puugaasikatel vähe sooja...
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
puugaasikatel vähe sooja...
Lugemata postitus Postitas JLM2 »
Laseks ka teemat närida... Oman umbes 10 aasta vanust puugaasikatelt Phyros 28, kütmise kohapealt vaäga hea asi, korra olen selle sisemise nö keraamilise sisu ära vahetanud, mudu kimab nigu uus. Mure on nüüd olnud alates -15 kraadiga, küta vaat et 3x päevas. Puud on kuivad (tulekahju läbinud 100a . kuivanud talad), akumulatsiooni paak 1,3 kanti, maja umbes 160m2, radikaid...9, paisupaagi vee saan 80 kraadini alla tunni. Jah, väikse ringi pumpvõiks olla suurem, tihti tõuseb katla temp kiiremini üles ku seguklapp jõuab järgi anda. Mu esimene küsimus oleks, palju peaks 2x maja puhul olema paisupaagi rõhk? Mu meelest kui katel sai paigaldatud, siis oli süsteemis 1ATM , ja ülerõhu klapp läks umbes 2 juures lahti, praegu on alla poole ja 1,5 peal juba tilkuma.. Ma mingi loogika järgi mõtlen, et mida suurem rõhk, seda rohkem vett, seda suurem akumulatsioon..? ülerõhu klapp on muidugi koguaeg olnud 1,5atm. Mis veel.? Maja sai ( enne tellis+ saepuru+kärgtellis+2005 150 penoga kaetud, räästas purikaid pole... aga soojust jätkub kuidagi vähe. Õhtuks saan 18 kraadi sisse, hommikul on ainult 15. (täna -10ga on muidugi teine asi) Katel annab radikaisse 60kraadi, tagasi tuleb 40. ... mis võiks asja efektiivsemaks teha? Teine mõte mis mul pähe tuli on, et mu mäletamist mööda alul lasi ta temp. kuni... 88 kraadini, enne kui välja lülitas, praegu on see 10 kraadi langenud.. katlakivi?
Re: puugaasikatel vähe sooja...
Kütan praegu... 60 läheb radikaisse ja 45 tuleb tagasi... on see norm? Või on maja ikka külm?
Lugemata postitus Postitas vanakala »
vot ei tea kui külm su maja on kuna ise pole seal aga ise tunned ju kas on külm või mitte. tsirk pumba kiirust võid tiba tõsta kui annab aga kui radikatorud ja thermostaadid hakkavad sulgumisel kahisema siis keera pumba kiirust maha tagasi. peale ja tgasi tem vahe ei tohiks olla üle 20 kraadi aga kõik sõltub ka sellest kuidas radikad kütta jõuavad ja mis temperatuuri peale lased.
aga mis peaks paisupaagi norm rõhk olema?
et mõtlen seda ammu, et akkupaak on lihtsalt väike? Hetkel katlal on jälle nn " kork ees" 80 kraadi sees, seda jub esimese katlatäiega...'
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tom1 »
Aga palju temp akupaagis on?Kas ka 80?kuskohast radikad vee saavad?Kas akupaagist või veel mingi ime süsteem?
radikad saavadi kkka akkupaagist, akupaagist läeb praegu 80 välja ja 65 tuleb tagasi...
aga mis akupaagist katlasse läheb? kas kütad alati akupaagi põhjani 80 peale?
no 10 cm kõrguselt tuleb tagasivool esimesele, katlaringile ja ... 20 cm kõrguselt II ring - radikad.... all mul jah termomeetrit pole,, aga füüsikaliselt peaks toimima...
peab keegi kohapeal sul mõõtma mis temperatuurid kuskil liiguvad siis saab ka anda mingi hinnangu asjale. sedasi suht keeruline.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu