Korstna puhastamise keemia

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
daug
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Korstna puhastamise keemia

Lugemata postitus Postitas daug »

Ehituspoes jäi silma selline halu moodi asjandus mida kasutatakse korstna ja lõõride puhastamiseks tahmast ja pigist; et vastav kemikaal lahustab pigi jne bla bla bla. Tahtsin siis küsida kas mõni siinolijatest seda ise ka proovinud on ja kas mingit kasu ka asjast on olnud ? See asjandus mida ma vaatasin oli müügil Dekoras ja maksis mingi 159.- eeki. Aga arvamust võiks avaldada igasuguse keemia kohta millega lubatakse korstent ja lõõre puhtaks saada.
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Re: Korstna puhastamise keemia

Lugemata postitus Postitas Ardi »

Odavam oleks sul lõõre puhastada pürotehniliselt.Viskad kütvasse koldesse tühja aerosoolipudeli ja paned kõik uksed kõvasti kinni ja teed kõik siibrid pärani.Pauk lööb lahtise tahma minema.Mõikab vaid lõõridele,korstent on niisamagi suhteliselt lihtne puhastada,otsid metsast väikse kuusekese(kus neid on tihedalt koos,siis ei kahjusta metsa),seod nööri külge ja paned raskuse otsa,ning lased korstnasse.
Müün küttepuid,osutan kallurveoteenust(3T).5280616
Osutan ka palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Kas too ehk metallkorstendele mõeldud pole? Võibolla lahustab lisaks pigile ka kiva koos hoidva segu kenasti ära. Ja kuda sa teda sisse määriks muidu?
vanaema on sul veteran...
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas nõginina »

Ardi kirjutas:Odavam oleks sul lõõre puhastada pürotehniliselt.Viskad kütvasse koldesse tühja aerosoolipudeli ja paned kõik uksed kõvasti kinni ja teed kõik siibrid pärani.Pauk lööb lahtise tahma minema.Mõikab vaid lõõridele,korstent on niisamagi suhteliselt lihtne puhastada,otsid metsast väikse kuusekese(kus neid on tihedalt koos,siis ei kahjusta metsa),seod nööri külge ja paned raskuse otsa,ning lased korstnasse.
Kuule Ardi bürotehnilisi vahendeid võid ise kodus katsetada mitte siin teistele soovitada.Keset külma talve oma küttesüsteem õhku lasta ei ole vast eriti arukas tegu.
See puhastushalg toimib küll kuid selleks,et pliit-soemüür ja korsten pigist puhtaks saada kulub neid ikka üsna mitu tükki.See puhtaks saamine ei käi mitte üleöö vaid võtab ikka mitu nädalat aega.Odavam ja ohutum on küttekoldeid spetsialistil regulaarselt puhastada lasta ja vajadusel ka valesti tehtud küttekolle ümber ehitada kui hiljem kahjusi likvideerida.
daug
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas daug »

Korstna pühkimiseks on hari olemas ja kasutan seda ka. Küsimus tekkis puht inimlikust huvist kui seda pakki poes nägin, et kuidas see üks pakk ahjus põletades korstent peaks puhastama.
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru

nõginina kirjutas:
Ardi kirjutas:Odavam oleks sul lõõre puhastada pürotehniliselt.Viskad kütvasse koldesse tühja aerosoolipudeli ja paned kõik uksed kõvasti kinni ja teed kõik siibrid pärani.Pauk lööb lahtise tahma minema.Mõikab vaid lõõridele,korstent on niisamagi suhteliselt lihtne puhastada,otsid metsast väikse kuusekese(kus neid on tihedalt koos,siis ei kahjusta metsa),seod nööri külge ja paned raskuse otsa,ning lased korstnasse.
Kuule Ardi bürotehnilisi vahendeid võid ise kodus katsetada mitte siin teistele soovitada.Keset külma talve oma küttesüsteem õhku lasta ei ole vast eriti arukas tegu.
See puhastushalg toimib küll kuid selleks,et pliit-soemüür ja korsten pigist puhtaks saada kulub neid ikka üsna mitu tükki.See puhtaks saamine ei käi mitte üleöö vaid võtab ikka mitu nädalat aega.Odavam ja ohutum on küttekoldeid spetsialistil regulaarselt puhastada lasta ja vajadusel ka valesti tehtud küttekolle ümber ehitada kui hiljem kahjusi likvideerida.
Ma olen teinud ja korduvalt.Mul on ahi,millel pole puhastusavasid.Olen kütnud teda paarkümmend aastat,kui on hakanud sisse ajama,olen jälle aerosoolpudeliga lõõrid puhtaks ajanud.Tegelikult mulle see ahi ei meeldi ja heameelega ehitaks teistsuguse,aga praegu ta toimib ja ma ei näe põhjust lammutamiseks,kui põlema läheb ja seest kokku vajub siis vajugu,saabki hakata uut ahju ehitama.Korstent pühin korra-paar aastas.
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

Ardi kirjutas:
nõginina kirjutas:
Ma olen teinud ja korduvalt.Mul on ahi,millel pole puhastusavasid.Olen kütnud teda paarkümmend aastat,kui on hakanud sisse ajama,olen jälle aerosoolpudeliga lõõrid puhtaks ajanud.Tegelikult mulle see ahi ei meeldi ja heameelega ehitaks teistsuguse,aga praegu ta toimib ja ma ei näe põhjust lammutamiseks,kui põlema läheb ja seest kokku vajub siis vajugu,saabki hakata uut ahju ehitama.Korstent pühin korra-paar aastas.
tahaks kangesti videot näha, sellisest uudsest meetodist :D
ehk on väärt värk
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Mulle Ardi aus jutt meeldib. Temale ta ahi ei meeldi ja üritab seda laiali last kuni õnnestub. Kellel sama mure, saab abi. :thumbsup:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru

kaminahi kirjutas:Mulle Ardi aus jutt meeldib. Temale ta ahi ei meeldi ja üritab seda laiali last kuni õnnestub. Kellel sama mure, saab abi. :thumbsup:
Ega see aerosoolpudeli plahvatus nüüd ahju ja pliiti küll laiali ei lase,aga ega see tahm sealt ka kuhugi ei kao,küll eemaldub see nn ämblikuvõrk ja tahm sadestub pulbrina lõõride põhja,seega ärapuhastamist vajab kunagi nii-ehk-naa.Küll annab see plahvatus selleks tööks ajapikendust,st sisseajav küttekolle hakkab jälle tõmbama.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

daug kirjutas:Korstna pühkimiseks on hari olemas ja kasutan seda ka. Küsimus tekkis puht inimlikust huvist kui seda pakki poes nägin, et kuidas see üks pakk ahjus põletades korstent peaks puhastama.

Soovitan sul põõrduda selle härra poole. Temal on riistad ja kogemused ja sellest hoolimata näitab ka keemiat.

http://www.hot.ee/eestikorstnapyhkija/keemia.jpg

http://www.hot.ee/eestikorstnapyhkija/

kena köik
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

daug kirjutas:Korstna pühkimiseks on hari olemas ja kasutan seda ka. Küsimus tekkis puht inimlikust huvist kui seda pakki poes nägin, et kuidas see üks pakk ahjus põletades korstent peaks puhastama.
Tahm pühitakse harjaga lõõriseintelt,pigile ei tee hari suurt midagi.Vanasti põletati pigi aga kuna see väga ohtlik töö siis tänapäeval enam ei põletatta.Tänapäeval keemia lagundab pigi kivi kahjustamatta.Ka kartulakoored hävitavad pigi kivi kahjustamatta ja ohutult,klaasukse teevad kartulakoored hetkega puhtaks.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere!
Olen lugenud, et haavapuuga kütmine peale korstniku külaskäiku, aitab veel lõõre nö. järelpuhastada. On see tõsi. Samuti olen lugenud
neist kartulikoortest, aga kuidas koortega, peavad vist siis kuivad olema, enne kui nad leekidesse viskan või kuidas see protseduur siis käib? Kas keemiaga tegeleb korstnik või saaks, ka ise hakkama?
Andres
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Haavapuu peab olema vähemalt 2aastat kuivanud alles siis on haaval pigi lagundav toime.Keemiaga saab ka ise hakkama.Kartulakoored peavad olema kuivad.Pigitunud lõõride puhul soovitan oma klientidele kõigepealt kartulakoortega tõrjet teha ja kui soovitakse keemiamüüjaid üleval pidada siis võib ka keemiat kasutada.Igaühe enda valik.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

Tere!
Tänud nõgininale, selgituste eest!
Pürotehnikast ka: Kunagi, paar talve tagasi, viskasin täiesti kogemata pliid alla peaaegu tühja gaasitsäksi. Hetke pärast käis tsuts ja tahma lendas, nii pliidiraua kui ka siibrite vahelt. Veel ammusemast ajast - poiskese põlvest: Ema kraamis tube ja koos prahiga viskas pliidi alla ka ühe meile "vajaliku" vasktoru (ca 12mm X 150mm), otsad kinnivaltsitud ja püssirohtu täis - oh sa raks hea, et tuhauks lahti oli, tuharesti vaid lõhkus ära. Siit siis... ei maksa selliseid "asju" isegi lõkkesse visata, rääkimata ahju v. pliidi alla!
Andres
nõginina
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Kortermajades vahest üks naaber virutab teise naabri tagant küttepuid.Too ohver kellelt varastati puuris halgude otstesse augud,püssirohi sisse ja punn ette ja need halud riida peale söödaks.See naaber kes keset talve uut küttekollet ehitama hakkas oligi varas ja enam ei varastanud,kellegi peale kaevata ka polnud.Mina kuulsin neid lugusi juba nõuka ajal kui ise veel tatikas olin.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Üks naaber ka laadis oma halupinu ära , et salakütt vahele võtta. Majas oli neli korterit. Käib esimene pauk ja mehel nägu muigel. :) Varsti käib juba teine laks :D ...ja selle järgi veel kolmaski :rotfl:
Sai selgeks, et naabrid kõik salakütid ja siis käis veel üks kõmakas :shock:
Unustas naisele oma "Barbarossa" plaanist rääkida :confused:
------------------
www.ehituspenskarid.com
Ardi
Ehitusguru
Ehitusguru

nõginina kirjutas:Kortermajades vahest üks naaber virutab teise naabri tagant küttepuid.Too ohver kellelt varastati puuris halgude otstesse augud,püssirohi sisse ja punn ette ja need halud riida peale söödaks.See naaber kes keset talve uut küttekollet ehitama hakkas oligi varas ja enam ei varastanud,kellegi peale kaevata ka polnud.Mina kuulsin neid lugusi juba nõuka ajal kui ise veel tatikas olin.
Selleks,et lõhkeaine(püssirohi),saaks pahandust teha pebki ta lõhkema millegi sees,mis kohe järgi ei anna.Pliiti ei lõhu lööklaine,see on mul juba järgi proovitud,kõige suuremate montaazipüstoli padrunitega,mis pliidi all lihtsalt plahvatasid,kahju tekitamata.Kütekollet lõhuvad seega just lõhkeva halu tükid,mille sees lõhkeaine oli.Analoogne näiteks bnsiiniga.Kalla kuumal suvepäeval 5l maha ja viska tikku,bensiin lahvatab põlema.Nüüd kalla 5l bensiini 200l vaati ja viska põlev tikk vaati(mida ma teha ei soovita) toimub plahvatus.
Minu poolt soovitatav aerosoolpudeli plahvatus ei ole nii intensiivne ja äkiline,et ta küttekollet ära lõhuks.Puuhalu sisse peita ei soovita.
juhan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juhan »

Ise ka aru saate,mida räägite?Pistke oma aerosoolid ja muud asjad õige hargivahele ja siis tunnete alles õiget asja.Lööb ikka kõik lõõrid seest puhtaks,aga toppige püssirohi ilma vasktoruta per..e,siis ei ole vaja pärast kilde soolikatest otsida ja lööklaine jätab ka ainult helgema poole mõistusest alles!
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

Tere!
Ardi, no on Sul alles huvi katsetamisteks - küll "küpsetad" puuhalge, küll õhid pliite ja ahje.
Eks me siis tea, kui Sinust tükil ajal enam midagi kuulda pole, et ju Sa siis tegid mingi arvutusvea!
Andres
Taavi1970
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Taavi1970 »

OÜ Toru-Jüri müüb spetsiaalset pigivastast ainet. 84 krooni kui ma ei eksi. Pidi korstnast pigi ära põletama.
tont
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas tont »

Müün pigivastast ainet: asub ajudega inimesel 2-e kõrva vahel "kütta oleks mõistlik, nii et pigi ei teki"!..."loll saab kirikus ka peksa"!!!
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

Tere!
Mida arvab tont, kas pigi võib ka läbi glasuurplaadi imbuda? Tegin just hüdro vannitoas, samuti korsntale, aga üks lõõr oli pigist üsna
läbi imbunud (vana keskküttekatel), isegi hüdrost (3X), tuli läbi. Korsten pole enam kasutuses, vaid 1 vent ja 1 gaasikatla lõõr, valge toruga.
Ahjusid, pliitisid enam pole - välja lõhutud ja uusi, ka ei tule. Mul nüüd väikesed kõhklused, kahtlused?
Andres
tont
Uus kasutaja
Uus kasutaja

To Andresto:
Eks me kõik ole targemaks saanud just proovimiste läbi, aga... kui Sul seal korstnajalas ikka veel gaasikatel huugab, siis on ju olemas faktor, mis seda nn vana kraami korstnajalas lagundab...
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru

Vaat seda ma nüüd hommikul kohe vaatan, et millises lõõris see gaasikatla, valge toru on. Et, kui selles vanas keskküttelõõris siis
võib jama juhtuda, kui pigi laigud glasuuri alla imbuvad. Pagana pihta - tegin 3 kihti korralikku hüdrot, aga ikka imbus pigi pinnale -
vähem, kui 1 ja 2 kihi korral, aga imbus! Andres
tont
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Oot Andresto, egas Sul gaasikatel lihtsalt kivikorstnasse juhitud pole. (koaksiaaltoru, hülss kivikorstnas???
Vasta