Hädas patareidega

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
harri
külaline

Hädas patareidega

Lugemata postitus Postitas harri »

Ehk sobib enamvähem siia teemasse.lugu ise selline ,vannitoas kraanikausil segistiks oras elektra 6v patareiga. Patarei pidas vastu mingi 4 aastat vist siis sai tühjaks. Fotopoest sain uue sobiliku 6voldise ,see kestis ainult 2 nädalat.Mõtlesin et mingi jama ja ostsin veel ühe patarei mis kestis jälle ainult kaks nädalat.Olen veel ise AAtüüpi patareidega mingeid aretusi teinud aga need kestavad veel vähem.
Küsimus siis ,et miks originaal nii kaua kestis aga teised patareid üldse ei pea ?Äkki oskab keegi mind valgustada. :oops:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: Hädas patareidega

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Segisti sees on patarei ? Pole küll kuulnud aga ega see ei välista midagi. Kui üks kestis aastaid ja teine ja (rõhk oleks ilmselt sõnal ja ) kah paar nädalat siis mina kahtlustaksin pigem juba seda elektritarbijat, mitte enam patareid.
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas vanakala »

järsku on kuidagi voolu tarbimine suurenenud.... ehk siis mingi väike lühisemoodi asi saad ehk tarbivuse takistuse ära mõõta siis saaks arvutada. aga kunagi omal kogemus ühe seiko käekellaga millel oli viis aastat garantii ja peale seda sai patarei tühjaks, lagunes kellarihm ja kulla kiht eemaldus kellast. panin ka uued patareid aga need ka ei kestnud kaua. viskasin ämma maja ehitusel selle kella väliseina soojustusse ja nüüd ime kombel piiksub seal iga täistund ja teeb äratust kell 6 juba 7a.
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

Analoogne olukord ka mobla akudega. Kui aku läbi, siis viska koos telefoniga minema. Ostes uue aku ei kesta see tuhkagi võrreldes tehases paigaldatuga. Mina katsuks uurida Orase Eesti poolselt maaletoojalt (kes tõenäoliselt lahendab ka garantii küsimusi)- äkki saab nende käest vähe kvaliteetsema patarei.
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

järsku oli patarei tüüp vale
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Need peaks olema kõik liitiumpatareid (100% kindel ma muidugi ei ole) aga kõige lihtsam oleks ju koormusvoolu mõõta. Selle põhjal saab üsna hästi teada kaua mingi toiteelement elusvõimelisena püsib.
harri
külaline

Lugemata postitus Postitas harri »

Eile sai segisti suht laiali võtta ja seda ilu seestpoolt kaeda.Niimoodi välisel vaatlusel ei paistnud küll midagi viga olevat.Vb originaal patakas oli suurema mahtuvusega.Kuskilt poest neid saada siiamaaniei ole õnnestunud ja müügimehed olla soovitanud ka fotoka patareisid.See teeks mulle 160eek. patarei iga kahe nädala tagant,veehind läheb päris lakke.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mis selle patarei nimi on ?

Näiteks selle peenikese 1,5 V asja nimi on AAA
Natuke jämedam on AA
lapikud on CR2016, CR2032, jne
9V nimi on 6F22
jne. Need nimed on tihtipeale igal tootjal täpselt sama asja jaoks erinevad.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

vanakala kirjutas:aga kunagi omal kogemus ühe seiko käekellaga millel oli viis aastat garantii ja peale seda sai patarei tühjaks, lagunes kellarihm ja kulla kiht eemaldus kellast. panin ka uued patareid aga need ka ei kestnud kaua. viskasin ämma maja ehitusel selle kella väliseina soojustusse ja nüüd ime kombel piiksub seal iga täistund ja teeb äratust kell 6 juba 7a.
Haa haa :) parim... :thumbsup:
vanaema on sul veteran...
Kasutaja avatar
vaaderman
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 51 korda
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas vaaderman »

peb olema selline
Lithium 2CR5 6V
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tevalo lehel otsingusse 2CR5 toksides tuli 8vastet, kõik erinevate hindadega. Võibolla jah pole neid kohapeal ja peab tellima. Samuti oli Oomipoe lehel neid 6 tk. Tõsi küll seal olid tiba kõrgema hinnaga asjad. Aga vähemalt ühe juures oli ka mahtuvus ära toodud ja see oli 1500mAh. Kui see asi nüüd nelja aasta peale ära jagada siis võiks koormusvool olla (ma ei tea ju sedagi, kas see on pidev koormus või aegajalt tekkiv koormus) nii väike, et seda iga aparaat ei pruugi mõõtagi. Selle teadmisega saab niipalju targemaks, et umbes sama voolu võib tekitada ka mingi praht või niiskus kui see vales kohas on. Ehk siis mina vaataks ikkagi veelkord selle segisti elektroonikaosa põhjalikult üle. Seda, et üks kestab aastaid ja teine kuskil nädal võib juhtuda aga ma ei suuda uskuda, et nii sitasti tehtud asja üle tehaseukse kuskile müüki lubataks.
Vasta