Põrandakütte normaalne voolukiirus
-
- külaline
Põrandakütte normaalne voolukiirus
Lugemata postitus Postitas põrandakütja »
Mul on 4 kontuuri pikkusega 30-50m ja Uponori punased mõõtjad näitavad nende vooluhulgaks ca 0,5 l/min. Kokku siis 2l/min. Kollektorisse siseneva ja sealt väljuva vee temperatuuride vahe on 15-17 kraadi.
Mulle endale näib, et voolukiirus peaks suurem olema ja siis ka vesi ei jahtuks süsteemis nii palju, s.t. soojuse jaotus põrandas oleks ühtlasem.
Samas olemasolev pump (Wilo-Smart) peaks olema suuteline andma kuni 42 l/min (2,5 m3/h) - aga miskipärast see voolukiiruses ei kajastu.
Re: Põrandakütte normaalne voolukiirus
Lugemata postitus Postitas vanakala »
-
- külaline

Püüan enda kompetentsi tõsta, et ehitajaga suhtlemine paremaid tulemusi annaks.
Lugemata postitus Postitas vanakala »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Tel 5o9279o
-
- külaline
Filtrit minu arust seal süsteemis ei ole, et see pidurdada saaks. Pumbast läheb otse kollektorisse. Ja 50m 20mm toru pole ju ka mingi eriti suur takistus.
Pumba kohta pole mingit rõhu-hulga seost antud. On vaid 1 lihtne graafik, kus tõstekõrgus ja vooluhulk: http://www.wilo.ee/cps/rde/xchg/ee-et/l ... l/1717.htm
Teoreetiliselt peaks selle pumba 2,5 m2 tunnis tähendama sama, mis 42 l/min. Aga tegelikkuses tuleb sealt ainult 2l/min (4 kontuuri peale kokku)
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
"Operating modes
* Speed-stage switching
* Differential pressure control
* Δp-c for constant differential pressure"
Ehk on ta seadistatud konstantset rõhuvahet hoidma?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Vaata nüüd neid Wilo graafikuid. Üks pumpadest EI SUUDA 2,5 m3/h vooluhulgal erilist rõhukadu ületada (max 10 kPa).
Ehk siis "võta" see projekt ehitaja peast välja ning tuvasta vajalik vooluhulk ja selle juures tekkiv süsteemi rõhukadu.
Või osta suurem pump ja vaata, mis siis juhtub, ja kui ikka on pump lahja, osta järgmine, eelmisest veel suurem, kuni jõuad õige tulemuseni...
Püüa see Wilo isend tööle panna max ehk III kiirusel, kui see ei aita, siis loe uuesti ülal toodut.
Filtrite all mõeldi muda sõela, mis on enne pumpa imi poolel.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Oot-oot, teemaalgatajal ju näiturite järgi summaarne vooluhulk 2 liitrit minutis mis teeb tunnis hädise 0,12 m3 - selle tootluse juures peaks see pump ju nimirõhku arendama?Rostfrei kirjutas:Üks pumpadest EI SUUDA 2,5 m3/h vooluhulgal erilist rõhukadu ületada (max 10 kPa).
-
- külaline
Ja kui oleks vooluhulk 4l/min, siis tuleks kontuuri rõhulangus 3,8kPa. Nelja paralleelse kontuuri peale kokku siis ca 1kPa. Pole nagu üldse palju? Seda võiks pump jaksata ületada küll, kui talle on 10kPa ette nähtud.
Pumba kiiruse lüliti kahe pealt 3 peale keeramisega mingit erilist efekti ei saavutanud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas variant »
On võimalus,et kollektoril vooluhulga reguleerimise poolel need avad küllalt peened ja seal lihtsalt sodi ees ja sellest kogu see läbivool puudulik.põrandakütja kirjutas:Natuke kalkuleerisin Uponori graafikute abil. Praeguse vooluhulgaga on ühe 40m kontuuri rõhulangus 0,1kPa. Kui 4 kontuuri on paralleelis, siis peaks olema veel 4 korda vähem?
Ja kui oleks vooluhulk 4l/min, siis tuleks kontuuri rõhulangus 3,8kPa. Nelja paralleelse kontuuri peale kokku siis ca 1kPa. Pole nagu üldse palju? Seda võiks pump jaksata ületada küll, kui talle on 10kPa ette nähtud.
Pumba kiiruse lüliti kahe pealt 3 peale keeramisega mingit erilist efekti ei saavutanud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pipeline »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
seal võib olla probleemiks ka liiga väikese läbivooluga segamisventiilpõrandakütja kirjutas:Milline on normaalne temperatuuri langus põrandaküttesüsteemis ja milline on normaalne voolukiirus?
Mul on 4 kontuuri pikkusega 30-50m ja Uponori punased mõõtjad näitavad nende vooluhulgaks ca 0,5 l/min. Kokku siis 2l/min. Kollektorisse siseneva ja sealt väljuva vee temperatuuride vahe on 15-17 kraadi.
Mulle endale näib, et voolukiirus peaks suurem olema ja siis ka vesi ei jahtuks süsteemis nii palju, s.t. soojuse jaotus põrandas oleks ühtlasem.
Samas olemasolev pump (Wilo-Smart) peaks olema suuteline andma kuni 42 l/min (2,5 m3/h) - aga miskipärast see voolukiiruses ei kajastu.
-
- külaline
Olen nädalavahetuse jooksul tutvunud teooriaga ja kalkuleerinud kõike, mida oskan kalkuleerida.
Teoreetiliselt peaks sealt pumbast keskmise kiiruse peal tulema ca 22kPa ja minu kalkull ütleb ka, et sellest peaks küll olema. Segamisventiili kVS on 1,6m3/h.. see võiks tegelikult natuke suurem olla, aga põhiline pidur peab kusagil mujal olema.
Võib-olla siis tõesti see mudafilter (leidsin üles, oli tõesti selline enne pumpa) torpedeerib või siis hoopis boiler (küttevett soojendab mul praegu elektriboiler, kuniks ükskord soojuspumba saab).
Ma küll ei saa aru, mida peaks täitsa uue süsteemi filter täis olema.. aga võib-olla siis, et glükooliga segatud vee jaoks on takistus suurem...
- motamees
- Ehituspenskar
- On tänanud: 209 korda
- On tänatud: 191 korda
Lugemata postitus Postitas motamees »
Just see mudafilter oli meil mingit musta ollust täis. Ja korduvalt. Seda tuleb ikka kvartalis korra puhastada.põrandakütja kirjutas:...Ma küll ei saa aru, mida peaks täitsa uue süsteemi filter täis olema...
Tel 5o9279o
- overspeed
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas overspeed »
Uuel süsteemil torustikku ja voolikuid eelnevalt üldjuhul läbi ei loputata. Seega kogunes mul filtri torustiku ... tootmissodi.põrandakütja kirjutas: Ma küll ei saa aru, mida peaks täitsa uue süsteemi filter täis olema.. aga võib-olla siis, et glükooliga segatud vee jaoks on takistus suurem...
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed