palun abi uue õlitatud puitpõrandaga

põrandad, põrandatööd
teetr
külaline

palun abi uue õlitatud puitpõrandaga

Lugemata postitus Postitas teetr »

Tere. Palun abi! Lasin uue põranda lihvida. Kuna aeg oli hiline jäi õlitamine minu teha - pidi väga lihtne olema. Kandsin kaks kihti õli peale (Key ehituskaupadest soovitati mingit head välismaist õli), tegin kõik soovituste kohaselt (õli rulliga peale, poole tunni pärast üleliigne õli maha). Tulemuseks on nüüd aga põrand, mis kleebib. Õli jäi vist liiga paksu kihina. Mida ma nüüd edasi teha saan? Proovisin ise karukeelega lihvida-poleerida käsitsi (ka masinaga) aga see ei aidanud, jäi ikka kleepima. Kas kellelgi on soovitusi?
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Re: palun abi uue õlitatud puitpõrandaga

Lugemata postitus Postitas ifffff »

Mis on mingi hea välismaine õli?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Võib-olla aitaks see kui proovida üleliigne õli vedeldajaga maha pesta ja pärast uuesti õlitada ja õieti põrandat töödelda.
Kasutaja avatar
nigu
Uus kasutaja
Uus kasutaja

K: Mure põrandaõliga

Lugemata postitus Postitas nigu »

Tere,
Ilusat jaani kõigile!
Mure järgmine uus laudpõrand kolm korda õliga ära võõbatud kuid viimane kiht on kuivanud(imendunud) 2nädalat aga ikka naksub? miks? mis valesti on? mis nüüd teha? Selline tunne et lihvi kõik maha uuesti.

kõigile :jooma
teetr
külaline

Re: K: Mure põrandaõliga

mul sama jama... Asjatundjad, andke palun nõu!
teetr
külaline

Mida ma õlitades valesti tegin? Õli on nüüdseks kuivanud juba ca nädal. Ei tea, kas tuleb lakibensiiniga (õli vedeldiks) maha? Jama missugune... Äkki oleks kellelgi huvi natuke lisaraha teenida ja mul see asi korda teha?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Uuri, kas õlitatud põrandate jaoks mingit vaha ei ole ja see pärast ära poleerida?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Vaata kodulehte www.casco.ee juhendite alt. Sealt saad aru, et mida Sa valesti tegid. Samas on ka õlitamise videod.
Kasutaja avatar
nigu
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas nigu »

HELP!
kas on võimalik midagi teha! või päästab ainult maha lihvimine.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Proovige Lincona või mõnelt õlide edasimüüjate kodulehelt leida põrandaõlide müügikonsultant või -esindaja ja kurtke korra neile oma muret, ehk saavad aidata.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Mis toode ja mis puidul, huvi pärast? Kui pikk oli kihtide pealekandmise vaheline aeg, st kas oli tootja juhiste kohane? Kas iga kord sai üleliigne õli maha poleeritud?
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
teetr
külaline

aitäh! ise olin rumal ja ei uurinud põhjalikumalt. Ilmselt jäi liiga paks kiht maha, mis poolenisti ära kuivas. Eks nüüd pea sellega leppima - kui väga koledaks läheb, peab uuesti lihvi tegema ja õlitamise sel korral õigesti tegema. Seda vaha värki uurin seniks.
teetr
külaline

Õli on Synteco, põrand männist. Kihtide vahel oli kaks päeva kuivamist. Nii palju ma ei poleerinud, kui juhises kirjas. Ka liigse kihi mahahõõrumisega vist ei tegelenud piisavalt.
Friik
külaline

Lugemata postitus Postitas Friik »

Kuidas te siis sellest kleepimise jamast lahti saite? Mul oma põrandaga sama jama, kolmas kiht jäi kleepuma. Õlituste vahe 20 tundi; nagu tootel kirjas oli.
Külaline
külaline

Tere. Üldine reegel, et õli ei tohi jätta kihti pinnale - õli peab kõik sisse imenduma. Üleliigne tuleb ära pühkida. Kui seda ei tee, siis tulemuseks on kleepuv põrand. Ega nüüd ei jää muud üle kui karukeelega see kleepuv kiht maha. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Lihtsustaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Lihtsustaja »

Eks lähtuda tuleks sellest mis purgil kirjas.
Puidu immutamiseks kasutatakse lahustitega vedeldatud kuiva õli. Reeglina on selleks linaseemne või mõni muu kuiv õli.
Paksu kihina aga tõmbab ta omale peale kile, mis ei lase õlil selle kile alla kuivada ja pind jääb nätske.
Ka on võimalik, et olete saanud osta väga vana toodet, kust suuremosa lahustit on juba aurustunud, sellisega tekkib ka kirjeldatud probleemne olukord.
Laudpõrandatega olen kogenud ka seda, et väga vaiguseid laudu ei ei saagi põhjaõliga töödelda. Ei tõmba sisse ega kuiva ära, tekib kile peale ja lõpptulemus nagu näts oleks laiali määritud.
Mul tekkis kolm uut võimalust, kas akrüüli -või uretaanisisaldusega katteõlid. See aga tähendab sisuliselt sama mis lakkimine. Kui mustaks läheb siis lihvi maha, kuusk ja mänd lähevad veel pemeks ka takkatippu. Kolmas variant on katteõli sisaldusega pesemisvahend, mis iga pesemiskorraga jätab puidule kaitsva kihi. Olen seda kasutanud ja mul õlitamise muresid viimane 6 aastat pole olnud.
Vasta