õhksoojuspumba +10 reziim
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
õhksoojuspumba +10 reziim
Lugemata postitus Postitas ehitise kütja »
Tahaksin ÕSP-i kasutada maja +10 juures hoidmiseks, Fuji(tsu) -l on selleks spetsiaalne reziim. Kas sellel reziimil suudab pump töötada ka täisvõimsusel ja pidevalt? Asi selles, et tegemist on nn ehitusaegse kütmisega, dimensioneeriks pumba nii, et ta võimsusest jaguks +10 sisetemperatuuri ja -10 välistemperatuuri juures. Kahte pumpa ei tahaks ehitusaegseks kütteks panna, sest Õspi kasutamine on ajutine, kuni ehitise valmimiseni.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Re: õhksoojuspumba +10 reziim
Lugemata postitus Postitas trebla »
Üllatus, üllatus - tuleb välja et vähemalt Fujitsul on see +10 režiim niisama ostja meelitamiseks sinna puldi peale pandud. ABC kliima mehed müügi ajal kiitsid jah takka, aga kui nüüd kavatsesin terveks talveks oma elamise +10 peale panna, siis küsisin üle (sest siin fooriumis kuskil eespool oli juttu, et üle 48 tunni ei saa/ei või). Üleküsimise peale vastati, et üle nädala aja ei soovitata selle režiimi peal hoida - välisosa jäätuvat ära. Juhendis on miskit jah 48 tunni kohta kirjutatud.
48 tundi on täitsa mõttetu - kui ma pumba hoopis välja lülitan, ka siis ei lange temperatuur mul selle ajaga +10 peale. No ja nädalaga pole mul kah miskit peale hakata.
Sai tehtud siis nii, et soojuspumba paiknemise ruum hoones kardinatega ära eraldatud ja hoiab seal +18 kraadi. Et eks siis läbi kardinate (ja pilude) läheb soe laiali ja muu hoone on vast + 10 kandis. Või igal juhul vähemalt üle nulli ja torud ära ei külmu.
48 tundi on täitsa mõttetu - kui ma pumba hoopis välja lülitan, ka siis ei lange temperatuur mul selle ajaga +10 peale. No ja nädalaga pole mul kah miskit peale hakata.
Sai tehtud siis nii, et soojuspumba paiknemise ruum hoones kardinatega ära eraldatud ja hoiab seal +18 kraadi. Et eks siis läbi kardinate (ja pilude) läheb soe laiali ja muu hoone on vast + 10 kandis. Või igal juhul vähemalt üle nulli ja torud ära ei külmu.

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu