Uus Viadrus U26
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 3 korda
- Kontakt:
Re: Uus Viadrus U26
Lugemata postitus Postitas vwman »
Maaletooja peaks olema http://www.torujyri.ee/ , eks nemad teavad ja paigaldavad. Mulkide firma, head kaupa nendega eriti teha ei õnnestu.kimets kirjutas:Viadrus U26/7 - 48kW Kes teab? Kes paigaldaks?

Kinlasti veel www.kyte.ee
Ja siit foorumist kasutaja usr1
Maksan nii palju kui vaja ja nii vähe kui võimalik. Aga korralikku tööd on vaja
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Mina panin ise. Krt teab, mille kõige vastu ma eksisin aga hetkel miskil segasel põhjusel töötab. Kolmas talv läheneb. Ma ei mäleta mis selle poe nimi on mis asub TLN, Nõmmel raudtee ääres aga seal küsiti kogu teema eest 100 000.- See oli siis töö ja materjalid. Ma muidugi ütlesin, et kui me selle asja nüüd kahega jagame siis võiks isegi rääkima hakata. Nagu arvata oligi, edasi me siiski ei rääkinud. Küll aga sain mingi tuttava tuttava kaudu kogu mudru sealtsamast ja kogu kulu oli mingi 50 000 .- vist (no ei äleta enam täpselt, mitu aastat möödas juba). Kolm õhtut kruvisin seda asja kokku ja peale seda ei saanud ma aru, mille kuradi pärast ma oleksin pidanud neile töörahaks umbes 50 kilo maksma. Tõsi küll ma umbes pool aasta enne seda käisin ka igasugu erinevates katlamajades uurimas mis ja kuidas ja vestlesin ka kõikide tegelastega, kes katelt omavad. Ilmselge, et kui üldse asjast ei jaga siis ise tehes ei pruugi mingit asjalikku tulemust tekkida.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Ise ei soovita paigaldama hakata,teete midagi valesti on katel õhtal nagu meil juhtus.kimets kirjutas:Viadrus U26/7 - 48kW Kes teab? Kes paigaldaks?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ennosoome »
Kui üldpõhimõtteid ei tea ja huvi ei ole, siis ei ole tõepoolest mõtet ise proovima hakata. See universiaalne reegel kehtib pea igal alal. Aga õnneks on inimene tihtipeale õppimisvõimeline. Ja kui vajalikud spetsriistad õnnestub laenutada/osta ja need asjad käes püsivad, siis soovitan proovida. Oleneb muidugi, mis paigaldaja asja eest saada tahab. TJ paigaldus on üpris kallis aga ka kvaliteetne, vähemalt Tlns. Samas on kindlasti üpris palju selliseid paigaldajaid, kes omal käel tegelevad.
Aastal kakstuhatüks oli endal katlamaja vaja uuendada ja sai ka paar spetsialisti vaatama kutsutud. Hinnapakkumised paigalduse kohta tulid 15-20 tuhande vahele. See oli minu kolme kuu palk sel ajal. Üks mees lubas kolme päevaga kokku panna ja teine ütles nädal tähtajaks. Vaatasin rahakotti. Ja mõtlesin veidi - kas ma olen tõepoolest nii saamatu, kui teistele tundub? Siis käisin vaatamas nii siin kui seal ja mõtlesin ikka ise proovida. TJ-st sain mingid üldised skeemid ja nõu küsida - ostsin nimelt enamus tarbeid sealt. Kuskil paar-kolm tuhat kulus keermelõikaja, relaka ja torutangide peale. Paar võtit ka lisaks. Relaka ja torukad ostsin korraliku, keermestajaks sai neljasajane hiinakas. Kaks õhtut nikerdasin ja siis läksin laenutasin ikkagi rendist korraliku masinkeermestaja. Nädalavahetusel pikad päevad ja saigi kütmist proovida. Kuna üritasin algul ilma termovarita läbi ajada, siis esimene lahendus hästi ei toiminud. Mingi jama oli veel termostaatklapiga, võtsingi teise lõpuks vahelt üldse välja, siis kuidagi funkas. Esimese kütteperioodi lõpus sai teine akupaak lisaks paigaldatud ja koos ümberehituste ning ecl-i/termovari paigaldusega kulus üks nädalavahetus ja mõned õhtud lisaks. Süsteem töötab siiamaani tõrgete ja muredeta - ainult kütta on vaja:((( Ei tea kas nüüd väga palju kokku hoidsin(katlapaigaldajate kiiret tööaega ehk) aga mingit aimu katla/toruasjandusest vast sain ja sest kõigest on ka muul alal kasu olnud.
Aastal kakstuhatüks oli endal katlamaja vaja uuendada ja sai ka paar spetsialisti vaatama kutsutud. Hinnapakkumised paigalduse kohta tulid 15-20 tuhande vahele. See oli minu kolme kuu palk sel ajal. Üks mees lubas kolme päevaga kokku panna ja teine ütles nädal tähtajaks. Vaatasin rahakotti. Ja mõtlesin veidi - kas ma olen tõepoolest nii saamatu, kui teistele tundub? Siis käisin vaatamas nii siin kui seal ja mõtlesin ikka ise proovida. TJ-st sain mingid üldised skeemid ja nõu küsida - ostsin nimelt enamus tarbeid sealt. Kuskil paar-kolm tuhat kulus keermelõikaja, relaka ja torutangide peale. Paar võtit ka lisaks. Relaka ja torukad ostsin korraliku, keermestajaks sai neljasajane hiinakas. Kaks õhtut nikerdasin ja siis läksin laenutasin ikkagi rendist korraliku masinkeermestaja. Nädalavahetusel pikad päevad ja saigi kütmist proovida. Kuna üritasin algul ilma termovarita läbi ajada, siis esimene lahendus hästi ei toiminud. Mingi jama oli veel termostaatklapiga, võtsingi teise lõpuks vahelt üldse välja, siis kuidagi funkas. Esimese kütteperioodi lõpus sai teine akupaak lisaks paigaldatud ja koos ümberehituste ning ecl-i/termovari paigaldusega kulus üks nädalavahetus ja mõned õhtud lisaks. Süsteem töötab siiamaani tõrgete ja muredeta - ainult kütta on vaja:((( Ei tea kas nüüd väga palju kokku hoidsin(katlapaigaldajate kiiret tööaega ehk) aga mingit aimu katla/toruasjandusest vast sain ja sest kõigest on ka muul alal kasu olnud.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu