Põrandaküttetorud lõhki külmunud

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
jaakpihl
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänatud: 1 korda

Põrandaküttetorud lõhki külmunud

Lugemata postitus Postitas jaakpihl »

Ostsin uue maja, kahjuks unustas eelmine omanik sügisel oma küttesüsteemi tühjendamata ja kuna keegi veel sees ei elanud, siis külmus kogu süsteem ja lõi lõhki (katel, boiler, pumbad, kollektor jne.) viimastest pole hullu, nagunii oleks paigaldanud võimsama süsteemi, kõige hullem on aga põrandaküttega, ükski kontuur ei pea survet. Igas kontuuris leidsime suuremad lekked üles ja parandasime, aga mingid pisukesed on jäänud. Linna veevärgist lasen surve sisse, keeran kraanid kinni ja mõne tunni pärast on surve praktiliselt nullis. Tean, et hiljem kütmisel pole enam sellist survet vaja, aga ikkagi kui süsteem ei pea, siis pole mõtet sellist kastekannu ka kütta. Kas on mingi võimalus neid minilekkeid avastada või oleks õigem frees põrandasse lüüa ja vedada uued torud? Kas keegi on betoonpõrandatele sooni freesinud ja kui vaevaline töö see on, mitu meetrit näiteks tunnis jõuab freesida (mul põrandapinda ca 150 ruutu)? Palun vabandada minu võhiklikkust, puutun esmakordselt selliste asjadega kokku.
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Re: Põrandaküttetorud lõhki külmunud

Lugemata postitus Postitas Expert »

Kõige mõttekam on ikka uus toru põrandasse vedada,iial ei tea kuskohas jälle lapitud toru järgi annab.Eks sellega nüüd tööd on aga,muud üle ei jää.
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Olen korra seda tööd teinud ja peaks ütlema, et kuradima kole töö on :D Mul oli veel fiiberbetoon ja need raualiistakad betoonis ajavad ropendama. Lisaks kulus frees päris usinalt.

Samas ega teil mingit muud lahendust ka pole. Elektrikütet pole ka mõtet panema hakata. Võib olla tuleks hoopis odavam küttele uus valu teha kui pind kannatab. Eks võtke mõned hinnapakkumised tööle ja otsustage. 150m2 juures tuleb mingi pool kilomeetrit freesida ... Seda vana lappida tõesti ei tasu. Huvi pärast küsiks millise toruga tegu oli? Talvel helistas ka üks omanik ja tal jäi peale tõsist külmumist wirsbo põrandas terveks.
toomas
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas toomas »

Tere.

Kui vähegi kannatab peale valada siis 16 mm toru tihedalt maha ja uus valu peale. Vana lappimine maksab pikas perspektiivis sama, kuid tulemus? Ja saad rahulikult magada. Lihtsalt kunagi külmus tuttaval ka kinni, maja 220 m2.. Lammutas 1/3 lahti, lappis 3 kuud ja nüüd aastaid hiljem ikka kuskilt lekib.

Toomas.
jaakpihl
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tulin just maja pealt, asi ikka päris nutune. Ühe koha saad terveks, kohe hakkab kusagilt mujalt läbi laskma, tühi töö ja ajakadu, survet ei pea kuidagi, veerand tunniga 2 atm. pealt nullis) tegemist on mingi punase toruga, igavene pask pidi olema, seda ütlevad kõik. Nüüd üks kiibitseja, kes veid asjast taipab arvas, et betooni freesida on jama ja torud ei pidavat nii ka painduma, et neid sinna väänata. Õigem olevat tuua mingi suur kompressor ja purustada betoonpõrand (koos plaatidega) kümnekonna sentimeetri sügavuselt sodiks, välja tassida ning uus toru panna ja valada uus kiht peale. Kui ikka annaks sooned freesida oleks ikka tunduvalt kergem, äkki mõni parem küttetoru ikka paindub nii palju või mis arvate?
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

Pane radiaatorküte, miks sa seda põrandat taga ajad. Kui juba sitad torud põrandas võid ka olla kindel, et betooni all puudu ka penoplast. Taastad põrandakütte ja ikka jama majas.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Veikko kirjutas:Kui juba sitad torud põrandas võid ka olla kindel, et betooni all puudu ka penoplast.
Veikko jutul on jumet, kuid ehk on ikkagi enne kompressori/piikvasara käikulaskmist mõttekas paaris kohas kontrollpuurimine teha?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

No kui juba selline jama on siis tee üks auk põrandasse, saad teada millest asi koosneb. Kas on soojustus olemas või see kah puudu ja kui on olemas siis kui paksuls seda on jne. Vastavalt sellele siis mõtled, mis edasi teha. Kas kõik väja lammutada, sooned sisse, uus toru lihtsalt betooni peale või üldse radikatega edasi elada.
jaakpihl
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Soojustus on kindlalt olemas ja korralik, naabrimees ütles, koos olid ehitanud ja teab täpselt. Temal samast torust ja peab hästi, muidugi tema süsteem pole lõhki külmunud.
lalas
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas lalas »

endal oli sama mure. Ostsin jaanuari alguses külmunud maja. Õnneks boiler ja kollektor jäid terveks, katlaruumis pidin välja vahetama ainult mõned kuulkraanid. Vavin toru oli mul põrandas. Põrandaga oli sama jama. Kohe võin öelda, et ei ole ühtegi seaded mis võimaldaks läbi betooni avastada lekkekoha. Köögis sain hakkama nii: ruumi keskel, ühest seinast teiseni umbes poole meetri laiuses sai betoon välja lammutatud, ettevaatlikult, et mitte purustada olemasolevaid kontuure. Õnneks oli leitud ka üks suurem auk. Kuid peale parandamist avastasin, et surve ikka kaob. Kui kõik kontuurid olid nähtavuses, siis sain saab aru kust kuhu vesi jookseb ja mis järjekorras. Peale seda alustasin kõige esimesest, kus vesi sisse tuleb, lõikasin toru lahti ja panin pimedaga kinni, lasin surve sisse ja veendusin, et kollektorist köögini on toru terve. Peale seda ühendasin kokku lahtilõigatud toru ja hakkasin üksaaval järjest torud lahti lõikama ja survestama. Leidsin vigastatud kontuuri, ja lihtsalt jätsid selle välja, ehk siis ühendasin otse ilma selle kontuurita. AGA, mul ``vedas``, sest ühe suurema augu ma avastasin kohe ja teise väiksema suutsin leida ja see toru osa auguga jätsin välja . Kui juhtub, et neid auke on rohkem kui üks-kaks, siis on see mõtetu töö. Seega suures toas ma ei hakkanud riskima. Ja olin muidugi ka väsinud sellest köögist, sest torud olid mul umbes 10 sm sügavuses betoonis. Ei soovita kellegile sellist `tööd`. Suures toas kasutasin freeslõikaja kahe kettaga, umbes 30-40 mm sügavuse sooned lõikasin betooni sisse, ja paigaldasin uue toru ja betooniga täitsin ja kõik oli korras. Ehks siis kõige lihtsam, soodsam, kiirem ja töökindlam variant on uus toru. Lõikasin toas umbes 60 meetrit uue toru jaoks, sain hakkama 4-5 tunniga. Ja kindlasti kasuta lõikajat tolmuimejaga.
jaakpihl
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tänan, et mulle aru pähe panite ja tõestasite selle kastekannu lappimise mõttetust. Ka pole mul mingit projekti ega aimugi kust need torud läbi käivad. Ja veel, terve toru on muhke täis ja välja veninud, mõnest kohast on toru sein küll terve, aga vaevalt milimeetri paksune ja kärnas. Kui praegu saamegi selle pidama, siis vesi hõõrub need kohad varsti puruks ja oi seda jama siis ... Uurisin paarist firmast ka, kõik soovitavad uue toru panna, võtsin paar hinnapakkumist ja vaatan mis edasi saab. Tööriistalaenutuses on ka äge besumootoriga frees, see pidi betooni ja rauda võtma nagu seepi, aga probleem pidi olema uue toru painutamisega ja kinnitamisega nendesse soontesse.Üks variant mis mulle järjest rohkem istuma hakkab on, et panen tavalised radikad seina peale, millal see põrandaküte välja mõeldi... Ka katlamaja kergem ja odavam sisustada, samas saan ka korraliku naturaalse puitpõranda panna, kui see sooja ei juhi, siis järelikult ei juhi ka külma. Pealegi on betoon korralikult soojendatud, seega vist ikka radikaküte.
Kasutaja avatar
randolfe
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas randolfe »

TORE MÕTE
omas majas tööd ei löpe.....iialgi
minaeiteaehitusestmittemidagi
külaline

Lugemata postitus Postitas minaeiteaehitusestmittemidagi »

Ära siis unusta põrandaküttest vett välja puhuda ja kuivata betoon enne puitpõranda peale panekut korralikult ära. Kindlasti betoonile hüdroisolatsioon laudpõranda alla või kui jätad õhuvahe siis piisab kui tala kohad oleks isoleeritud.
intensiivne
külaline

Lugemata postitus Postitas intensiivne »

olete tähele pandnud et kõik seisakud on paigaldatud hülside sisse,arvake ära,mille pärast.See ei pea alati ärakülmunud olema,põhjus võib ka olla see et umbselt kinni tehtud.
Temperatuuri vahelduvus rebib neid
intensiivne
külaline

Lugemata postitus Postitas intensiivne »

Näite unustasin ära,siin on temperatuur vähe suurem.kui joodad meetrist torujuppi (22mm) siis teine ots liigub amplituudis,suvaliselt 5 cm ükstaskõik kuhu poole
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Mammu88 »

Mul on täpselt sama mure.. Aga kõige jubedam on see et ma ei jaga sellest midagi :D
Ise oma targa mõistusega mõtlesin vanale põrandale uuesti ussikesed vedada ja üle valada.. See eeldab siis seda et uksed ja muud jutud vaja kõrgamale tõsta. Aga põrandat lõhkuda,jõumehe mõõte päris välja ei anna :) uued kütte süsteemid ja asi ants.. eelnevalt oli seal vesipõrandaküte. mingid torud ja asjad on katlaruumis olemas,aga sealgi tundus et need lõhki külmunud. Kus ma siis alustama peaks? Targa venna poole pöörduma kes võhikult miljoneid küsib? või keegi kes pilgu peale viskab ja ütleb mis katki,mis vaja ja umbmäärane hind.. ? Ei oska kuskilt enam alustada ja ei tea kelle käest küsida..
katlad
külaline

Lugemata postitus Postitas katlad »

kahjuks ei oska siin soovitusi anda ilma probleemi nägematta.
tel.56924916
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ehk annab mingi ülevaate
Manused
asi millest ma midagi aru ei saa
asi millest ma midagi aru ei saa
süstemaatika.jpg (33.59 KiB) Vaadatud 5254 korda
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Need valged torud mis seal on.. mitte esimesed vaid tagumised.. 1 pinnapealt lõhki nagu õhupall.. Ja otseseinas see suur hall asjandus.. samamoodi lõhki.. näidikute järgi näitab et surve veel sees.. ei tundu loogiline..
ma usun et pooltel juba närvid läbi et üks rumal neiu siin oma mulli ajab.. aga kus viga näed laita seal tule ja aita!
haanimiis
külaline

Lugemata postitus Postitas haanimiis »

Tekib selline küsimus, et mis küll paneb ostma sellist "külmunud" maja? On's hinnad nii heaks läinud, et mõistus kaob. Kui jah, siis pead arvestama teatava teadmatusega eesootava ees. Võimalik, et muud lisaväärtused. Loodaks, et need on positiivse varjundiga. Seda viimast küttesõlme pilti kaedes võib teha mõned järeldused töökultuuri kohta ja mis pole minu arvates mitte hea. Aga edu selle sasipuntra harutamisel!
PS. See hall asjandus seina peal on tõenäoliselt elektrikatel mis maja soojaks peaks kütma.
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Seda teadsime et küttepump on katki.. aga et torud ka katki.. seda me ei teadnud selle avastasime hiljaaegu.. Ja see küttesõlm pole kellegi arust hea.. aga saispuntra harutamisel on edu kindlalt vaja! Tänud!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

midagi nii robustset ei ole ammu näinud...
soovitaks lagedaks teha ja uue süsteemi paigaldada.
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ja seda kindlasti,kuid küsimus seisnes selles kas põrand üles lammutada või uus peale valada. ma ei saa ise ka aru mis see endast kujutab.. ehk mõni tark oskab öelda mis sasipundar see on :D pilt siiski sellejaoks et ka see segadus oli külmunud mitte ainult torud põrandas:D
kus alustama peaks..?
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

Mammu88 kirjutas: kus alustama peaks..?
Kui hind just eriti hea ei olnud, soovitaks mina alustada hoopis müügiga. Tavaliselt saab sellistest tehingutest ka taganeda, kui müüja või maakler teadlikult vigu on varjanud.
Seega torumehe asemel konsulteeri juristga.
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Mammu88
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Tupsu kirjutas:
Mammu88 kirjutas: kus alustama peaks..?
Tavaliselt saab sellistest tehingutest ka taganeda, kui müüja või maakler teadlikult vigu on varjanud.
Seega torumehe asemel konsulteeri juristga.

Hind oli väga hea,ja teadlikult ei varjatud midagi. See küll läheks varjatud kahju alla aga pole mõtet võtta sealt kus võtta ei anna. Ja müüa.. Eriti ei tahaks.. Tahaks ikka probleemi lahendada :)
Nii et.. Hüva nõu kuluks ära.
Vasta