EPS põrand

põrandad, põrandatööd
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänatud: 1 korda

EPS põrand

Lugemata postitus Postitas voltts »

Tere.
Tahaks omale põrandat teha.Olen mõelnud sellist varianti aga pole päris kindel,kas selline oleks mõeldav.Majal on hetkel valatud betoonist põrand.Plaan oleks selline,et sellele panna 2 kihti 50-st EPS põranda jaoks mõeldud plaati,80 on vist see ja siis sellele peale 2 kihti põrandakipsi.Kas selline konstruktsioon oleks mõeldav,või peab EPS-i peale ikkagi betoonkihi valama?Minu mõtlemise järgi toimiks 2 kihti põrandakipsi ju samamoodi kui see valatud kihike betooni või põrandatasandussegu,kuidas seda nüüd täpsemalt nimetada.Sedasi oleks ju üsna lihtne teha,EPS plaadid liimiks muidugi omavahel kokku,samaoodi põrandakipsi plaadid.Selline konstruktsioon peaks ju põhimõtteliselt toimima?Ehk oskab keegi nõu anda,või on endale isegi midagi sellist teinud?
Ootaks meeleldi ehitusspetside nõuandeid ja tagasisidet :)
Külaline
külaline

Re: EPS põrand

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Räägi ennem, et mis on seal olemasoleva betoonpõranda all? :wave:
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Olemasoleva betoonplate all on liiv ja üks kiht 50-st EPS-i.Ma olen nagunii arvestanud plate peale soojustuse variandiga,siis ma tahaksin teada,et kas selline konstruktsioon nagu eelpool kirjeldasin,oleks mõeldav?
rully34
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas rully34 »

Mõistlik ikka prussidega põrand sirgeks rihtida ja nende vahele Eps.Kui paned kipsplaadid otse penole siis võid kindel olla et põrand vajub pärast siit sealt.Tean ühte klienti kellele "spetsialistid" tegid sellise põranda.Natuke aega oli rahul,aga kui aja möödudes põrand ebaühtlaselt ära vajus siis rahulolu kadus ja põrand tuli üles võtta. :D
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

voltts kirjutas:Olemasoleva betoonplate all on liiv ja üks kiht 50-st EPS-i.Ma olen nagunii arvestanud plate peale soojustuse variandiga,siis ma tahaksin teada,et kas selline konstruktsioon nagu eelpool kirjeldasin,oleks mõeldav?
..et siis õige konstruktsiooniline lahendus on ammu selge... :wave:
voltts
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Ok,kui selline variant ei toimi,siis tuleb ilmselt mingi kiht peale valada.See peaks siis olema mingi isetasanduv segu,kui paks peaks see kiht olema ja kas seal kasutatakse ka võrku.EPS-i kodulehel on küll välja toodud,et selline variant on võimalik aga seal pole ära toodud,et kui paks see kiht on sinna peale valatud ja kas on mõeldud tavalist betooni või isetasanduvat segu.Kuna tahaks,et põrand jääks siis juba ilusti sile ja tasane ning loodis,tuleks ju siis kasutada niiöelda isetasanduvat segu.Põranda pindala on umbes 20m2.
Vasta