otsin kamina spetsalisti

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
omega
-
On tänatud: 1 korda

otsin kamina spetsalisti

Lugemata postitus Postitas omega »

Vajan spetsialisti (nõuandeid) kamina leegitoru kuumuse võimalikku ärakasutamisest. Majas on hetkel elektriline vesipõrandaküte.
Kaminasse ei ole võimalik paigaldada kütteelementi.
Kas õhk küte on ainuke võimalus säästa?
omega
-

Re: otsin kamina spetsalisti

Lugemata postitus Postitas omega »

Ma ise mõtlesin välja sellise asja, kui ma keeraksin ümber toru vaseringi (umbes 25 ringi) ja juhiks selle peaboilerisse. andurid paika ja läbipõlemist ei ole karta! Või on???
Kasutaja avatar
Silver
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Silver »

Pääris hea idee!Kahju,et omal sai juba soojakapp kinni ehitatud,oleks pidanud ka midagi sellist tegema!
Kindlasti peaks olema ka tsirkulatsiooni pump vahel.
aivar00
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas aivar00 »

Ja kuidas siis selle kamina korstna pigitamisega lood on, kui sa seda korstent niivisi jahutama hakkad?
Kas kütad oma kaminat siis pidevalt nn. täisvõimsusel? Mina sellist asja küll ei rakendaks. Bullerjani näol kogemus olemas. Kuna bullerjanis ei toimu aktiivset põlemist vaid nn. vinnutamine nagu ka õhkkütte klaasuksega kaminasüdamikus, siis olen täitsa veendunud, et kui sul on kivist korsten, pead hakkama varsti peale sellist "ratsi" korstent vahetama. Kui aga tegemist metallist või keraamilise korstnaga, siis nemad peaksid selle pigitamise üle elama, kuigi ka ei soovitaks.
Endal saunakerisel on küll kerisest väljuval suitsutorul veesärk ümber, kuid kerist kütan alati avatud tuhaluugi ja siibriga- s.o. toimub täielik põlemine s.o. kuumuse toimel kärsab ka pigi ära.
Vasta