Vaivundamendil puitmaja/suvila soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
Mindset
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Vaivundamendil puitmaja/suvila soojustamine

Lugemata postitus Postitas Mindset »

Tervitused,

esmalt kohe vabandused, kuna olen naisterahvas ja ei oska kohe õigete nimetustega asju nimetada, aga ehk on minu küsimused-seletused -mured ikkagi mõistetavad.

Tegemist puitkonstruktsiooniga suvilaga, mis on ehitatud vaivundamendile - nüüd sooviks seda soojustada. Maja ühes servas on pinnase ja põranda vahel ca 5-10 cm vahet, teisel pool on see 30-40 cm (ehk siis sellise kallaku peale on maja ehitatud). Küsimus on maja soojustamises, sest kui tuul sealt alt läbi puhub, siis on põrand kevadel ja sügisel, talvest rääkimata, väga külm. Ma ise veidi mõelnud, aga kui ehitaja pole, siis need ideed ka sellised, et äkki pole mõtet või ei anna see tulemust. Majal väljas korralik laudis, sees samuti. Tundub, et soojustamiseks kasutatud saepuru. Siiski on kõik väga korralikult tehtud ning suurimaks probleemiks ongi põrand.

Minu isiklikud mõtted soojustamiseks:
1) kasutada seda vahtbetooni??, mida maja alla puistatakse ja siis paisub (aga siis ei ole vist maja all enam midagi võimalik teha, kui nt vaja - a la torud vms ja ehk ehitamisel mõeldud ka maja tuulutamisele?? Siis vist ei käiks enam tuul üldse maja alt läbi)
2) kuna suvila sein pole sirge, vaid väikse kaarega, st maja alt kitsam kui 1,5 m kõrgemalt, siis äkki tõmmata maja sein maani sirgeks, sinna alla valada vundament ja majale peale lihtsalt soojustus - need tuuletõkked ja vill või siis penoplast vms ja siis kuni vundamendini see täis ehitada? ning siis uus voodrilaud peale kõikidele vajalikele kihtidele)
3) põrandaküte (aga see vist pole tõhus, kui tuul maja alt läbi puhub??? Tõsta põrandat ja panna sinna soojustust hulgim?)

Äkki veel midagi või mingeid ideid, kuidas täita see vahe pinnase ja puitpõranda vahelt? Maja all on liiv ja kruus.

Suurimad tänud juba ette ära... :wave:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Vaivundamendil puitmaja/suvila soojustamine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tee kindlaks olemasoleva põranda läbilõige , mis mõõtudega mis seal on.
Põhimõtteliselt kõige lihtsam teha ja odavam on kasutada põranda talade vahel vahtplasti.
Vasta