Hiirte- rottide tõrjumine
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- külaline
Hiirte- rottide tõrjumine
Lugemata postitus Postitas Alar01 »
Mul on kavas maamajas (osalt palk, osalt tuhablokk) pööning ära soojustada. Kavatsen kasutada puistevilla (panen laetalade vahele käsitsi, kuna pind ei ole eriti suur). Küsimus on seotud hiirte ja rottide tõrjumisega, sest teatavasti pööningutel elavad närisilised kujunevad aja jooksul suuremaks/vähemaks probleemiks. Vanemal ajal, kui karkassmaja seinu soojustati saepuruga segati saepurusse lupja. Kui ma õieti mäletan oli see seotud osalt ka hiirte- rottide tõrjumisega, seega siis küsimus kui puistevill segada lubjaga ning seejärel laotada laetalade vahele ning seejärel talad katta OSB plaadiga- kas nimetatud tegevusest kasu näriliste tõrjel?
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 39 korda
Re: Hiirte- rottide tõrjumine
Lugemata postitus Postitas Andresto »
Tere!
Tegelikult vähemalt osa puistevillasid on ju töödeldud booriühenditega, mis pidavat palju muidki hädasid
peale hiirte-rottide, endast eemale hoidma. Veel parem, kui need närilised majja ei saakski.
See küll keerulisem, aga mitte võimatu ettevõtmine.
Andres
Tegelikult vähemalt osa puistevillasid on ju töödeldud booriühenditega, mis pidavat palju muidki hädasid
peale hiirte-rottide, endast eemale hoidma. Veel parem, kui need närilised majja ei saakski.
See küll keerulisem, aga mitte võimatu ettevõtmine.
Andres
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Mul oli keldris sama teema. Väga hästi aitas kass. Sattus selline isend, kes oli kolmekuune ja tõestas poole tunniga, et ta on kass. Aga villa kohta ei oska ma miskit tarka seletada.
Lugemata postitus Postitas teen_ise »
Jurassic park 1 osas oli üks tüüp kes oli skeptik selle kõige kena turvalise loo juures ja kordas aina: elu leiab ise tee ...
Vat selle teemaga on ka, et saad teha parima, et nad sinna ei satuks ja kui satuvad oleks elu ebamugav aga peab arvestama siiski asjaga, et elu leiab tee (nad on üsna visad).
Vat selle teemaga on ka, et saad teha parima, et nad sinna ei satuks ja kui satuvad oleks elu ebamugav aga peab arvestama siiski asjaga, et elu leiab tee (nad on üsna visad).
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Eee ... ja mis selle jutu uba on ?
Lugemata postitus Postitas teen_ise »
Iva või uba on see, et senikaua kui on 0,5 cm pragusid, käike ja kanaleid on võitlemine nö. tagalas mitte rindejoonel. Sissepääsude blokeerimine on efektiivsem, kui tagajärgedega võitlemine. Ma sain sellest ise abi ühe abihoone hiireprobleemiga. Hiirele piisab vahel pastaka august tsipa jämedamast avausest - pilust.
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tibi »
Mul asus paar rotti elama maja küljes oleva terassi puupõrnada all,talvel panin mürki ja kevadel haises terass mitu kuud jubedalt.Suvel said kõik praod metallvõrguga kinni pandud,nüüd on rott vist leidnud tee,kuidas saab majavundamendi soojustuse peno kaudu terassi alla minna.Väga vilets asi.Ei tea päris,mida teha.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu