Ümarale ahjule põrandaliistu?
põrandad, põrandatööd
Ümarale ahjule põrandaliistu?
Lugemata postitus Postitas Rutt »
Ahi ümarate nurkadega ja ei suuda välja mõelda, millega põranda ja ahju vahekoht katta. Ümaraid põrandaliiste ju ei ole? Mis variandid üldse oleks? Samamoodi korstnajalg... Keegi ütles et on plastikust painutatavad põrandaliistud, aga no plastikut küll ei tahaks.

-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 14 korda
Re: Ümarale ahjule põrandaliistu?
Lugemata postitus Postitas kaidi87 »
olen näinud kuidas ümarate nurkade jaoks kasutatakse kanepiköit või midagi sellist ta oli, väga kaval liistuasendusvariant kui liistudega ei viitsi möllata ja samas palju huvitavam ka kui tavaline puidust liist.
Lugemata postitus Postitas kotermann »
Sul nuga, kirves, peitel ja tükk liivapaberit leidub? Üks jupp head kuiva prussi või kuusehalg vedeleb kusagil?
Valid poest sellise liistuprofiili, mida soovid sirge osa peale. Selle järgi nikerdad prussitükist või puuhalust nurgatüki just sellise kumerusega kui vajalik. Liited sirge osaga arvesta umbes 45-kraadise nurga all nagu tavalise sirge liistu jätkamiselgi. Pakun, et üle kahe tunni sa sellise nurgatüki nikerdamisele ei suuda kulutada. Mul endal tsaariaegsetest hollandi kaarkividest ümar kamin raadiusega umbes 0,5 m, sellele tegin liistud. Soemüüri ja pliidi nurgad on ümarpottidest, neil raadius ehk 7-10 cm, sai ka kuusehalust liistujupid tehtud.
Mingeid kruvi-ega klamberkinnitusi ära sellisele väiksele tükile tee, asja ajab ära törts montaaziliimi või akrüülhermeetikut.
Valid poest sellise liistuprofiili, mida soovid sirge osa peale. Selle järgi nikerdad prussitükist või puuhalust nurgatüki just sellise kumerusega kui vajalik. Liited sirge osaga arvesta umbes 45-kraadise nurga all nagu tavalise sirge liistu jätkamiselgi. Pakun, et üle kahe tunni sa sellise nurgatüki nikerdamisele ei suuda kulutada. Mul endal tsaariaegsetest hollandi kaarkividest ümar kamin raadiusega umbes 0,5 m, sellele tegin liistud. Soemüüri ja pliidi nurgad on ümarpottidest, neil raadius ehk 7-10 cm, sai ka kuusehalust liistujupid tehtud.
Mingeid kruvi-ega klamberkinnitusi ära sellisele väiksele tükile tee, asja ajab ära törts montaaziliimi või akrüülhermeetikut.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
kui soovid metallist: roostevabast siis võin aidata...
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Mul on vaja 90 kraadist välisnurga tugevndust mõõtmetega 50x50x400 mm ja kinnitamiseks mõlemas servas 2 auku 4mm läbimõõduga asukohtadega välisservast ca 15 mm ja otstest ca 100mm. Piisab täiesti 1-1,5mm roostevabast plekist. Palju maksma läheb ja kuhu peab järgi tulema? Kuna sinu kontakte mul ei ole, siis minu telefon 55 676 252 Urmas.Külaline kirjutas:kui soovid metallist: roostevabast siis võin aidata...
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas põrandaehitus »
Sellistes kohtades on üldiselt liist asendanud põrandatoonis silikoonide ja hermeetikutega. Lastakse lihtsalt põrandalaua ja ahju vaheline vahe ilusti massi täis. Eelduseks on muidugi põrandalaua korrektne paigaldus (st ühtlane vahe ahju ja põrandalaua vahel).
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu