suitsuahi

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
joogi
Uus kasutaja
Uus kasutaja

suitsuahi

Lugemata postitus Postitas joogi »

tere. kas keegi oskaks öpetada suitsuahju ehitamist.keskmise suurusega. kus saaks kala ja möne käntsaka sealiha suitsetada vajadusel.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: suitsuahi

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kõige lihtsam, astu poest läbi ja osta või tee järgi see barbequ ahi (kuumsuitsu).
Kui tahad külmemat suitsu siis Arvo veski raamatus on joonised iseehitajale. Mul on kuskil e-postis säilinud need joonsed. Kõige külmem kuid suure puudekuluga on ka lihtne, teed kolde maasisse, sealt toru või tunnel mis jahutab suitsu maha mingisse kappi (tünni) kus siis suitsetatav kraam. Teine lihtne variant, muretse odav pliidi praeahi, sinna põhja paned puitlaastud ja hakkad praeahju kuumutama.
Meelis Vaiksaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Meelis Vaiksaar »

Tere
Kalvisel esimese punkti juures õigus. Ülejjäänu osas olen kahtleval seisukohal. Ja viimane soovitus ei kannata kriitikat. See saaks olema keedu, suitsumaitseline söödav asi. Inimene soovis ju suitsuahju nagu ma aru saan.
Lugupidamisega Meelis Vaiksaar.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ära pabista, viimase meetodiga saab edukalt teha, kuid seal on oskus hoida minimaalset tuld. Kuid puudekulu on väga väike.
Õhuke
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 27 korda

Lugemata postitus Postitas Õhuke »

Saab kõikide meetoditega mis ülal kirjeldatud. Aga lõpptulemuse määravad ikkagi ahjust tuleva saaduse maitsenüansid. Ja need peavad olema niisugused mis suu naerule ja kõhu nurruma võtavad. Muidu poleks ju mõtet omal mässata, osta poest Rakvere sink ja lõigu leivale või hammusta va koletise kõrvale. Pole mina veel trehvanud niisugust ahju mis võrdselt 5+ kvaliteediga teeks nii liha kui kala. Ikka kipub emmal kummal mõni viga küljes olema mis selle + märgi sealt tagant ära kaotavad. Ise olen parima tulemuse saanud imelihtsate vahenditega, mis seal salata, eelolevate põlvede kogemusele toetudes. Vaja on vaati, kas 100 või 200 l sõltub tootmismahust. Hunnikut vanu tellasid ja platsi kuhu üllitis paigutada. Laod telladest tunneli, nii 3+ meetrit. ühte otsa tunneli lae kõrguselt edasi 3-4 rida vastavalt tünni mõõdule ja sinna otsa ilma põhjadeta tünn. kõike seda ilma mingi siduva aineta. tihenduseks liiv. teed tunneli vabasse otsa tule, paned liha tünni restidele ja nii 18-24 tunni õige kütmise järel lööb produkt mis tekib ükskõik millise poetoodangu matsuga nurka. Kasutatavad puud, liha ettevalmistus, tule tugevus, tõmme- need on asjad mis on käsitletavad peenhäälestusena ja mis tulevad omal nahal selgeks saada.
Diletant ehituses aga ehitan....
...ainult endale
Meelis Vaiksaar
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Meelis Vaiksaar »

Arvan,et see hea variant aga kaan võiks olla puidust,selline mida saab ka vajadusel paotada ,et liig niiskus ei keedaks söödavat.
Kena kevadet soovides
Meelis Vaiksaar
Vasta