voolu leke maasse?kui võimalik?

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
volts
külaline

voolu leke maasse?kui võimalik?

Lugemata postitus Postitas volts »

Tere.küsimus on järgmine.minu krundi piirile on paigutatud elektrikapp.maja ja kappi ühendavat maakaablit pole ma veel jõudnud panna.kasutan tavalist 50 meetrist trummlisse keritud pikendusjuhet(see mul rohkem suvemaja,enamus ajast elan mujal.).saan aru isegi et lahendus ebakindel ja see kaabel pole ilmastiku käes olemiseks mõeldud.nüüd sain suht piraka elektriarve.tegin katset.kui võtsin tagant radiaatori ja muud voolutarbimist ei olnud,oli elektri näidik siiski nädalaga nihkunud kuigipalju.kui eemaldasin kapi pistikust pikenduse(mille taga polnud ühtegi elektrit tarbivat seadet) ,lakkas voolu tarbimine st. nädala pärast oli näit endine.kui võimalik on voolu leke?küsisin tuttava elektriku käest,too küll eriti ei uskunud sellese.ja et keegi mu voolu ,,tagastamatult laenab" on vähe tõenäoline-lähimad naabri 150 m.kaugusel. tänan
meistripoiss
külaline

Re: voolu leke maasse?kui võimalik?

Lugemata postitus Postitas meistripoiss »

Ehk sai pikendusest kas trafo või küttekaabel. Pigem peaks kasvõi multimeetriga pikendust kontrollima, mis on takistus jne. Ei saa ju välistada igasugu vigastusi.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Teoreetiliselt on see rullis pikendus aga siiski elektritarbija. Pirakat arvet ta aga vaevalt põhjustab. Samas ei ole ju ka seda pirakat defineeritud.
volts
külaline

tänan vastuste eest.võtan pikenduse kontrolli käsile.arve oli u aasta jooksul 3800.eek.aga selle sees tiksus radikas pea pool aastat.kõige lahjema reziimi peal.suvel ehitasin pea 1´5 kuud.kahe auguga pliidiga tegin süüa,veekeetja.aga ikkagi,ilma seadmeteta seal taga võttis pikendus ikkagi voolu.kontrollin üle.tänan veelkord ja kui midagi selgub annan teada.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Eiei. Asi ei ole pikendusjuhtmes eraldi vaid selles, mismoodi ta seal on. Kui seesama asi lahti kerida siis ta ei ole enam induktiivkoormusena nii vinge.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

volts kirjutas:muud voolutarbimist ei olnud,oli elektri näidik siiski nädalaga nihkunud kuigipalju
Kui palju see "kuigipalju" täpselt oli? Ja muide, kas kilbis ikka rikkevoolukaitse on, kui sa seal pikendusjuhtme otsas istud?
volts
külaline

vaatasin järgi,mul see kirjas 21.sept.oli näit 005218 11.okt. oli näit 005241 .seega 21 päeva möödudes oli näit liikunud edasi 23 ühikut.ja seda nii et seadmeid otseselt taga polnud.siis sai veel juhe kapist välja tõmmatud ja nädal peale väljatõmbamist veel kontrollitud.siis oli näit paigale jäänud.ma ise ehitusega tegelenud u.9 aastat.no seda ma tean et pikendust rullis ei tohi hoida.eriti suurema tarbimise puhul.see on aastaid tagasi omal moel järgi proovitud.st pikendus kärssas läbi ja tuli uus tuua. mis mul seal krundil nüüd toimub ma ei tea.sügisel oli viimati pikendus taga.lähen jõulude ajal sinna.siiamaani oli võrus 2,5 kuuline tööjupp.lähen ja vaatan kas näit sama mis oli.pikendust ma enam ei kasuta.vähemalt sama.tegelikult oli ammu plaan maakaabel panna.pool kraavistki kaevatud.nagu alati on tulnud muid asju vahele kuhu raha panna.kapp on paigaldatud u.3 aastat tagasi ja rikkevoolukaitse seal peaks olema.kapp tehtud litsenseeritud mehe poolt.ja kulub liitumispaketi hulka.igatahes on kapp ennast välja lülitanud paar korda.eks näis mis seal on
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kui nüüd järele mõelda, RVK-d seal kilbis ilmselt ei ole. Sest lekke korral maasse oleks RVK rakendunud. Kui isolatsioon lekib faasi ja nulli vahel, siis on nagu tavaline tarbija (küttekaabel) ja voolumõõtja käib.
Rullis pikendusjuhe ei tohiks (induktiivsuse mõttes) ka koormus olla, kuna voolumõõtja on ju AKTIIVENERGIA arvesti. Kui sinu mõõtja "ühikud" kW-tunde tähendavad, siis teeb see pidevaks vooluks umbes 200mA.
Vasta