Probleem põrdanaküttega
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Uus kasutaja
Probleem põrdanaküttega
Lugemata postitus Postitas kardaanikotlet »
Tervist!
Juhtus selline õnnetus, et maaküttega varustatud ehitusjärgus majas külmus kahes ruumis põrandakütte torud lõhki. Ilmselt lülitus kuidagi süsteem välja ja osades kohtades on torud lõhki külmunud. Kuna on betoonpõrand, siis tekkisid märjad laigud pinnale. Sealt lõhkusin lahti ja vahetasin katkise toru välja. Aga probleem on selles, et katkiseid kohti on veel ja umbes 25 liitrit tunnis voolab vett põrandakütte torudest välja ja ei tea kuhu. Olen proovinud suurendada rõhku torudes, et lööks teised põrandakohad ka märjaks. Üks võimalus on veel terve põrand üles lõhkuda.
Aga äkki oskate Teie midagi soovitada?
Juhtus selline õnnetus, et maaküttega varustatud ehitusjärgus majas külmus kahes ruumis põrandakütte torud lõhki. Ilmselt lülitus kuidagi süsteem välja ja osades kohtades on torud lõhki külmunud. Kuna on betoonpõrand, siis tekkisid märjad laigud pinnale. Sealt lõhkusin lahti ja vahetasin katkise toru välja. Aga probleem on selles, et katkiseid kohti on veel ja umbes 25 liitrit tunnis voolab vett põrandakütte torudest välja ja ei tea kuhu. Olen proovinud suurendada rõhku torudes, et lööks teised põrandakohad ka märjaks. Üks võimalus on veel terve põrand üles lõhkuda.
Aga äkki oskate Teie midagi soovitada?
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 1 korda
Re: Probleem põrdanaküttega
Lugemata postitus Postitas erva »
Võta ühendust kui ei saa murest lahti.
1. variant on freesida lihtsalt uus kontuur pärandasse kui see tehniliselt võimalik.
2. variant on soojuskaameraga leida lekkekohad.
1. variant on freesida lihtsalt uus kontuur pärandasse kui see tehniliselt võimalik.
2. variant on soojuskaameraga leida lekkekohad.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Tee see raske otsus ja freesi uue toru jaoks soon. Lappimisega hakkab asi küll tööle aga lappimise kohast on toru läbimõõt väiksem. Ehk siis tekib suurem takistus. Muud hullu polegi, aga kuna kontuuris liigub natuke vähem vett siis võib lõpptulemus olla lihtsalt jahedam ruum.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Tuli siit väike muremõte omalegi. Oletame, et ma valan oma põranda enne talve ära koos küttetorudega. Kuna enne valamist tuleks teha surveproov, siis tähendab see seda, et ma pean sinna vee nii või teisiti sisse laskma. Aga ütleme, et vastu talve jääb muu ehitus pooleli ja jään kevadet ootama. Kas ajutise lahendusena kannataks mingi "elektrikatel" sinna kütma panna kuigi ma elamist muidu ei küta. Aga et hoiaks põranda plusskraadil ja ketraks vett niipalju ringi, et vesi ära ei külmuks? Või mis see hea lahendus oleks üldse?
Algsele muretsejale soovitaks ükshaaval sulgeda erinevaid küttekontuure ja selgitada kõigepealt välja probleemne küttering. Seejärel vist jah tollesse tuppa siis variant freesida uus toru maha või võibolla kannataks lihtsalt põrandale "peale" kleepida järgmine kiht. Kasvõi kipsiribade vahel torud ja tasandussegu. Et põrandat liiga palju mitte tõsta.
Algsele muretsejale soovitaks ükshaaval sulgeda erinevaid küttekontuure ja selgitada kõigepealt välja probleemne küttering. Seejärel vist jah tollesse tuppa siis variant freesida uus toru maha või võibolla kannataks lihtsalt põrandale "peale" kleepida järgmine kiht. Kasvõi kipsiribade vahel torud ja tasandussegu. Et põrandat liiga palju mitte tõsta.
vanaema on sul veteran...
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
sashaobrok kirjutas:Tuli siit väike muremõte omalegi. Oletame, et ma valan oma põranda enne talve ära koos küttetorudega. Kuna enne valamist tuleks teha surveproov, siis tähendab see seda, et ma pean sinna vee nii või teisiti sisse laskma. Aga ütleme, et vastu talve jääb muu ehitus pooleli ja jään kevadet ootama. Kas ajutise lahendusena kannataks mingi "elektrikatel" sinna kütma panna kuigi ma elamist muidu ei küta. Aga et hoiaks põranda plusskraadil ja ketraks vett niipalju ringi, et vesi ära ei külmuks? Või mis see hea lahendus oleks üldse?
survesta õhuga nagu tavaliselt tehakse;)
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
sashaobrok survesta õhuga
minul on kogemused lekete otsimisega ja parandamisega
nii, et pole vaja betontsi lammutama hakata
minul on kogemused lekete otsimisega ja parandamisega
nii, et pole vaja betontsi lammutama hakata
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Nää vat jälle targem 

vanaema on sul veteran...
-
- Regulaarpostitaja
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas erva »
Üldiselt enda kogemuse põhjal on jäätund kontuur üldjuhul katki väga pikalt.
See tähendab, et mitte ühest konkreetsest kohast, vaid kui jää tekkib, siis ta ta paisutab toru katki nii, et tekkib pikk-pikk soon või nö lõige pikki toru. Jää muutkui kasvab ja lõhe sellega koos. Olen kahes põrandas nii suure osa lahti piiganud ja mitu meetrit toru on järjest katki olnud. Tavaliselt toimub jäätumine ikka sealtpool, kust külm ligi ennem saab (välisseinad, aknaesised, uksesised jne).
Vaadermani teenus pakuks endalegi huvi, kui ta suudab ilma betooni lõhkumata toru parandada. Teine Jürgen Veber meil vist.
Sul siiski pole olukord veel kõige hullem, ma olen maadelnud samasuguste probleemidega, kui parkett või põrandaplaat maas, siis ei tekki isegi niiske laik pinnale ja/või tuleb ikka kõvasti lammutada põrandaid. Siis on abiks nagu juba eespool mainisin ainult soojuskaamera, mis annab päris hästi koha kätte kus täpselt vead on.
Aga jah, survestatakse tänapäeval juba peamiselt ainult õhuga.
Ning teise võimalusena oleme ise kasutanud mõnel objektil, kus pidevalt sees ei elata ja kütetakse nö ajutiselt (suvemajad, saunad, või lihtsalt murelikud kliendid), ka varianti, et segame süsteemile lisaks piiritust või glükooli, et välistada külmumisoht. Kui huvi saan ka sellega aidata
See tähendab, et mitte ühest konkreetsest kohast, vaid kui jää tekkib, siis ta ta paisutab toru katki nii, et tekkib pikk-pikk soon või nö lõige pikki toru. Jää muutkui kasvab ja lõhe sellega koos. Olen kahes põrandas nii suure osa lahti piiganud ja mitu meetrit toru on järjest katki olnud. Tavaliselt toimub jäätumine ikka sealtpool, kust külm ligi ennem saab (välisseinad, aknaesised, uksesised jne).
Vaadermani teenus pakuks endalegi huvi, kui ta suudab ilma betooni lõhkumata toru parandada. Teine Jürgen Veber meil vist.
Sul siiski pole olukord veel kõige hullem, ma olen maadelnud samasuguste probleemidega, kui parkett või põrandaplaat maas, siis ei tekki isegi niiske laik pinnale ja/või tuleb ikka kõvasti lammutada põrandaid. Siis on abiks nagu juba eespool mainisin ainult soojuskaamera, mis annab päris hästi koha kätte kus täpselt vead on.
Aga jah, survestatakse tänapäeval juba peamiselt ainult õhuga.
Ning teise võimalusena oleme ise kasutanud mõnel objektil, kus pidevalt sees ei elata ja kütetakse nö ajutiselt (suvemajad, saunad, või lihtsalt murelikud kliendid), ka varianti, et segame süsteemile lisaks piiritust või glükooli, et välistada külmumisoht. Kui huvi saan ka sellega aidata

- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
pidasin simas seda, et saab katkised kohad üles otsida ja parandada
betooni lõhkuma peab ikka aga mitte tervet põrandat
saab hakkama ka ilma soojuskaameratta
betooni lõhkuma peab ikka aga mitte tervet põrandat
saab hakkama ka ilma soojuskaameratta