Tere!
Mul selline vanem 1948 ehitatud puitmaja , seinad palk ja koos voodriga u.15cm paksusega. Nii et soojustust nagu polegi. Plaan panna tulevikus väljapoole uus vooder ja siis ka soojustus ja tuuletõke. Palju soojustust oleks vaja panna?
Ja nüüd praegu päevakorral olev et kuidas seest teha? Osades tubades olen pannud metallkarkassi ja siis 5cm villa vahele ja kips peale.
Kuid kas on ka mingeid muid viimistlusvõimalusi kui kips või siis puitpaneellaud?
Ma olen kuulnud mingist roomatis ja savikrohvist. Pidi öko olema ja ka huvitav ka. Kas kellelgi on kogemusi kuidas selline tööprotsess käima peaks? Kõik huvitavad ettepanekud on teretulnud.
Jaanus
Vana palkmaja seinad
-
- külaline
Re: Vana palkmaja seinad
Lugemata postitus Postitas palkmaja »
Savikrohv on seina- ja laeviimistlusmaterjal, mille koostiseks on lihtsad looduslikud ained - savi ja liiv. Võib lisada taimset armatuurkiudu . Kiu lisamine tagab pinna pragunemiskindluse ja suurema tugevuse. Krohv sobib kasutamiseks siseruumides erinevatel puit- ja kivialuspindadel. Savikrohvi niisketesse ruumidesse ei soovita.
Lõuna- Eesti savikrohvidel on omapärane ookerpunane toon, mida saab ruumi kujundamisel hästi ära kasutada. Krohvi pind on matt. Sinisavisid sisaldavate krohisegude värvitoon on hallikas, pruunikas või sinakas. Krohvitud pinda saab värvida looduslike hingavate värvidega mistahes tooni.
Lõuna- Eesti savikrohvidel on omapärane ookerpunane toon, mida saab ruumi kujundamisel hästi ära kasutada. Krohvi pind on matt. Sinisavisid sisaldavate krohisegude värvitoon on hallikas, pruunikas või sinakas. Krohvitud pinda saab värvida looduslike hingavate värvidega mistahes tooni.
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit