aeroc seina soojustus

kuidas soojustada oma elamist
sokivoki
Uus kasutaja
Uus kasutaja

aeroc seina soojustus

Lugemata postitus Postitas sokivoki »

On mõte, et panna aeroc 375 seinale peale 50mm peno soojustuse eesmärgil, sellele omakorda 45mm roov ja siis laudis. Kuna ma ei tea kui tark/rumal tegu see oleks, siis ma küsingi arvamusi, et kas sellele plokile sobib üldse peno panna ja ega see plokile liiga tee? Või on kellelgi sarnaseid lahendusi aeroc 375 EcoTerm Plus plokist maja puhul?
Ise mõtlen, et oleks ka variant peno asemele mõni paksem tuuletõkkeplaat panna?

Parimaid lahendusi ja mõistvat suhtumist mu küsimustele ootama jäädes:)
Külaline
külaline

Re: aeroc seina soojustus

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Huvitav küsimus sul, aga ma küsiks omakorda vastu, kuigi viisakas pole küsimusele küsimusega vastata, et kas see Ecoterm 375 jääb väheks soojapidavuse mõttes?
Urmasr
375
külaline

Lugemata postitus Postitas 375 »

Külaline kirjutas:Huvitav küsimus sul, aga ma küsiks omakorda vastu, kuigi viisakas pole küsimusele küsimusega vastata, et kas see Ecoterm 375 jääb väheks soojapidavuse mõttes?
Urmasr
Meie kliimas on igati tark tegu lisada 375 tuuletõkkeplaat (vahtplast).
:jooma
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Niipalju kui ma olen küsinud Aeroc 375-st ehitanud endale maja ehitanute käest, siis nemad pole küll mingit nurinat avaldanud liigsete kulude üle, aga noh, ei ole kompetentne antud valdkonnas. Küsimus tuli sellepärast, et kunagi oli endal ka soov ehitada maja samast materjalist ega planeerinud küll mingit lisasoojustust paigaldada, aga kui mu ehitamise soov peaks kunagi täituma, siis ehitan juba aeroc 500-st.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Täiendan oma öist postitust väikese mõttega ehk paar aastat tagasi oli USA lõunaosariikides külmalaine ja lapsed ei pidanud kooli minema kui temperatuur langes alla +3 kraadi ja neil olid "külmapühad" :) , aga meil pandi lihtsalt pikkade käistega särk selga, kuid ega sellepärast veel ei hakatud sealkandis paksema soojustusega maju ehitama, ikka vihutakse endistviisi puitkarkassmaju edasi teha, milledel pole mingit soojustust. Kas on Eestiski mõtet hakata ehitama/soojustama maju harvaesinevate eksteemsete talvede järgi nagu oli meil siin see möödunud talv?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
sokivoki
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ainult aeroc 375 plokiseina ma jah ei usalda ja peno on minu teada liiga riskantne materjal sinna siis tekkis mul järgmine küsimus. Kas peno asemele pannes mõnda tuuletõkkeplaati võib ka otse vasta aeroci plokiseina kasutada?
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Mul sugulase sugulane lasi ehitada Aeroc 375. Igatahes aasta pärast polnud ta küttekuludega rahul ja lasi paigaldada 10 cm vahtplasti koos krohvimisega. Asi paranes, kuid tema arvates oleks vahtplasti veelgi rohkem tulnud paigaldada.
Muidu vastu kiviseina julgeks veel paigaldada vahtplasti, sest "kivi" ei mädane. Vastu puitu mitte kui just insener allkirjaga niiskusarvutusi ei esita.
vastaja
külaline

Lugemata postitus Postitas vastaja »

pane igaks juhuks 10 epsi , siis uni rahulikum .Viis cm on selline vaese härrasmehe soojustus suvemajale.
sokivoki
Uus kasutaja
Uus kasutaja

10-ne epsi puhul on uni muidugi rahulikum aga sein tuleb kole paksu võitu kui arvestada koos laudise ja roovitusega (ligi 530mm). Kuid võtan su nõu arvesse :) .
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Lao Aeroc õhemat külge pidi ja pane 15-20 cm vahtplasti, saad odavamalt ja veel soojema maja.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Olen ladunud märkimisväärse koguse majakarpe aerocist ja siporexist ja olen püüdnud pedantlikult kõik vuugid segu täis saada aga ikkagi jääb mingi näppukas kusagile kahe silma vahele ja sealt see tuule-poiss sisse puhub ja maja jahutab.
Tahan õelda, et 375 on piisav paksus müürile aga nõrgaks kohaks jääb vuuk.
Sellepärast kaldun arvama, et tuuletõkke ei teeks paha. :jooma
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Soovitaks läheneda asjale teaduslikult. Telli termokaameraga mõõtmised, ka rõhutest näiteks ja saadki soovitused, kas tasub investeerida lisasoojustusse või on juba hetkel väga hea. Huupi pakkuda pole ka mõtet.

Töötav tudeng
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Milleks raha raisata. On teada, et vahtplast on soojem kui Aeroc ja iga cm millel paned aeroci asemel vahtplasti, võidad rahas. Kui ikka ei usu, tee lihtlabane soojusarvutus või astu suvalise targema ehitusinseneri juurest läbi.
Küll aga on termopilt hea asi kui ehitajaga sõlmitud lepingus, kui on vaja raha maksma hakata. Mida kehvem see on, seda vähem maksad... Kuid see on enne vaja lepingus fikseerida.
Vasta