Kas tuleks katta soojsutatud garaaz niiskustõkkega ?
siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
-
- külaline
Kas tuleks katta soojsutatud garaaz niiskustõkkega ?
Lugemata postitus Postitas Garaazimees »
Tere.
Mul on maja küljes topelt garaazid. Garaazi seintes on 100ne vill ja seest on topeltkipsiga ülelöödud. Kuna ma seda ei küta on tunda
õhus niiskust. Kas oleks mul enne värvimist kavalam kogu see garaaz niiskustõkkega üle lasta ? Või on midagi muud olemas, mis kaitseks
kipsi. Temperatuur külmal ajal üle -2 ei ole läinud kuna praegu veel mõned kanalid, kus soe garaazi poleb. Kas peaks äkki panem radika
garaazi, mis hoiaks seda talvel ilusti +5 kandis ?
Tänan info eest.
Mul on maja küljes topelt garaazid. Garaazi seintes on 100ne vill ja seest on topeltkipsiga ülelöödud. Kuna ma seda ei küta on tunda
õhus niiskust. Kas oleks mul enne värvimist kavalam kogu see garaaz niiskustõkkega üle lasta ? Või on midagi muud olemas, mis kaitseks
kipsi. Temperatuur külmal ajal üle -2 ei ole läinud kuna praegu veel mõned kanalid, kus soe garaazi poleb. Kas peaks äkki panem radika
garaazi, mis hoiaks seda talvel ilusti +5 kandis ?
Tänan info eest.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Re: Kas tuleks katta soojsutatud garaaz niiskustõkkega ?
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Eks sa ise tead kui palju külma kannatad garaažis nokitsedes, ainult värvi pärast pole mõtet seda +5 hoida, selle asemel võid ju kasutada välisviimistluseks mõeldud värve, mis kannatavad ka miinuskraade. Iseküsimus on muidugi see, mida see siseruumidesse mõeldud kipsplaat seal vahelduva külma, sooja ja tekkiva niiskuse käes teeb. Enne värvimist on alati soovitatav eelnevalt kruntida ja kõige lollikindlam moodus on värvi tootja poolt soovitatud krundiga.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas garaazimees »
Tänan vastuse eest. Samas oli plaan sinna kodune jõusaal teha ja ilmselt seal ikka +18 saab ikka olema. Selge on see, et koguaeg sellist sooja seal
hoidma ei hakka. Plussis kindlasti, kuid kui palju on iseasi. Muret tekitaski see, et ei taibanud ise ka seda kipsi millegi muu vastu panna. Kui asi
valmis oli, siis läks meel natuke kurvaks. Et mis nüüd siis saab. Kas seinast maha ?! Kui on olemas sellised head krundid ja värvid, siis tõmban need
sinna selga.
hoidma ei hakka. Plussis kindlasti, kuid kui palju on iseasi. Muret tekitaski see, et ei taibanud ise ka seda kipsi millegi muu vastu panna. Kui asi
valmis oli, siis läks meel natuke kurvaks. Et mis nüüd siis saab. Kas seinast maha ?! Kui on olemas sellised head krundid ja värvid, siis tõmban need
sinna selga.
-
- autodidakt
No kui +kraade pidevalt sees saab olema, pole hullu va. juhul kui sa väga palju rassid nende jõumasinatega, et sinu higist seinad märjaks võtab, aga vaevalt seda juhtub. Võid julgelt tavalise siseseintele mõeldud krundi ja värvidega üle teha, poodides on nende hinnaklass ja valik rikkalik. Muidugi võid veel igaks juhuks kasutada natuke tugevama nakke ja pesemiskindlusega värve. Esteetilise kohapealt võetuna võiksid enne värvimist vuugid ja kruviaugud ära pahteldada, aga võib-olla on need sul tehtud, kuid oma postituses pole lihtsalt maininud ja oodata nende tööde tegemisega natuke aega kui just sundsoojendust sisse ei pane mõneks ajaks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- külaline
Aga mis juhtub siis, kui see garaaz jääks mul sedasi 1-2 aastaks seisma. Ilma, et ma seda värviksid, pahtledaksin vms. See vist pole kõige targem mõte ega ? Lihtsalt tavaliselt kipub nii minema, et suure hurraaga alustatud asjad venivad väga pikale. 

-
- autodidakt
Las ta seisab ja loodame, et see paari aasta jooksul kokku ei kuku
, aga enne viimistlemist katsu niiskus sealt välja saada ehk hoia mingi aeg +kraade sees.

-
- külaline
Tänan nõu eest. Ehk ikka saab suve algul asja ära tehtud. Plaanide tegemine on üldiselt jube hea asi, aga nendest kinnipidamine on hoopis
teine teema.
teine teema.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid