Millise läbimõõduga toru peaks kasutama ja millisest ehituspoest soodsamat kaupa võiks leida?Kas kellegil on sellega kogemusi? Tänan.

Lugemata postitus Postitas r2raudvee »
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
Tänan pakkumast aga akupaak on juba ammu muretsetud.Oleks vaja teada mitu meetrit ja millise läbimõõduga vasktoru panna, selleks et nahka üle kõrvade ei tõmmataks rahaliselt.Pappi pean ju mina välja köhima.Millegipärast ma eriti ei usu,et viitsiksid tulla paigaldama kuna elan Läti piiri ääres.vaaderman kirjutas:ise ära juratama hakka
las spetsid teevad
aga ma võin sinule hankida ja paigaldada sellise isendi
kus kõik viled külges
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Aga sa mine ja osta poest valmis soojusvaheti spiraal ja keegi ei tule sul nahka üle kõrvade tõmbama va. pood, kes teeb seda nagunii.r2raudvee kirjutas:Tänan pakkumast aga akupaak on juba ammu muretsetud.Oleks vaja teada mitu meetrit ja millise läbimõõduga vasktoru panna, selleks et nahka üle kõrvade ei tõmmataks rahaliselt.Pappi pean ju mina välja köhima.Millegipärast ma eriti ei usu,et viitsiksid tulla paigaldama kuna elan Läti piiri ääres.vaaderman kirjutas:ise ära juratama hakka
las spetsid teevad
aga ma võin sinule hankida ja paigaldada sellise isendi
kus kõik viled külges
Lugemata postitus Postitas melomaan »
Tere,r2raudvee kirjutas:Plaanis paigaldada Akupaak.Praegu saan sooja kraanivett boilerist.Töömees soovitas akupaaki vasktorust spiraal paigaldada selleks otstarbeks.
Millise läbimõõduga toru peaks kasutama ja millisest ehituspoest soodsamat kaupa võiks leida?Kas kellegil on sellega kogemusi? Tänan.
Lugemata postitus Postitas juroku »
mnjah, igal lahenduskäigul omad eelised, kas saad oma soovitud temperatuuriga tarbevee mõnekümne sekundi jooksul (sõltuvalt torustiku pikkusest) ja seda soovitud temperatuuri niikaua kui akupaagist jätkub või paned paika oma 150 l kahesüsteemse ja pärast tarbevee kasutama hakkamist temperatuur järjekindlalt langeb (lisatud el tenn ja lisasoojus annavad küll väikese ajapikeduse)(300L mahutid juba praktiliselt samas hinnaklassis kui tarbevee automaat)... loomulikult valiku teeb rahakoti omanik. Kui inimene elab üksinda, siis kahesüsteemse lahenduskäigust piisab isegi duši all käiguks, kui inimesi mitu siis järgmised "vähe" jahedamaga peavad leppima.juroku kirjutas:http://bakeri.ee/default.asp?click=19
melomaan
See on küll raha raiskamine kergem on vahetada boiler kahesüsteemse boileri vastu milles on soojusvaheti sees,panna see nagu radikas akupaagile külge tsirk. pump kah vahele, et saaks temperatuuri juhtida ühenda pump boileri elektri Teni termostadiga
Õige mõttekäik.Akupaagi kasutamine on arvatavasti selleks et on kasutusel tahkekütte kattel ja selle kütmine suvel on eba otstarbeline(seleks et saada 300l tarbevet kütta 1500l akupaakiVaat kirjutas:Suvel ka kütad akupaaki või ?
Mõttekäik tõene, kuid sooja vee saamiseks on energiat vaja nii või teisiti, kas kütad boilerit elektriga või akupaaki millegi muuga. Kütteviis taandub kulule ja mugavusele. Samuti on võimalus lisada akupagile el. tennid kui neid juba seal olemas ei ole, tekib võimalus kasutada el. kütet ka talvel ja suveperioodil hoitakse akupaagi temp soovitud suurusjärgus.juroku kirjutas:Õige mõttekäik.Akupaagi kasutamine on arvatavasti selleks et on kasutusel tahkekütte kattel ja selle kütmine suvel on eba otstarbeline(seleks et saada 300l tarbevet kütta 1500l akupaakiVaat kirjutas:Suvel ka kütad akupaaki või ?),see super kiire segamis sõlm ilma akupaagi kuuma veeta ei tööta
Kui akupaagi soojustuse kaudu energia kadu on 0, siis ei ole vahet, kas hoida "soojas" akupaaki tarbevee valmistamiseks või kasutada el tenniga boileri kütmist/soojendamist, tarbeveele kuluv energiahulk on sama, küsimus on sooja tarbevee hulgas, mis järjest on võimalik kätte saada ja temperatuuri püsivuses. Loomulikult on kogu teemaarendus suhtkoht mõttetu teadamata tegelikke lähteandmeid. Link sai lisatud valikuvõimalusena teistele alternatiividele.juroku kirjutas:Energiat kulutame lomulikult aga nagu mina juba ütlesin hoida sojana 1500l vett seleks et sojendada tarbevett on mõttetu, kütta elektri tenniga on odavam rääkimata süsteemi maksumusest (meie isegi ei tea kui suur on inimese tarbevee vajadus)
Sõltub mismoodi matemaatikat teha. Kui arvestada 300L tarbevee mahutiga, juurde ka tarbevee mahuti puhul lisapõrandapinna vajadus, samuti lisakontroller tsirk pumba käitamiseks, tsirk pump ise ja muud pudinad, samuti puudus, et väljundvee temperatuur on kontrollimatu (ok, lisaküttekeha hakkab tööle, või alustatakse akupaagist sooja ülekannet tarbevee mahutile, aga samas tarbevee temp langeb). Paigalduse aeg on mahutiga lahenduskäigu puhul natuke suurem (rohkem detaile kokku keerata), tarbeveejaama puhul kolm kinnitust seina, akupaagist toru sisse, toru välja(akupaaki), külm vesi sisse, soe vesi välja...juroku kirjutas:See valiku võimalus on liga kulukas alternatiiv
Alati on võimalik ise teha, see ju puhas kogemus ja eeldatavalt positiivne kogemus, samas jagratast pole nagu ka mõtet leiutama hakata. Eks peremees ise otsustab, millise lahenduskäigu valib, kas ise, koos Vasjaga või Jaaniga.juroku kirjutas:Ja muideks mis see Vasja sija puutub ega veel ei tea mida see Jaan selest http://bakeri.ee/default.asp?click=19 koku keerab
Põhimõtteliselt soojusvaheti pindala peaks olema ~5,5 m2 (analoog mahutitega (500l-900l), millel tarbevee siug sees, tootlikkuseks tehasevariantidel lubatakse ~500l tunnis), millisest torust see kokku keerata ja kui pikk peaks toru olema tuleb eraldi arvutada.r2raudvee kirjutas:No nii,peremees sai ka aega.Sisendit ei ole. Katel on VIADRUS-U26,vett tarbib 4 inimest,praegu kasutan kahesüsteemset boilerit (200L) mis on õige vana,aga tühja sellest.Tegelikult oli mul paar küsimust teema alguses,milledele vastust ikkagi pole saanud. Käisin Viljandis uurimas ka seda(osta poest valmis soojusvaheti) ei leidnud ühtegi poodi kus see müügil oleks. Ise ma seda ka ei tee kuna pole spetsialist.
Tänan kõiki osavõtjaid.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025