Gaasiküte - radiaatorid kahisevad kuuldavalt

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
vares
külaline

Gaasiküte - radiaatorid kahisevad kuuldavalt

Lugemata postitus Postitas vares »

lasin korterisse paigaldada nn lokaalse gaasiküttesüsteemi koos korteris asuva katla ja 3 radiaatoriga.

katel ise kahiseb/undab muidu vaikselt ning teatud intervallide tagant siis natuke valjemalt - see ei häiri. aga radiaatorid kahisevad/undavad hoopis kõvemini ning ühtlaselt ja pidevalt, mis hakkab tõeliselt ajudele. ma ei saa aru, kas see vesi keeb seal sees või kajab seal katla põlemise hääl vms? mida tugevam temperatuur, seda tugevamini kahiseb ning tunne on, nagu elaks kuskil tehases.

kas see peabki nii olema või on midagi valesti paigaldatud? mida saaks ette võtta? ma olen juba hullumas!

NB! solisemisega probleeme pole! samas oleks talutavam, kui nad iga 10-15 minuti tagant pigem korraks soliseksid kui et pidevalt ühtlaselt kahiseksid.
tgf
külaline

Re: Gaasiküte - radiaatorid kahisevad kuuldavalt

Lugemata postitus Postitas tgf »

Pakun, et liiga väikesed radikate magistralid nt. 14 või 16 toru. Kohinat tekitab tsirk. pump.
vanakala
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas vanakala »

kohinat võib teha radiaatori thermostaat, õhk sees süsteemis, vee liikumine liiga kiire torudes või puudub katlapumbal baipass aga õigem seda spetsialistil kohapeal vaadata ja hinnata.
gusgus
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas gusgus »

See probleem on üldjuhul tingitud vee liigkiirest liikumisest süsteemis. Lahendus: muuda katlas pumba kiirus väiksemaks. Kui see effekti ei anna siis tuleb tekkitada pumbale baipass(nagu juba eelpool mainitud) või suurendada kunstlikult süsteemi takistust lisades sinna üks liiniseadeventiil, millest saame vooluhulga väiksemaks reguleerida.
Vasta