Mure garantiitööde kvaliteediga :(

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
linnameees
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Mure garantiitööde kvaliteediga :(

Lugemata postitus Postitas linnameees »

Tere,ma olen siin foorumis uus kasutaja ja loodan,et saaks natuke nõu teadjamatelt inimsestelt,ise olen suht ehitusvõõras inimene.
Nimelt ostsin uude maija üle kahe aasta tagasi 2 toalise korteri,garantiid anti 2 aastat,aprillis sai see läbi,garantiitööde asja hakkasin ajama juba veeb.kuust selle aasta alguses,et saaks aprilliks ilusti tehtud kõik asjad.Esimesel aastal vahetati suures toas toa keskelt välja üks parketiriba(tammespoonparkett)selle kätte saamiseks oli aga vaja äärest parkett üles võtta ja liistud kaa.Liistud olid alguses seina pandud kruvidega,aga kuna seda ei olnud tehtud eriti ilusti siis korteri ülevõtmisel pandi need osalt klambrite ja pisikeste naeltega :D ja üles äärde liistuvahele oli lastud silikooni.Nüüd siis liistude lahti võtmisel seinast tõmbas see ka osalt värvi lahti ja pärast tagasi panduna nägid väga koledad alt ääred välja ja need siis lubati garantiilõpus korda teha.Probleem aga selles,et ehitaja/arendaja ei suutnud nii hästi ära hajutada neid alt ääri ja vahe vana värviga on silmnähtav,algselt ma soovisin,et värvitaks kogu tuba üle,kuna aknede kõrval toa otstes olid väiksed praod,mis samuti pahteltati ja üle värviti ainult sellekohapelt,mis samamoodi nüüd koledalt välja paistab.Magamistoas oli probleemiks samuti toa otstes praod ja osad liistud olid üles vajunud,tõenäoliselt klambritõttu,need kisuti ka lahti ja magamistoas on see värvi erinevus rohkem märgata kuna seal on sipa tumedam värv kui suures toas.Sellepärast pöördusin ka Tarbijakaitsesse,kes sellega tegelema hakkas,aga suurte venitamiste peale on see asi juba sügiseni veninud ja läheb tõenäoliselt ka edasi.Järgmine samm on Tarbijakaitse esindajaga koos arendaja/ehitajaga kohtumine.Arendaja/ehitaja lubas muidu alguses,et ärge muretsege,me hajutame ilusti kõik ära,ma saan aru,et värv on pleekinud ja sellepärast ma ka soovisin,et värvitaks kogu tuba üle.Maaler tuli oma väikse pintsli ja rulliga ja tõmbas lihtsalt seina alt üle,mingit vaikset hajutamist seal küll ei olnud,oskab keegi nõu anda,mida edasi teha.Ehitaja/arendaja sõnul pidi kõik vastama RYL2000 teise kvaliteediklassi nõuetele. :|
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Re: Mure garantiitööde kvaliteediga :(

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kui on tehtud garatiitöid vajavate tööde nimekiri üle antud garantii eest vastutavale inimesele enne garantiiaja lõppu, siis on veel võimalus teha oma kulu ja kirjadega esialgu ehitusekspertiis, kõik puudused uuesti fikseerida, lasta kõik korda teha mingil teisel firmal ja siis kohtusse pöörduda kulude kompenseerimiseks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
linnameees
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas linnameees »

Ok,see on tõesti varjant,kahjuks ka suht kallis :(
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

linnameees kirjutas:Ok,see on tõesti varjant,kahjuks ka suht kallis :(
Siis on odavam variant lasta need tööd korralikul maalril ära teha ja kulutused kanda enda kahjumisse. Edu!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta