põranda tasandus köetaval põrandal
põrandad, põrandatööd
-
- külaline
põranda tasandus köetaval põrandal
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Tere.Tekkis selline küsimus.Praegu oleks vaja tasandada hiljem plaatida veega köetav põrand.Kuskilt on meelde jäänud,et enne tasandamist 2 päeva tuleb kütmine lõpetada ja peale tasandamist võib põrandat kütta alles 7 päeva pärast.Või kehtib see ainult elektri põrandakütte puhul.kuna seal temp.kõigub.Minu arusaamise järgi ,kui mul jookseb pidevalt ühtlane 20kraadine vesi põrandakontuuri ei tohiks see mingeid lisapingeid tekitada-või siiski.Tasandussegu floor-4150 tootejuhises max aluspinna temp.35kraadi.Kas oskab keegi hüva nõu anda.mida teha,kas lülitada põranda küte 9-ksaks päevaks välja ja kütta seda ruumi senikaua elektriga.Tootejuhistest ja tootjate kodulehtedelt ei ole suutnud ammendavat vastust leida.
-
- külaline
Re: põranda tasandus köetaval põrandal
Lugemata postitus Postitas tavaline jobu »
ma räägin sulle omast kogemusest, tootjate ettekirjutustest ja headest ehitustavadest ei tea muhvigi:
Olen valanud tasanduskihi 2...15mm ol.olevale vesiküttega betoonpõrandale nii et keerasin lihtsalt paar päeva enne kütet maha (kraade ei vaadanud) ja peale valu paari päeva pärast panin jälle norm.temp. põrandale taha. Südatalvel oli 14...15 kraadi toas ja kauem ei kannatanud nagu külmetada.
Sellest on nüüd kolm aastat tagasi ja panin paar nädalat tagasi samadele põrandatele laudparketi maha (tol ajal oli ehitus hinge kinni poonud ja panin odava laminaadi). Valatud tasanduskiht oli perfecto - mitte üks pragu ega lahtilöömine, tolmust rääkimata.
olulisem on korralik tolmuimemine ja nakkekrunt. Kriitilisemad kohad, kus segukiht väga õhuke tuli ja käidavamad kohad käisin enne terasharjaga üle et võimalik nõrgem aluskiht lahti ajada. Ja polnud miski fiiberkiududega spetsiaal põrandakütte jaoks segu, vaid mingi tavaline... vist Schönox XM, aga võin ka valesti mäletada.
Olen valanud tasanduskihi 2...15mm ol.olevale vesiküttega betoonpõrandale nii et keerasin lihtsalt paar päeva enne kütet maha (kraade ei vaadanud) ja peale valu paari päeva pärast panin jälle norm.temp. põrandale taha. Südatalvel oli 14...15 kraadi toas ja kauem ei kannatanud nagu külmetada.
Sellest on nüüd kolm aastat tagasi ja panin paar nädalat tagasi samadele põrandatele laudparketi maha (tol ajal oli ehitus hinge kinni poonud ja panin odava laminaadi). Valatud tasanduskiht oli perfecto - mitte üks pragu ega lahtilöömine, tolmust rääkimata.
olulisem on korralik tolmuimemine ja nakkekrunt. Kriitilisemad kohad, kus segukiht väga õhuke tuli ja käidavamad kohad käisin enne terasharjaga üle et võimalik nõrgem aluskiht lahti ajada. Ja polnud miski fiiberkiududega spetsiaal põrandakütte jaoks segu, vaid mingi tavaline... vist Schönox XM, aga võin ka valesti mäletada.
-
- külaline
Re: põranda tasandus köetaval põrandal
Lugemata postitus Postitas yuio »
Segu peab kivistuma aga mitte kuivama ülejäänu on tundevärk.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu