Küsimu: miks ei soojustata aknapleki alust?
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Küsimu: miks ei soojustata aknapleki alust?
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Re: Küsimu: miks ei soojustata aknapleki alust?
Lugemata postitus Postitas Hiid »

niipalju, kui ma olen näinud penoga kaetud maju, siis on penokas nii külgedel kui ka üleval ja all , ühtemoodi. Alumist ''põske'' katab siis lisaks ka plekk....

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »
1. alumise akna põse ja seina vahele jääb vahe (eriti vana ehitise renoveerimise korral ) ning seda millegi pärast ei "isoleerita".
See lahendus on vale ja soovitan sellest mitte "snitti" võtta.
2. Vana maja roneveerides on oluline tuua samuti aknad välja.
Isiklik kogemus näitab, et tööde teostajatel on pahatihti natuke väärastunud arusaam soojustuse põhimõttest.
Palkasin suvel firma enda majale penofassaadi tegema. Mehed vaatasid kahjuks vaid visuaalset külge... Tulemuseks oli pidev juuresviibimine ja näpuga näitamine, kuhu tuleks vahtu lasta ja kuhu tüübleid juurde panna, kuidas aknaliist panna jne..
Nemad oelksid oma tarkusega teinud mulle ilusa töö, kuid mittetoimiva soojustuse. Paljud kohad (akna ääred, nurgad, ülemine serv, alumine serv jne..) oleksid jäänud täielikult isoleerimata. St. , et tuul võib rahus seina ja uue penofassaadi vahel ringi "joosta". Tulemus ilus, kasutegur 0-i lähedane.
Kahjuks tehakse sellised fassaade väga palju ja kui tellija ei oska nõuda, siis ongi tulemuseks pettumine oma uues soojustuses.
Lõppeks saime väga ilusa ja toimiva fassaadi, kuid ootamatu ajakulu oli paras põnts...

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
kuna ise palju erinevaid ehitusi näinud, siis ma lihtsalt uurisin.

Lugemata postitus Postitas omega »
Tavaliselt maksavad tellijad ukse ja akna paigaldamise eest nii vähe, et ehitaja ei raiska aega lisatöödeks!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
TereEestikinnisvara kirjutas:Mina sain aru nii:
1. alumise akna põse ja seina vahele jääb vahe (eriti vana ehitise renoveerimise korral ) ning seda millegi pärast ei "isoleerita".
Isiklik kogemus näitab, et tööde teostajatel on pahatihti natuke väärastunud arusaam soojustuse põhimõttest.
Palkasin suvel firma enda majale penofassaadi tegema. Mehed vaatasid kahjuks vaid visuaalset külge... Tulemuseks oli pidev juuresviibimine ja näpuga näitamine, kuhu tuleks vahtu lasta ja kuhu tüübleid juurde panna, kuidas aknaliist panna jne..
Nemad oelksid oma tarkusega teinud mulle ilusa töö, kuid mittetoimiva soojustuse. Paljud kohad (akna ääred, nurgad, ülemine serv, alumine serv jne..) oleksid jäänud täielikult isoleerimata. St. , et tuul võib rahus seina ja uue penofassaadi vahel ringi "joosta". Tulemus ilus, kasutegur 0-i lähedane.
Kahjuks tehakse sellised fassaade väga palju ja kui tellija ei oska nõuda, siis ongi tulemuseks pettumine oma uues soojustuses.
Lõppeks saime väga ilusa ja toimiva fassaadi, kuid ootamatu ajakulu oli paras põnts...
Saan aru aknapalede soojustamisest aga kuidas sa soojustad pleki alust pinda kui aken on müürist seespool.Vajaliku kalde saavutamiseks mahuks sinna maksimaalselt sendimeetrine riba,vöi siis paned näiteks 5 senti nii et plekk jookseb klaasi peale või?
Lugemata postitus Postitas madka007 »
Külaline kirjutas:TereEestikinnisvara kirjutas:Mina sain aru nii:
Saan aru aknapalede soojustamisest aga kuidas sa soojustad pleki alust pinda kui aken on müürist seespool.Vajaliku kalde saavutamiseks mahuks sinna maksimaalselt sendimeetrine riba,vöi siis paned näiteks 5 senti nii et plekk jookseb klaasi peale või?
Kui pleki alla soojustust ei mahu, olen aknast väljapoole jäävat müüritist veidi maha lõiganud/lõhkunud, et plekk aknaklaasi ei "jookseks". Sama ka põskedega, kui muidu soojustust ei mahu. Olen näinud, kui kogu sein kaeti penoga, krohviti ja siis aknapõsed kaeti lihtsalt krohviga ning pleki alused valati seguga ilma mingi soojustuseta. Kui küsisin, miks nii???? Öeldi, et sinna lihtsalt peno ei mahu

Minu meelest see arusaamine küll täiesti väär

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Lugemata postitus Postitas madka007 »
http://nagi.ee/photos/madka007/sets/194587/
Vat see on alles tase

Krt.... oleks siis need vahed kasvõi kaltsu täis toppinud. Lisan veel, et alt sokli äärest oli see "soojustus" tuulele täiesti avatud, samuti räästakastist........

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas RK »
Aga akendel kõigil all see ~3cm mingi kandilise ristlõikega plastmass osa all kuhu kinnitatakse aknalaud. See küll ei pea sooja. Soojusta palju tahad aknalaua pleki alust, miinuskraadid tulevad sealt igaljuhul külma ilmaga ja tekitavad kondentsi mis jäätub.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 61 korda
- On tänatud: 117 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Sellise süsteemi juures peaks vastutama iga tegija oma töölõigu kvaliteedi eest eraldi. Lõpptulemuse kvaliteedi eest aga projektijuht või peatöövõtja.
Kuna mul on olnud juhust viimastel aastatel palju majade fassaade ehitada, siis olen näinud, kuidas see süsteem tegelikult toimib. Juskui ei vastutakski mitte keegi, sest alati on võimalik kellegi teise kaela midagi veeretada.
Isegi ühe Eesti suurima ehitusfirma projektijuhi enese maja ehituse juures nägin ikka väga kummalisi asju.
Minul on olnud ikka igaks juhuks vahu püss või silikoon ka siis kaasas kui laun vassaadi, paigaldan plekki, või teen sisetöid. Ei ole jätnud eelmise tegija mehe praaki parandamata. Aga kogemus näitab, et enamus mehi küll nii ei tee. Võib-olla peitub tihti põhjus ka selles tänases süsteemis, kus tööandja ja tööpakkuja on omavahel küllalt konfliktses situatsioonis. Ei olda kui teine-teisest lugupidavad koostööpartnerid, vaid kui teine-teise "nahakoorijad".
-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas priidik3105 »
Tahaksin näha seda müüritise mahalõikamist näiteks 9-kordse paneelmaja soojustamisel,kus on näiteks 500 akent.Tean liigagi hästi,mida tähendab betooni lõikamine,seda ei tee haamri ja meisliga.Seda,palju see nali veel maksma läheb ja aega võtab,võib ise ette kujutada.Tõin sellise näite sellepärast,et just sellistel objektidel see brobleem esineb.Olen täiesti nõus sellega et plekialune tuleb soojustada ja uutel majadel pole see tavaliselt brobleem.Mõnikord pole see lihtsalt võimalik,nagu ka see kui majal on sokli ümber valatud pandus,mida lõhkuda ei raatsita,siis ei saa soojustusega minna maa alla,mis on minu arvates veel hullemgi kui need pleki alused pinnadmadka007 kirjutas:Külaline kirjutas:TereEestikinnisvara kirjutas:Mina sain aru nii:
Kui pleki alla soojustust ei mahu, olen aknast väljapoole jäävat müüritist veidi maha lõiganud/lõhkunud, et plekk aknaklaasi ei "jookseks". Sama ka põskedega, kui muidu soojustust ei mahu. Olen näinud, kui kogu sein kaeti penoga, krohviti ja siis aknapõsed kaeti lihtsalt krohviga ning pleki alused valati seguga ilma mingi soojustuseta. Kui küsisin, miks nii???? Öeldi, et sinna lihtsalt peno ei mahuja üleüldse olevat see külm pind nii väike võrreldes ülejäänud fassaadiga, et ei jahutavat maja olulisel määral
![]()
![]()
Minu meelest see arusaamine küll täiesti väär
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas insippo »
-
- Uus kasutaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas priidik3105 »
Akna alt puhus tuul tuppa?Kas pleki eesmärk on siis õhu takistamine või vee ärajuhtimine?Probleem on pigem vist selles et aknaalune pragu on kehvasti tihendatud.Nüüd pole sul vist enam küll midagi teha,kui maja valmis,tööde ajal oleks juba pidanud kisa tõstma.Kuna sa ise oled fassaadimees,peaksid ju teadma,mis tegelased enamasti neid ühistumaju teevad.Kui töömees saab mingi 80 eeki ruutmeetri pealt,ei hakka ta elu sees mingi plekialusega jändama,järelvalve ei viitsi tavaliselt tellingu peale ronida,ühistuesimees ei tea neist asjadest aga üldse midagi.Nii et kui sa isegi kisa tõstad,saadetakse sind viisakalt kuu peale.Ja mis silikoonist sa räägid,hea et plekk üldse kuidagi kinnitatakse.Kahjuks nii see ühistuvärk enamasti käib,loodame et ajapikku midagi muutubinsippo kirjutas:ise teen penofassaade ja krt küll.Kodus puhus akna alt tuul tuppa.Soojustati ka 5x maja ära.Kas tõesti pean ma nüüd ehitajate,järelvalve ja kü tegemata jäänud töö ära tegema?Teisel pool maja on toal üldse plekk lahti.Betoonist aknalaudu või mis iganes nad on ära ei lõigatud.Uuristati peno sisse.Kes kurat nii teeb? Pervod sellised ja esimees ei taha midagi kuulda.tavaliselt ei mahu jah peno akna pleki alla vanematel ehitistel ja paljudel uutel.Lihtsalt uuemad putkad ongi nii projekteeritud.MIs sa ette võtad kui aken toetab seina peale alt.Jääbki tegemata.Akna plekk pannakse silikooniga peale krohvi paika.No tere talv.Silikoon püsib seal kõige rohkem 5 aastat ja siis mis saab ?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu