid? niipalju kui mina analoogse toote müüjaga rääkisin oli jutt ikka kahest eraldi plaadist : kooriku peale tuleb valu, mis täidab kandvat funktsiooni ning sinna peale siis veel "kütteplaat".ponkskar kirjutas:Tellin need http://www.betoontoode.ee/ . Need ei ole ilmselt just kõige odavam lõbu, aga kuna sai valitud soojuspump kütteks, siis otsustasin,et tuleb sellest 100% võtta ning panen ka IIk. põrandakütte. Sellest johtuvalt sai ka need koorikud valitud,et siis kui need paika tõstetakse ja enne kui seguga lõplikult täis valatakse, pannakse kuhugi sinna põrandakütte torud ka sisse. Kui oleks tavalised õõnespaneelid tellinud,siis oleks pidanud neile vist põrandakütte torude tõttu veel eraldi betoonkihi peale valama. Vähemasti mulle tundus nii![]()
Vahtklaas jah külmasilla tõttu, kuigi arvan, et majanduslikult vist see ära ei tasu,sest ega see külmasild jääb suht väike minu arustAga mõtlesin,et kui juba priiskamiseks läks sel hetkel kui otsustasime maja ehituse kasuks, siis las olla
PS! küsimus su I korruse põranda konstruktsiooni kohta: kas teed horisontaalse hüdro üle kogu alumise plaadi või ainult seinte alla? millist toodet konkreetselt kasutada plaanid?

Hüdro tuleb 100% alumise plaadi peale. Valisin selle toote: http://www.langeproon.ee/doc/grace/bit8000.pdf . Saatsin sinna firmasse e-maili ja siis vastati,et mis toodet võiksin kasutada. Anti valida see ja siis Bit.4000. Valisin paksema, et äkki peab see ehituse käigus paremini vastu

Ahjaa, vundamendi plokkide peale (horisontaalpinnale siis) tõmbasin mingit Esmoli mastiksit. Peaks ka hüdro moodi asi olema.
Edit 15.09.2008.
Vahepeal enamus Silbeti plokke mmürsepal laotud ja peab tõdema,et Silbeti plokk on päris kobe plokk. Pean silmas siis välimisi parameetreid (mõõdud ja ploki sildeus). Ilusad sirged seinad saavad.
Jörmile. Uurisin ikka üle ja põrandaküttetorud, nagu ma mäletasingi, valatakse ikkagi sinna samasse vahelae sisse st eraldi uut valu ei tehta. Samuti saab esimese korruse lagi nii sirge, et piisab pahtlist ja värvist, IIk .põranda osa saab siis nii sile,et võib laua või parketi kohe peale liimida. Algul nagu tundub see koorik kallis, aga praegu vaatan,et vist ei olegi, kuna paljud tööd jäävad tegemata,mis oleks vaj ateha puidust vahelae või paneelide korral.. Aga eks ma mõne nädala pärast ole targem, kui need tööd ka tehtud.
ok. seega siis kütab teise korruse küttetorustik ka I korruse lage..ponkskar kirjutas: Edit 15.09.2008.
Vahepeal enamus Silbeti plokke mmürsepal laotud ja peab tõdema,et Silbeti plokk on päris kobe plokk. Pean silmas siis välimisi parameetreid (mõõdud ja ploki sildeus). Ilusad sirged seinad saavad.
Jörmile. Uurisin ikka üle ja põrandaküttetorud, nagu ma mäletasingi, valatakse ikkagi sinna samasse vahelae sisse st eraldi uut valu ei tehta. Samuti saab esimese korruse lagi nii sirge, et piisab pahtlist ja värvist, IIk .põranda osa saab siis nii sile,et võib laua või parketi kohe peale liimida. Algul nagu tundub see koorik kallis, aga praegu vaatan,et vist ei olegi, kuna paljud tööd jäävad tegemata,mis oleks vaj ateha puidust vahelae või paneelide korral.. Aga eks ma mõne nädala pärast ole targem, kui need tööd ka tehtud.

huvitav kas seal ei teki neid soojuspaisumisest tingitud pragusid (väidetavalt millede tõttu I korruse "kütteplaat" ujuvana valatakse... )
ps! kas koorikuga sai kokkuvõttes odavam, kui et oleks rendiraketise peale monoliitse plaadi valanud?
Kui ühe ehitaja käest küsisin, siis nemad ütlesid,et vahelae valamine maksab meskit 1200-1500eek/m2. Koorik tuleb sinna samasse "auku". Valamisega on see asi, et kui suudad seda ise teha, siis saab selle kindlasti oluliselt odavamalt. Aga ma mõtlesin,et vahelagi selline element,et selle võiks ikka profid teha

ma küll väga hästi ei kujuta ette kuidas õnnestub sinna plaadi sisse vahtplast panna (ja ülemine ning alumine kiht armeeringut läbi selle kokku siduda?) - aga noh äkki siis on targemad pead selle välja nuputanud.ponkskar kirjutas:Vahtplast susatakse ka ikka kuhugile sinna vahelae sisse küttetorude alla.
Kui ühe ehitaja käest küsisin, siis nemad ütlesid,et vahelae valamine maksab meskit 1200-1500eek/m2. Koorik tuleb sinna samasse "auku". Valamisega on see asi, et kui suudad seda ise teha, siis saab selle kindlasti oluliselt odavamalt. Aga ma mõtlesin,et vahelagi selline element,et selle võiks ikka profid teha
ma ise pidasin seda kooriku teemat kalliks just seetõttu, et toestama pean ma alt nagunii (rendi toed), ülemises kihis tuleb armeerida nagunii (aeg) suurt kraanat on ka kindlasti vaja. Ainus eelis on see,et saad kindla peale loodis ja sileda lae + mõnevõrra tuleb toetus odavam + ei kulu vineeri.
Lisandub muidugi see eelis ka .et kui kogu täiega rendiraketisega teed (c.a 1000eeq/päev) aga ilm p...se läheb siis ennast segaseks ei maksa..
Mul lagi c.a 100m2 ja ametlikud pakkumised sinna 200K kanti olnud. Kui ise rendiraketised sebin ( seega ehituse venimise vastutus kah minul) siis võiks c.a 130-150K hakkama saada.. aga see eeldaks siis vähemalt 5 pädeva venna toimetamist.
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu