nibe fighter 360p
-
- külaline
nibe fighter 360p
Lugemata postitus Postitas kelm »
kuna on vajadus majale küttesüsteemi valida ,siis on silma jäänud selline seade ,nagu väljatõmbeõhu soojuspump. Kas siin leidub inimesi kes on nendega lähemalt kokku puutunud ja oskavad nendest lähemalt rääkida. Huvitab just kuidas need seadmed reaalselt kütmisega toime tulevad ja palju elektrienergiat kulutavad. samuti ka kasutajate rahulolu antud seadmetega, juhul kui neid siin muidugi leidub.
aitähh !
-
- külaline
Re: nibe fighter 360p
Lugemata postitus Postitas Külaline »
http://www.youtube.com/user/abckliima#p/f/5/uVZ9Djsx3oU
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas MUFFIN »
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kelm »
endal plaan siiski asi ära katsetada, kuna kamin tuleb asja toetama,
siis vast ei lähe elektrikulu kah külmaga ülemõistuse suureks.
ja samas vent ja soe vesi kah ühe seadmega lahendatud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline11 »
Primaarne energiaallikas on sinu näite puhul ikkagi kamin, Priidu reklaamklipi puhul õhksoojuspump jne. Külmal ajal väljub enamus energiat läbi hoone perimeetri, mitte läbi vendi. Seega pead primaarse soojusallikaga usinalt kütma.
Teine häda on fresh klapid. Oled sa neid praktikas kogenud? Mina näiteks ei talu külma õhu voogu siseruumides, kuid eks see ole personaalne.
Kolmas häda on kamin kui primaarne soojusallikas.. 10 a tagasi mõtlesin ka mina sinu moodi, kuid vaimustus ja soov katlakütja olla läks üle esimese talvega, nüüd olen 100% automatiseeritud kütte kasutaja.
-
- külaline
Täna on ju ehitatud kõik kortermajad ka keset linna freshide või aknafreshide peale, kus neid tõesti olla ei tohiks. Aga seda teevad Merko, Skanska ja Yit ja kõik teised ehitajad ka.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas Unkas »
Arvestuste aluseks olevad andmed on:
Vee soojendamine 1C / 1L tarbib 0,001163kWh
Sooja vee kulu päevas 250 liitrit
91250 liitrit x 47,5 kraadi x 0,001163 kWh = 5000 kWh
Vent 85 w* 24 h* 365 p =750 kw
Tsirkulatsioonipump 60 W*24 h * 365 p =700 kW
Kuude kaupa kulub keskmiselt:
jaanuar 3000
veebruar 2900
märts 2600
aprill 1600
mai 900
juuni 600
juuli 500
august 500
september 700
oktoober 2000
november 2200
detsember 3000
Kokku 20500
Kui minu maja energiakulu küttele, soojale veele ja ventilatsionile võiks olla 25000 kW/ aastas, siis tõepoolest saan mingi 4500 kw säästu, aga tegelikult kulub seda elektrit ikka lubamatult palju. Seega COP on ikka suht olematu. Kuna maja ostes oli see pump seal olemas (maksis arvatavasti koos paigaldusega 50-60000 krooni), siis kui ma praegu peaksin endale kütteseadet valima, siis ostaksin sama raha eest pigem õhk-vesi soojuspumba+akupaagi ja eraldi ventilatsiooniagregaadi.
-
- Ehituspenskar
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Loodetavasti oli nende numbrite puhul tegu ikka kilovatt-tundidega?Unkas kirjutas:Minul kütab maja (135m2) Nibe Fighter 310P, .........................- aastas 20500kw. ..............
jaanuar 3000
............
juuni 600
juuli 500
......
Kokku 20500
Kui minu maja energiakulu küttele, soojale veele ja ventilatsionile võiks olla 25000 kW/ aastas, siis tõepoolest saan mingi 4500 kw säästu, aga tegelikult kulub seda elektrit ikka lubamatult palju. Seega COP on ikka suht olematu. Kuna maja ostes oli see pump seal olemas (maksis arvatavasti koos paigaldusega 50-60000 krooni), siis kui ma praegu peaksin endale kütteseadet valima, siis ostaksin sama raha eest pigem õhk-vesi soojuspumba+akupaagi ja eraldi ventilatsiooniagregaadi.
Mul kulus umbes sama suure maja peal aastaid 19 0000 kWh/a. elektrit kokku. Tegemist oli otsese elektriküttega, k.a. elektriboiler. OK, kaminat kütsin talvel ilmselt usinamalt.
Mille põhjal arvad, et küttekulu peaks olema 25000 kWh?
Kas maja on hõre?
Või on elanikke palju (palju sooja vett)?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas NIBE FIGHTER 360P »
FIGHTER 360P kokkuhoid aastas on 6000 - 8500 kWh/a
Mõlema mudeli nhind on suurusjärgus 70 000.- krooni. Kas see on palju või vähe??? Kui kõik ise teha, siis ilmselt saab ka odavamalt, aga mitte nii kompaktselt ja kena välimusega ja ilmselt jääb ka sääst väiksemaks.
Näiteks ioonkatlaga võrreldes annab see seade siiski säästu, kütab maja, ventileerib, sisaldab tarbeveeboilerit ja juhib vee temperatuuri välisõhu muutuste järgi.
Oleks selle seadme nimi näiteks AATOMIOON-Titanium, siis oleks ilmselt juba järjekord nende ostmiseks:)
http://www.nibe.ee/Tooted/Ventilatsioon ... ootevalik/
-
- Korralik postitaja
Ma ei arva, et maja just hõre on (vähemalt ise pole seda kohta silmanud, ega läbipuhuvat tuult tundnud:). Maja seinad on Siporex 375 mm plokist (suht sama, mis Aeroc), vahe- ja katuslagi paneelidest, mõlemal korrusel vesipõrandaküte. 135m2 on põrandapind, samas lagede kõrgused on tavapärasest veidi kõrgemad (2,8 m), elutoa lae kõrgus on ligi 6 meetrit- see kõik lisab mahtu, mida peab kütma. Ehk mahu järgi võib maja vastata ca 160m2-le. Elutoa välisseinas on 5x2,5 m aknad, see jahutab ka omajagu, lisaks puhuvad üsna usinalt meretuuled.trebla kirjutas:Loodetavasti oli nende numbrite puhul tegu ikka kilovatt-tundidega?Unkas kirjutas:Minul kütab maja (135m2) Nibe Fighter 310P, .........................- aastas 20500kw. ..............
jaanuar 3000
............
juuni 600
juuli 500
......
Kokku 20500
Mul kulus umbes sama suure maja peal aastaid 19 0000 kWh/a. elektrit kokku. Tegemist oli otsese elektriküttega, k.a. elektriboiler. OK, kaminat kütsin talvel ilmselt usinamalt.
Mille põhjal arvad, et küttekulu peaks olema 25000 kWh?
Kas maja on hõre?
Või on elanikke palju (palju sooja vett)?
Samas ei ole ma üritanud ei kütet ega sooja vett kokku hoida, maja on soe ja dussi alla kulub sooja vett täpselt niipalju, kui mulle meeldib.
See 25000 kW/h on meelde jäänud mingite pumbamüüjate ja ajakirjanduse andmetest, mis peaks olema ca 150m2 maja aastane energiavajadus.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
-
- külaline
-
- Korralik postitaja
Väljast on krohvitud, eraldi soojustust poleVeikko kirjutas:UNKAS mis su maja fassaadi soojustus on või lihtsalt plokil krohv,laudis peal.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- Korralik postitaja
- sashaobrok
- Ehituspenskar
-
- Korralik postitaja
- sashaobrok
- Ehituspenskar
-
- külaline
Kõik on ju loogiline. Soojuskulu aastas 25000kWh, Nibe säästab 4500kWh ja kasutaja kulu aastas 20500kWh. Ega palju rohkem sellest seadmest välja ei pigistagi. Kui kasutada abikütteks mõnda elektriküttest odavamat kütteliiki, näiteks kaminat, ahju või õhusoojuspumpa, siis on sääst selle võrra suurem.sashaobrok kirjutas:No sa ise ütlesid, et kulu on suur. Võtsid aluseks lambist 25000kw (mida keegi ütlevat sinu mõõdus maja normiks) ja siis kirud, et kurat näe läheb 20500kw. Et COP madal ja sunnikud valetavad kõik, et nende pumbad nii ägedad on. Oleks sul elektriküte läheks sul ehk vast 50000kw.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed