Mure umbes põrandaküttega

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
külaline123
külaline

Mure umbes põrandaküttega

Lugemata postitus Postitas külaline123 »

Tere!
Mure siis selline, et Vesipõrandakütte soojaks ei lähe. Uurima hakkates selgus, et kui tagasivool lahti võtta siis selt ainult niriseb vett. Seega kuskil on kas toru valamise käigus kortsu läinud ve on kivi kuskil torus. Kas on kellelgi kogemusi sellise koha üless leidmisega? Toru on Põrandas 20 nene plast pole alupex turu vaid lihtsalt mingi pooläbipaistev plast. Ja kontuuri pikkus on ka kindlasti üle lubatu.Kollektori taga on vaid 1 kontuur ja sinna lükkab vett Kahjuks ei tea kui palju seda toru sinna pandud on kuna ise seda jama kokku keeranud ei ole. Ise mõtelsein, et selline takistus torus peaks mingit häält tegema? Igasugu abi on teretulnud. Kritiseerida eriti mõtet ei ole kuna mina seda jama tekitanud ei ole ja "ehitajad" on omateed läinud.
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Re: Mure umbes põrandaküttega

Lugemata postitus Postitas vanakala »

ühenda mõlemad toruotsad lahti ja lase täis külmaveesurve taha ja teine ots juhi muidugi õue ja vaata mis teeb. kui palju sul ruutmeetreid on selle põrandaküttega?
külaline123
külaline

Mõõtmeid ei tea umbes pakun et 3x5m. Endal on täpselt sama plaan et külm vesi trassist taha panna ise plaanisin veel tagurpidi, et kui mingi sodi siis ehk hakkab liikuma. Pühimõtteliselt kui toruotsa lahti võtsin siis ma tõstsin süsteemi rõhu pea 2 barini + pump lõi veel takka kuid ega selt erilist survet ei tulnud. Kui näppu ees hoida siis viskab korra täie toruga sellest järeldan, et ummistus suht kaugel. Seda viimast lauset öeldes hakkasin mõtlema, et äkki õhk ka veel sees, sest vesi ei tohiks niipalju kokku lasta suruda end. Paar ämbrit lasin tal joosta kuid paremaks ei muutunud. Veel sihuke asi, et kuna kollektroit sinna kus torud põrandast välja tulid ei saanud panna sai se katlaruumi viidud ja torusid jätkatud ja need torud lähevad enne kollektorisse jõudmist üle ukse. Ega se ei tohiks midagi mõjutada pump peaks ju õhu välja ajama? Katsetama hakkan kuu lõpus seega antke nõu mida teha ja mismoodi leida koht kus pidur on.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

külaline123 kirjutas:Veel sihuke asi, et kuna kollektroit sinna kus torud põrandast välja tulid ei saanud panna sai se katlaruumi viidud ja torusid jätkatud ja need torud lähevad enne kollektorisse jõudmist üle ukse. Ega se ei tohiks midagi mõjutada pump peaks ju õhu välja ajama? Katsetama hakkan kuu lõpus seega antke nõu mida teha ja mismoodi leida koht kus pidur on.
Kas torud lähevad üle ukse ja tulevad alla tagasi??? kui jah, siis siia ongi koer maetud. Kuidas õhk sealt "üle-ukse-loogast" välja saab? Pane sinna õhutused.
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets

ega seda õhku ei saa ka seal naljalt õhutajatega kätte selleks peaks mingi koguja sinna ehitama
aga proovi külmaveega ja kui asi parem siis ühenda küttega üks ots ära ja lase seni küttesüsteemist vesi peale kuni õhk välja siis ühenda otsad tagasi. kui sul põrandat 3x5 siis ei tohiks toru olla üle 100m. ehk arvan kuskil max 80jm. kui midagi ei muutu siis võid ajada trossi sisse..., võtta 6 või 8mm. trossi ja ajada kummaltki poolt sisse. vimase varjandina on veel võimalus ajada sisse signaaligeneraatori andur koos trossiga ja pealt dedektoriga leiad vigase koha ja saab põranda lahti lammutada selleks peab aga toru enne veest tühjaks saama.
Katlakütja
külaline

Lugemata postitus Postitas Katlakütja »

vanakala kirjutas:ega seda õhku ei saa ka seal naljalt õhutajatega kätte selleks peaks mingi koguja sinna ehitama
aga proovi külmaveega ja kui asi parem siis ühenda küttega üks ots ära ja lase seni küttesüsteemist vesi peale kuni õhk välja siis ühenda otsad tagasi.
õhutajate abiga saad süsteemi ära täita (loe: õhu välja lasta). Kui sinna täna mitte midagi ei pane, siis hakkab ukse kohale õhk hiljem nagunii kogunema ja varsti on õhukott ees ja jälle tuba külm. Õhutajaga saad siis ka õhu eemaldada.
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets

kui saab õhutaja täpselt õigele kohale panna aga reeglina see ei õnnestu. ja hilejm kui juba veeringlus mingilmääral toimib siis veab vesi ülejäänud õhu kaasa ja see ei pruugi põrandaküttest eemalduda. paljale sirgele torule õhutaja paigaldamine on rohkem täitmis ajaks toimiv. kui saaks veele teha seal mingid keerdkäigud või pöörangud ja pöörangu lõpus oleks õhutaja siis oleks asi etem.
see on minu arvamus!
külaline123
külaline

Ise ma eriti ei usu et sel õhk nii suurt takistust tekitab. Kollektoril on 2 õhutajat ja kui süsteem töötab ajab pump vett ringi koos õhuga ja kollektorist se väljub. Mul endal on 3 kontuuriga süsteem 2 all korrusel ja 1 teise korruse vannitoas. Pold mingit probleemi teise korrusega panin kontuuri järgi ja tegin ventiilid lahti. Mingi aeg kohises ja mühises ajas õhutajatest õhu välja ja nüüd mitu aastata juba muretult töödanud. Proovin vanalala varjandi ära, et panen talle mingi 3-4 bari rõhku järgi ja vaatan kas tuleb õhku. Sellise varjandiga peaks igasugune õhk torust väljuma.
Kasutaja avatar
Elentino
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Elentino »

Tundub, et kusagil on põrandatoru paigaldamisel, valamisel pöörde peal toru kokku pressitud. kui ikka vesi läbi ei voola, siis tuleb see koht üles otsida ja lahti lõhkuda.
Elentino teostab üldehitust!
Katlakütja
külaline

Lugemata postitus Postitas Katlakütja »

külaline123 kirjutas:Ise ma eriti ei usu et sel õhk nii suurt takistust tekitab. Kollektoril on 2 õhutajat ja kui süsteem töötab ajab pump vett ringi koos õhuga ja kollektorist se väljub. Mul endal on 3 kontuuriga süsteem 2 all korrusel ja 1 teise korruse vannitoas. Pold mingit probleemi teise korrusega panin kontuuri järgi ja tegin ventiilid lahti. Mingi aeg kohises ja mühises ajas õhutajatest õhu välja ja nüüd mitu aastata juba muretult töödanud. Proovin vanalala varjandi ära, et panen talle mingi 3-4 bari rõhku järgi ja vaatan kas tuleb õhku. Sellise varjandiga peaks igasugune õhk torust väljuma.
uskuma ei peagi. Füüsika vastu lihtsalt ei saa - vesi läheb ikka seda teed, kust tal kergem on minna. Jõumeetodil saat küll süsteemi õhuvabaks, aga riskikohaks jääb see ukse-tõus sul edaspidiseks kohe kindlasti.
külaline123
külaline

Elentino kirjutas:Tundub, et kusagil on põrandatoru paigaldamisel, valamisel pöörde peal toru kokku pressitud. kui ikka vesi läbi ei voola, siis tuleb see koht üles otsida ja lahti lõhkuda.
Jep seda ma juba tean ve arvan ise ka. Küsimus ongi kuidas see koht leida? Vanakala pakkus trossi. Huvitav kas mingi kuuldetoruga mööda põrandat käies on se koht võimalik leida?
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

No lõhu ikkagi kõik põrand üles, see on raudselt odavam kui kasvõi korraks seda õhumulli sealt välja ajada.
külaline123
külaline

dumbuser kirjutas:No lõhu ikkagi kõik põrand üles, see on raudselt odavam kui kasvõi korraks seda õhumulli sealt välja ajada.
Odav ja lihtne see lahti lõhkumine kindlasti pole. Põrand on plaaditud ka juba. Ma ei saa aru mida sa mõtled korraks õhumulli kätte saamise all? Kuskilt on toru arvatavasti kokku astutud ve murtud valamise käigus. Kui selle koha üless leian poel hullu saab väiksema augu teha ja asja korda. Eks ma pean katsetama siis vataab mis edasi saab.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

No eks sa ise tead paremini. Samas pooläbipaistev toru ei anna küll mingit infi. Vbl ongi mingi pehme asi. Need vähesed kellega olen rääkinud ei suutnud meenutada hetki, kus toru on valamise käigus kinni muljutud. Küll on aga juhtunud, et ohtra peal trampimisega on torusse auk sisse trambitud. See toru mida mina panin ei ole küll selline, et mingi 60 kilo all kuju muudaks. Proovisin ka 100 kiloga, siis läks natuke lapikuks. Edasi võib aga juhtuda, et toru on kuskil painutamise kohas "lömmi läinud" liig pisike painderaadiuse tõttu. Aga sel juhul pole sul miskit tarka teha, kui pilti pole. Kivikese suhtes pole aimugi, kuidas ta sinna sattuda võis. Samas ma ei tea kah mismoodi neid töid tehti. Minul soovitati valamise ajaks kontuur survestada. Tegin siiski ilma ja küte pole veel jamama hakanud. Õhumulli on aga kõige kergem välja ajada. Samas kui sa räägid, et kontuuri üks ots on lahti ja sealt vaid niriseb, ning eeldada saab, et teises otsas on mingi surve olemas, siis kipub kaalukauss ikkagi ummistuse kasuks minema. Lõpliku veenudmise jaoks võid ju mõlemad otsad lahti võtta ja ühe kuskile ämbrisse/trappi/õue suunata ning teisele otsale kasvõi aiavooliku abil kraanist vett sisse uhada. Kuna ma pole selle ala peal tegutseja siis rohkem mingit tarkust või töö käigus tekkinud kogemusi ei oska siia üles tähendada
Vasta