ATMOS 40-Kas nii peabki
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
ATMOS 40-Kas nii peabki
Lugemata postitus Postitas kavalants »
Tere kõigile!!
Maja 2 korrust, ca 240 m2. Põrandakütet u60 ruutu ja ülejäänu radiaatorid.
Keskkütteks ATMOS 40, 2500 liitrit akupaak, tarbevesi kahesüsteemne boiler Tatramat 200 liitrit.
Mul järgmine mure - katel läheb kütmisel ca 20 minutiga 75-80 kraadi juurde ja poole tunni jooksul radiaatorites ka soe vesi sees. Automaatika laseb radiaatoritesse praegu 40 kraadist vett umbes. Sellega kõik korras minu meelest aga edasi on jama - 2 katlatäiega saan akupaagi temperatuuri kuskil 55 kraadini ja erinevus akupaagis üleval/all maksimum 5 kraadi. Edasise kütmisega tõuseb akupaak veel natuke aga mitte oluliselt üle 60. Tarbevesi tõuseb heal juhul ka 35 kraadini (2 katlatäiega). 12 tundi hiljem on akupaak jahtunud maha 25 kraadini ja tarbevesi sama moodi isegi siis kui ma ei ole tilkagi sooja vett kasutanud.
Siit tulevadki küsimused-
Kas see on normaalne, et akupaak ei tõuse üle 60 (foorumis siin teised kirjeldavad mingist 80-85 kraadisest veest akupaagis)- siis talvel ju vaja 24 h kütta:).
Kas tarbevee jahtumine on selliselt normaalne?
Tänudega kõigile kes viitsivad kommenteerida.
Kavalants
P.S. Omal on tuttavaid kellel on 32 KW Atmosega 2700l akupaak 80 kraadi kahe katlatäiega jne ja ütlevad et midagi on mul mäda sellest ka need küsimused.
Maja 2 korrust, ca 240 m2. Põrandakütet u60 ruutu ja ülejäänu radiaatorid.
Keskkütteks ATMOS 40, 2500 liitrit akupaak, tarbevesi kahesüsteemne boiler Tatramat 200 liitrit.
Mul järgmine mure - katel läheb kütmisel ca 20 minutiga 75-80 kraadi juurde ja poole tunni jooksul radiaatorites ka soe vesi sees. Automaatika laseb radiaatoritesse praegu 40 kraadist vett umbes. Sellega kõik korras minu meelest aga edasi on jama - 2 katlatäiega saan akupaagi temperatuuri kuskil 55 kraadini ja erinevus akupaagis üleval/all maksimum 5 kraadi. Edasise kütmisega tõuseb akupaak veel natuke aga mitte oluliselt üle 60. Tarbevesi tõuseb heal juhul ka 35 kraadini (2 katlatäiega). 12 tundi hiljem on akupaak jahtunud maha 25 kraadini ja tarbevesi sama moodi isegi siis kui ma ei ole tilkagi sooja vett kasutanud.
Siit tulevadki küsimused-
Kas see on normaalne, et akupaak ei tõuse üle 60 (foorumis siin teised kirjeldavad mingist 80-85 kraadisest veest akupaagis)- siis talvel ju vaja 24 h kütta:).
Kas tarbevee jahtumine on selliselt normaalne?
Tänudega kõigile kes viitsivad kommenteerida.
Kavalants
P.S. Omal on tuttavaid kellel on 32 KW Atmosega 2700l akupaak 80 kraadi kahe katlatäiega jne ja ütlevad et midagi on mul mäda sellest ka need küsimused.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Re: ATMOS 40-Kas nii peabki
Lugemata postitus Postitas Veikko »
kui palju on sinu kahes ahjutäies energiat??? arvuta see välja ja siis on ka vastus käes.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/ novire@novire.eu +372 5810 3282
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Midagi peab valesti küll olema. Endal 1300l akupaaki ja 25kw katel, mingi vana haret ja nelja-viie tunni kütmisega saan paaki 40 pealt umbes 95-100 kraadini. Rekord on olnud 115C. Ei ütle, et see väga kasulik oleks aga lihtsalt juhtus nii kunagi,sorry. Ja võrdlusmoment oli ka naabritega, kel täpselt samasugune katel,akupaak1500l ja ei saanud nemad temperatuuri mingi nipigagi paagis üle 65kraadi kätte. Lõppkokkuvõttes oli tõde miskites sellistes asjades, et tõmme peab hea olema, tööpinnad puhtad, akupaak võiks olla ümmarguse kujuga ja katlal peaks kindlasti olema 60 kraadise termostaatklapiga tagastussõlm. Ja toatemperatuur on ka üpris oluline - meil max 20, neil pidevalt 23-24 kraadi.
Lugemata postitus Postitas aaaai »
Endal ka sama katel ja muud näitajad mis sul ja ma kütan endal praeguste ilmadega õhtuti ühe ahju täie .Vesi akupaagi üleval 80c keskel mingi 50c ja toas on üleval kus radikad 23c sooja ja all kus põrandaküte mingi 22c. mina lülitan õhtul tarbevee pumba välja kuna pole mõtet mida ringi ajada. kui ilmad alla nulli juba siis kaks katla täit ja nii iga päev. Ise arvan ka et sul midagi jama kutsu keegi kes jagab matsu.suitsu gaasid on mul 250-300c
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
katel, boiler, akupaak on ilmselt 1 pumbaga seotud ja see muud kui uhab
vahet pidamatta. selle pumba juhtimine on puudulik
vahet pidamatta. selle pumba juhtimine on puudulik

-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas kaeramootor »
Kui katlas põleb tuli siis sellest tekkival energial kaks võimalust kadumiseks kas küttesüsteemi vahendusel läbi hoone piirdekonstruktsioonide või siis otse läbi korstna.
Kas katlal on laadimissõlm ja mis kraadiga termostaat sellel on?
Atmosel on ka töötermostaat mis seiskab ventilaatori valitud temperatuuri saavutamisel, millisele väärtusele see on seadistatud?
Kuidas on lahendatud sooja-tarbevee tootmine kas loomuliku tsirkulatsiooniga või laadimispumbaga?
Puit tundub kuiv olema kui esimese sooja nii kiiresti kätte saab.
Atmosel on ka töötermostaat mis seiskab ventilaatori valitud temperatuuri saavutamisel, millisele väärtusele see on seadistatud?
Kuidas on lahendatud sooja-tarbevee tootmine kas loomuliku tsirkulatsiooniga või laadimispumbaga?
Lugemata postitus Postitas kavalants »
Katlal on laadimissõlm peaks olema 72kraadi, ventilaator jään seisma ca 60 kraadi juures. Tarbevesi laadimispumbaga.kaeramootor kirjutas:Kui katlas põleb tuli siis sellest tekkival energial kaks võimalust kadumiseks kas küttesüsteemi vahendusel läbi hoone piirdekonstruktsioonide või siis otse läbi korstna.
Kui hommikul lähen siis tõesti mingi pump uhab aga hetkel jään vastuse võlgu mida ta keerutab.
-
- Uus kasutaja
Lugemata postitus Postitas kaeramootor »
Selle lisainfo põhjal arvan, et madalas aku temperatuuris on süüdi ventika seiskumine liiga madalal temperatuuril, ilma ventikata toodab katel suht vähe võimsust ja maja jõuab selle ära tarbida ja akule ei jää suurt midagi üle.
Pane ventikas 80 kraadi peale siis peaks ka akusse üle 80C saama.
Tarbevee kütteringil katsu pumba töötamise ajal kas tagasivoolu toru on ikka enam vähem sama tuline kui pealevool kui ei siis arvatavasti mingi õhukott vahel.
Vaata kas selles ringis on umbseid tõusu-aasasid ja kui saad siis õhuta need ära.
Pane ventikas 80 kraadi peale siis peaks ka akusse üle 80C saama.
Tarbevee kütteringil katsu pumba töötamise ajal kas tagasivoolu toru on ikka enam vähem sama tuline kui pealevool kui ei siis arvatavasti mingi õhukott vahel.
Vaata kas selles ringis on umbseid tõusu-aasasid ja kui saad siis õhuta need ära.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu