Küttesüsteemis on midagi survega valesti. Küttesüsteemis on selline koht, kus nö kohtuvad küttesüsteemis ringlev vesi ja pealetulev külm vesi. Seal on miski kraaniga ventiil ja manomeeter - selline peen sõlm, tootjaks Galetti. Idee peaks olema selles, et kui küttesüsteemis ringleva vee surve langeb (näiteks lasen radikatest õhku välja vmt), siis lisanduv külm vesi tasakaalustab surve ja see püsib süsteemis ühtlane. Normaalne surve peaks olema kirjade järgi 1,5 atmosfääri.
Mul aga vajub see surve viimasel kogu aeg ära - kui ventiil maksimaalselt avada, siis kõige rohkem on võimalik kätte saada 1 atm. Algul oli see surve kadumine aeglasem (vajus mitmete kuude jooksul 1,5 -> 1atm-ni), kuid nüüd viimastel päevadel kukub aeg-ajalt isegi alla 0,5 atm. Eriti öösel on see jama, et 2. korruse radikatest kaob surve ära, need kolisevad ja mulksuvad hullupööra ja magada ei saa keegi.
Radikatest tuleb pidevalt ka imelikult palju õhku, kui õhutusventiili avada (see on mul juba peaaegu igaõhtune rituaal

Süsteem paigas olnud üle 2 aasta (katel ise pelletikatel, aga katla tüüp ei ole ilmselt probleemi põhjuseks). Ca aasta tagasi oli sarnane probleem (siis küll ei langenud surve NII madalale) ja siis ütles paigaldaja, et probleem võib olla selles sõlmes (ma ei tea, kuidas selle regulaatori nimi on) - et see läheb meie sodise veega ruttu umbe ega tööta korralikult. Samas midagi ta siiski läbi laseb, sest vastupidine liikumine töötab - see toru, kust külm vesi peaks peale tulema, on enamasti soe - see viitab sellele, et külma vee vastusurve on liiga väike ja soe vesi on suurema survega ja pressib ennast sinna külmaveetorusse.
Majja tuleb külm vesi normaalse survega. Torud on 2,5 a vanad. Tavakraanides ei ole ka VÄGA suurt survet, kuid üldiselt normaalsuse piires. Täna käis ka piirkonna vee-ettevõtja asja kontrollimas, siseneva vee surve on normaalne.
Palun abi!