Vundament fibo 3 või fibo 5

creative
külaline

Vundament fibo 3 või fibo 5

Lugemata postitus Postitas creative »

Tere. Läheb peagi vundamendi ladumiseks. Kas vundamendi ladumiseks sobib Fibo 3 või peaks Fibo 5 kasutama. Ehitis on 9x7m palkmaja.
Tänud.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Vundament fibo 3 või fibo 5

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

No kui tõesti ainult selline valik on valida, siis 5.
vanaema on sul veteran...
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Fibo 5 jah.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Tootja lubab ka fibo 3 vundamendis kasutada http://www.maxit.ee/media/34/plokitoote ... REVIEW.pdf . Kõik sõltub tulevastest koormustest.
Vaata mis projektis kirjas.
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Võiks ikka selle natukese võrreldes ehituse maksumusega projekti peale kulutada. Antud info põhjal pole 3 eriti hea mõte.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

arvutihdd kirjutas:Võiks ikka selle natukese võrreldes ehituse maksumusega projekti peale kulutada. Antud info põhjal pole 3 eriti hea mõte.
Projektist võiks kõik alata tõesti. Küsiks miks tundub antud info põhjal et fibo3 ei ole eriti hea mõte ( eesmärk ei ole norida vaid enese harimine :wave: ). Lugedes tootja andmeid on mul jäänud mulje et fibo3 ja 5 on lihtsalt erineva survetugevusega st fibo5 kannatab suuremat koormust kui fibo3. Näiteks 2 korruselist maja võib tervenisti teha fibo3 aga 5 korruselisel peavad esimesed 3 korrust olema fibo5 ( numbrid laest võetud ). Muid erilisi erinevusi ei ole tootja lehel välja toodud.
Palkmaja ei ole just eriti raske koormus ( võrreldes 5 korruselise kivimajaga ) ning korraliku projektiga võib selguda et sobib ka fibo3. Nii hakkabki projekteerimisele kulutatud raha ennast tasa teenima. Kui projekti ei raatsi tellida siis on tõesti kindlam tugevamat ( kallimat ) lahendust kasutada.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas peale survetugevuse ei esitata vundamendile ka muid füüsikalis-keemilisi nõudmisi. Räägitakse, et paljas fibo, maa sees, neile ei vasta :( Tootja pigistab muidugi selle koha peal silma kinni (tootja joonis vähemalt seda ei näita), sest hea ehitustava kohaselt fibost vunamenti rajada läheb ehk kulukamaks, kui vundament betoonist teha.

taastaja
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sportlikust huvist vaatasin hinnavahet http://www.otse24.ee/est/products/EHK/F ... gplokid/al . Näiteks kui vundamendile kulub 400 plokki siis fibo5 maksaks 17332 eeki aga fibo3 15608 eeki. Vahe 1724 eeki. Ei ole küll eriti suur raha aga asjatult seda ka kulutada ei tahaks.
arvutihdd
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas arvutihdd »

Natuek valesti olen ennast väljendanud, "pole" asemel võiks olla "ei tundu". Majal enivei kaks korrust, betoon laed ja kivikatus...
Tegelikult pole minu mõistuse kohaselt üldse fibo vundaks maa sisse hea mõte. Kuigi tehakse ja olen ka ise teinud. Lihtsalt see tuhat krooni koonerdada ja pärast oma majalt mingi ühik eluiga vundamentiploki valiku tõttu röövida tundub kahtlane. Sellises sõlmes kasutaksin mina isiklikult ikka fibo viite kui ainult kaks valikut. Jaksad palkmaja püstitada, siis ole mees ja jaksa ka asi tervikuna normaalselt valmis teha.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

arvutihdd kirjutas:Natuek valesti olen ennast väljendanud, "pole" asemel võiks olla "ei tundu". Majal enivei kaks korrust, betoon laed ja kivikatus...
Tegelikult pole minu mõistuse kohaselt üldse fibo vundaks maa sisse hea mõte. Kuigi tehakse ja olen ka ise teinud. Lihtsalt see tuhat krooni koonerdada ja pärast oma majalt mingi ühik eluiga vundamentiploki valiku tõttu röövida tundub kahtlane. Sellises sõlmes kasutaksin mina isiklikult ikka fibo viite kui ainult kaks valikut. Jaksad palkmaja püstitada, siis ole mees ja jaksa ka asi tervikuna normaalselt valmis teha.
Kas fibo3 laguneb vundamendis kiiremini kui fibo5. Too palun mõni viide.
Vasta