Seinte värvimine ja klaaskiudtapeet

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
ajao
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Seinte värvimine ja klaaskiudtapeet

Lugemata postitus Postitas ajao »

Tere,

ma suht algaja tüüp ja otsustasin kodus väikse remondi ära teha (seinad üle värvida ja lagi). Nii, probleem nüüd järgmine:

Kleepisin seinad klaaskiudtapeediga üle, alustasin seina värvimist SEINAVÄRV CELLO poolmatiga (pruun), katsin seina enam-vähem ära (plaanis on veel katta), aga nüüd on näha läbi värvi või kuidas, tapeedi liimimis jälgi, mis jäid klaaskiudtapeedi peale liimimise käigus ja paistavad nüüd läbi pruuni värvi kui vaadata mingi nurga alt või kui valgus mingi nurga alt peale paistab (selline läikiv). Kas sellest veast saaks kuidagi lahti? Kaks korda olen värviga üle käinud.
Võibolla ma oleksin pidanud seda pinda ennem kruntima, nüüd on aga hilja ja ma paluks soovitusi selle vea likvideerimiseks.

Aitähh!
Viimati muutis ajao, 13 Nov 2009, 13:49, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Seinte värvimine ja klaaskiudtapeet

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ma ei tea mis liimiga sa seda tapeeti liimisid, aga üldiselt ei tohiks need tänapäevased liimid üldjuhul plekke jätta kui just suuri plärakaid ei jätnud ega ära pühkinud niiske lapiga. Kas oled ikka kindel, et need on just liimi jäljed, mis läbi kumavad, kus need paiknevad tapeedivuukide suhtes? Võid proovida metallikrundiga, mis lase eelnevalt ära toonida seinavärvi koodi järgi ja lahjenda seda lahustiga natuke vedelamaks ning pärast värvi oma tavalise seinavärviga uuesti üle. Metallikrundil( alküüdi ehk lahusti baasil) on selline totakalt hea omadus jätta kõik sinna krundi taha ega lase hiljem vee baasil värvidega imbuda, et neid plekke uuesti esile tuua. Ise näiteks kasutan auto velgedele mõeldud aerosoolpudelis olevat kruntvärvi kui olen kusagil kipsimeeste lohakalt sissekeeratud kruvi välja lihvinud ja peale krundi pealekandmist tuleb väike roosteplekike lakke või seina peale.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ajao
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ok, liimi ma nüüd tõesti ära ei nühkinud vaid jätsin sinna peale ja see on liim, mida on näha, sest mäletan, et hõõrusin selles kohas korralikult liimi peale. Liimiks oli KIILTO MASTER PRO. Nii palju kui mina uurinud olen, siisvõis klaaskiudtapeet seda liimi läbi lasta ja, et seda pärast märja lapiga hõõruma pidin (puhastama) ei tulnud mulle pähe ja ega seda eriti hea nühkida ka poleks olnud. Lihtsalt ma ei saa aru, mismoodi see läbi värvi paistab, kas värv ei kata siis pinda ära või mis keemia-füüsika toimub. Mul on veel 3 seina kollaka värviga ülevärvitud ja sealt paistab ka see liimiteema välja. Ma pole veel korralikult paksu kihiga muidugi katnud aga kus on garantii, et see selle ära katab. Olukord selline, kas pean kõik uuesti paksult krunti peale panema ja uuesti ülevärvima (siis kaob mul see klaaskiudtapeedi mõte yldse ära ja milleks seda vaja on, lihtsam oleks olnud ära pahteldada ja kruntida) Kohe üldse ei meeldi...

Ei taha hakata momendil uuesti värvima enne lahenduse leidmist.
Urmas
autodidakt

Sellepärast ma soovitasingi lahjenda seda metallikrunti lahustiga, et ei tekiks kole paks kiht, mis kaotaks tapeedi struktuuri ära ja põhivärvi võid samuti kergelt lahjendada kui on krunditud toonkrundiga. Esialgu ise küll mingit teist võimalust ei näe, aga kannata natuke, teema alles värske ja võib- olla tuleb kelleltki siin paremaid ideid nende plekkide põhjuste ja tagajärgede likvideerimiseks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Kasutaja avatar
Elentino
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Elentino »

Cello värv unusta ära, sellel kattevõime puudub, kasuta parem Sadolini. Sadolin küll kallim, aga lõpptulemus tuleb odavam. Celloga olen isegi 4 korda seina värvinud, aga ikka kumas läbi.
Elentino teostab üldehitust!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

To : urmasr

kasutan auto velgedele mõeldud aerosoolpudelis olevat kruntvärvi kui olen kusagil kipsimeeste lohakalt sissekeeratud kruvi välja lihvinud ja peale krundi pealekandmist tuleb väike roosteplekike lakke või seina peale.

Teine kord kasuta sellise ebameeldivuse vältimisks väikest kruvikeerajat. Ikka juhtub. Ka kõige parematel kipsipaigaldajatel jääb paraku mõni kruvi tartšaitama. Minul on alati piskuke abimees selle jaoks taskus. Ja ei mingit aerosooli ega rooste täpikesi :wave:
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:To : urmasr

kasutan auto velgedele mõeldud aerosoolpudelis olevat kruntvärvi kui olen kusagil kipsimeeste lohakalt sissekeeratud kruvi välja lihvinud ja peale krundi pealekandmist tuleb väike roosteplekike lakke või seina peale.

Teine kord kasuta sellise ebameeldivuse vältimisks väikest kruvikeerajat. Ikka juhtub. Ka kõige parematel kipsipaigaldajatel jääb paraku mõni kruvi tartšaitama. Minul on alati piskuke abimees selle jaoks taskus. Ja ei mingit aerosooli ega rooste täpikesi :wave:
On ikka suhtumine! Ja kliendile jätan ka meetrikese liivapaberit, pintsli ja natuke värvi poti põhja- need kah abimehed talle. Ikka juhtub, et mõni väike kohake jääb lae servas või nurgas kahe silma vahele, aga millegipärast näidatakse näpuga maalri peale, et tema peab selle ära likvideerima.
ajao
Uus kasutaja
Uus kasutaja

aitähh siiamaani tagasiside eest aga kuidagi ei tahaks uskuda nüüd, et cello värvid nyyd nii halvad oleksid. aga see selleks...
Ikkagist huvitab, et kas ma tegin mingi vea protsessi käigus (tapeet-värv + värvin 3 korda yle) või oleks pidanud tegema (tapeet-puhastan liimist puhtaks-krunt-värv)- siis pole sellel tapeedil yldse mingit mõtet või on yldse kolmas variant (tellida töö) ;)
Urmas
autodidakt

Korra võid ju tõesti proovida ühe korra üle värvida mõne muu firma värviga, sest seal heas kohas on sein antud hetkel nagunii. Tikkurila, Caparol, Vivacolor jne., neid häid on palju. Tean, et Caparolil on mingi toode, mis on mõeldud kirgaste toonide jaoks ja selle värvi puhul peaks kattevõime olema natuke parandatud, aga seda vaata nende kodulehelt.
Külaline
külaline

urmasr kirjutas:
Külaline kirjutas:To : urmasr

On ikka suhtumine! Ja kliendile jätan ka meetrikese liivapaberit, pintsli ja natuke värvi poti põhja- need kah abimehed talle. Ikka juhtub, et mõni väike kohake jääb lae servas või nurgas kahe silma vahele, aga millegipärast näidatakse näpuga maalri peale, et tema peab selle ära likvideerima.
Suhtumine on normaalne ja iga välja jäetud kruvi peale rusikatega vehkima ei hakka :D Taskust naksti sõber välja, üks väike keere ja mott. Mis siin siis nii lärmilöövat on? Ja alles jäänud värvi jätan muidugi tellijale. Imelik, et sina selle kaasa viid :rotfl:
Ja väikest kruvikeerajat on ometigi ju kergem kaasas kanda kui sina oma aerosoole :rotfl:
Urmas
autodidakt

To:anonüümne külaline
Ära nüüd leili mine, jutt käis sellest võib- olla ühestainsast kruvist laes- seinas, mis oli äkki päris lõpuni keeramata ja lihvimise käigus käisin tallaga üle ja peale kruntimist tuli roostetäpp. Ei hakka seda täppi uuesti kruvikeerajaga torkima, sest lihtsam on balloonist see väike vuss lasta. Lõpetame selle teemavälise vaidluse ja anna parem tarka nõu teema algatajale.
Külaline
külaline

Värsked liimiplekid eemaldada kohe niiske lapi või käsnaga.
Pole mitte esimene kord, kus tootejuhendit hakatakse uurima peale toote kasutamist. Nüüd kui ettekujutada klaaskiudtapeedi pinda ja sellel olevaid liimiplekke siis on ju arusaadav et pleki kohad peegeldavad valgust teisiti kui ainult värviga kaetud kohad (struktuurierinevus). Mis teha, vigadest õpitakse aga parem mitte enda omadest. Ega vist muud üle jää kui katsuda krundiga pinda ühtlustada. Vbl. aitab ka lihtsalt täismatt värvi kasutamine ,ei tea öelda sest pole maaler.
Vasta