kuidas plaatida vana õue basseini?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
guufi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

kuidas plaatida vana õue basseini?

Lugemata postitus Postitas guufi »

Mul on maakodus valatud monoliitne õuebassein, mille otsustasin klaasmosaiigiga ära plaatida. Tegemist on üsna vana basseiniga, mille seina alumised ääred vajaksid kõigepealt tasandamist. Bassein on praeguseks puhastatud soolhappelahusega ja töödeldud Xypex konsentraadiga.
Küsimused asjatundjatele on järgmised:
1. Millega teha tasandustöid ja kui kaua peab tasandus segu kuivama enne kui võin alustada plaatimist.
2. Kui tegemist on võrgu peale liimitud klaasmosaiigiga, kas siis võib alla panna piisavalt paksu kihi segu ja suruda nii tugevasti plaate, et alussegu tuleks kohe vuukidest läbi ja vuugisegu sel juhul ei kasutakski?
3. Millist segu peaks välitingimustes kasutama ja juhul kui peab ikkagi vuukima ka siis milline peaks vuugitäite segu olema?
(ühelt neti leheküljelt leidsin sellise info, et mingi 9 kg Latexit tuleb tavalise 25 kg tsemendiga läbi segada)
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Re: kuidas plaatida vana õue basseini?

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Minu soovitus: Ära ise midagi leiuta, sest kõik vajalik ka basseinide jaoks, on välja mõeldud ja nö. katsetatud!
See oleks väga pikk jutt, kõike vajalikku lahti seletada.
Pane otsingusse Plaadipunkt, seal kõik vajalik kirjas ja pildis!
Andres
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Re: kuidas plaatida vana õue basseini?

Lugemata postitus Postitas murmet »

Tervitused.
Tegemist töömahuka ja spetsiifilise valdkonnaga. Lühidalt seletades- Vana basseini lappimine/õgvendamine armeeringuga segu+hüdroisolatsioon välitingimusse (nt. VETONIT 8+9 ) Klaasmosaiigi paigaldus välitingimustesse on muidugi omaette ooper- 150.- maksev "klaas" versus 1600 maksev klaas on täiesti eri jutt nagu ka kinnitusaineks kasutatav materjal- kas liim või segu. :roll: Mulle on see asi selge nagu... aga kirja teel on see teadagi sama kasutu kui ujumisõpetus telefonitsi :D
Vasta