Tervitus
Nimelt kavatsen enda maamajas lüüa uue laudpõranda, eelnevalt on see kaetud saepuru plaadiga mis tundub siiani suhteliselt heas korras ja ei lagune ega ole kusagil ära vajunud..Tekkis siis küsimus kas võiksin sinna alla panna parketile mõeldud alusmati, ilma ,et seal all mingitsorti elu hakkaks käima..?? Või ei ole sellel üldse mõtet ja parem oleks laud niisama peale lüüa?
laudpõranda alla alusmatt
põrandad, põrandatööd
-
- külaline
- Elentino
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 9 korda
Re: laudpõranda alla alusmatt
Lugemata postitus Postitas Elentino »
Saab ka teha nii, et paned aluspõranda peale ehituspappi ja lauad liimid omavahel kokku. Selliselt ehitatud ujuv põrandaid saab teha kuni 6 meetri laiuseid ja pindalaga ca 30m2. Selliselt paigaldatud põrandal saab vältida põrandale pragude tekkimist. Põrana ja seina vahele tuleb sarnaselt naturaalparketi paigaldusega jätta vahe, sama kehtib ka erinevate ruumide kohta. Viimast lauda ei soovita panna enne 3-4 nädala möödumist, kui laud on saavutanud stabiilsuse. Laud võib kuivada või paisuda. Olen kokku puutunud sellega, 145mm laud kuivas 140 peale.
Elentino teostab üldehitust!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Mõtlik »
Aga miks just viimast lauda ei soovita kohe lüüa? Nagu ma aru olen saanud ei tasu enne põrandatki tegema hakata kui lauad samas ruumis 2 nädalat on seisnud, et lauad toa kliimaga kohaneksid.
Mul aga selline küsimus: et kuna see justkui on väga oluline ( see 2 nädala teema ) ja ma mõistan seda aga kas tuleb midagi silmas pidada, et kas teed põranadatööd suvel või talvel. No suvel kujutan ette on suva. Lauad vedelevad 2 nädalat ära ja asi korras aga talvel kui on külm ja jumal teab mida veel.
Kas talvel tegemine võib midagi nahka keerata ?
Mul aga selline küsimus: et kuna see justkui on väga oluline ( see 2 nädala teema ) ja ma mõistan seda aga kas tuleb midagi silmas pidada, et kas teed põranadatööd suvel või talvel. No suvel kujutan ette on suva. Lauad vedelevad 2 nädalat ära ja asi korras aga talvel kui on külm ja jumal teab mida veel.
Kas talvel tegemine võib midagi nahka keerata ?
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Tee varakevadel kütteperioodi lõpus. Siis on teoorias toas kõige kuivem kliima.
vanaema on sul veteran...
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit