Palun abi värvimisel

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Roheline maasikas
külaline

Palun abi värvimisel

Lugemata postitus Postitas Roheline maasikas »

Köögi seinad hetkel tumekollased, värvitud Bindo 7'ga. Nüüd aga sellest värvist isu täis ja tahaks oranziks värvida. Kardan aga et kollane värv jääb alt välja kumama isegi peale mitmekordset üle võõpamist. Mis aitaks? Kas peaks üle võõpama kõigepealt tavalise valge kruntvärviga ja kui nii, siis milline toode oleks usaldusväärne? Või on äkki veel muid nippe kuidas tulemusrikast tööd saavutada :?
Külaline
külaline

Re: Palun abi värvimisel

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kindlasti peab nõu küsima küla Karlalt. Löö sama Bindo 7 otsingusse ja saad terve plejaadi tehasejuhendeid; ka maakeeles.
Kirja- ja lugemisoskus pidi maarjamaal juba ammu au sees olema, loogiline mõtlemine vist mitte .
Vabandust (vbl. tegemist õrnema soo esindajaga :oops: ). Teine olukord kui ootasid proffesionaalide arvamust antud firma värvide kvaliteedi ja võimekuse kohta (siis pean homme saatma tordi ja lilled vabanduseks :D ).
Külaline
külaline

Samas kui kollasega siiamaani rahul , miks siis kahtled firma usaldusväärsuses?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Selle oranzi tooniga on see jama, et nad toonitakse reeglina nn. värvitu põhja peale ja värvima pead 2X kindlasti ja kiiresti,sest muidu kuivavad väikesed toonierinevused sisse- see on nende erksate toonide loll eripära.Kindlasti pese sein eelnevalt pesuainega(Lavatio,ehituspoodides saadaval) üle,saad 2 in 1, seina puhtaks ja samaaegselt matistab ka pinna ära.
Värvide koha pealt vaata korra Caparoli värvide infot, minu teada neil peaks olema mingi värv, mis on just mõeldud erksate toonide jaoks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kyla karla
külaline

Lugemata postitus Postitas kyla karla »

urmasega pea kõiges samal nõul, kuid suurema jama vältimiseks oleks ka kavalam sein korra-paar valge krundiga üle võõbata-olenevalt kuidas katab. ja kui on parandusi teha vaja,siis tee need olemasoleva värvi peale, et kruntimisega saaks seina juba täiesti ühtlaseks-need krdi värvitu põhja peale toonitud on tõesti kehvad värvida ja et asi kuidagigi normaalne jääks,siis vaja head-ühtlast aluspinda kindlasti. võib muidugi juhtuda, et ei ole ka värvitu põhja peal-seda saad poes küsida-siis võid ilmselt kohe üle värvida aga ikka vähemalt kaks korda. mingid eltööd loomulikult ka-kerge lihv-pesu ikkagi. kui tahad, et triipu ei jääks, siis proovi ükskord näiteks paremalt-vasakule ja teisel korral vastupidi liikuda. ja toorel rullil on hea servadest karv peaaegu maha lõigata-näiteks kääridega.
entu1151
külaline

Lugemata postitus Postitas entu1151 »

ohhoo,maalrid,tuleb välja,et kollast ülevärvida oranziks tuleb lausa ussisõnu lausuda ja samaani trummi taguda....muidu ei saa:)))))))...lihtsalt ülevärvida on pea võimatu...tule taevas appi!!!!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 420 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

entu1151 kirjutas:ohhoo,maalrid,tuleb välja,et kollast ülevärvida oranziks tuleb lausa ussisõnu lausuda ja samaani trummi taguda....muidu ei saa:)))))))...lihtsalt ülevärvida on pea võimatu...tule taevas appi!!!!
Ausalt öeldes hakkab mul vahest kahju inimestest, kes sinu mõningaid soovitusi kuulda võtavad.Tundub, et oled selline, kes teeb kihku-kähku valmis,raha kätte ja järgmisele objektile, aga sõnad "kliendi rahulolu, tehnoloogia ja kvaliteet" on tundmatud.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
entu1151
külaline

olen ammu märganud ,et sa urmasr ei kannata mingitki kriitikat:)...aga ei ole vaja nüüd küll mõne seina ülevärvimisest teha raketiteadust.
entu1151
külaline

Küllaltki intensiivseid värve kindlasti vedeldada lubatavuse!(pütil kirjas)piires! et korralikult kataks värvida umb. kolm korda,iga kiht lasta korralikult ära kuivada!!!!iga kiht enne järgmist värvimist käia õrnalt nr.180 liivapaberiga üle! :)muidugi mitte viimane lõplik! rull osta ikka kallim aga mitte mingi odav karvu ajav!!!muidugi kui seinad ei ole liig rasvased siis käia liivapaberiga nad enne värvimist ka üle.Peamine!!!!tee värv vedelamaks ja värvi kas või neli korda!!! kui ei kata!saad parema tulemuse.
Enti1151-le
külaline

Lugemata postitus Postitas Enti1151-le »

entu1151 kirjutas:olen ammu märganud ,et sa urmasr ei kannata mingitki kriitikat:)...aga ei ole vaja nüüd küll mõne seina ülevärvimisest teha raketiteadust.
Kannatan kriitikat ja saan aru, et ei kuuluta õinuõiget tõde, aga praktika näitab midagi muud.Ei ole vaja 4X värvimist kui lased intentivsete värvitoonide värvimise ajal pidevalt märja jäljega.
Rullide suhtes olen üldse peps, kuna ei võta võta kasutuse rulli enne kasutusele kui olen survepesuriga üle käinud(nende puhul kehtib põhimõte, et tugevamad karvad jäävad ellu ehk külge ja pärast pole vaja seina pealt karvu nokkida) ning kasutuses on mitu korda end õigustanud rullid.Praktiliselt on igal obektil võimalus rullid pärast oma etapi lõppemist survepesuriga(olen omandanud) ära pesta.
Mulle tundub, et sinu ja minu klientuur on natuke erinevad, kuid edu ikkagi sulle.
Urmasr.
Külaline
külaline

Kui värv tõmmata rulliga "triipu" siis ei ole vist mingit vahet kas värv on toonitud läbipaistva või valge "põhja " peale. Samuti ei ole sel juhul oluline aluspinna värvus või selle ühtlus. Tegu siis "värvimistehnika" puudulikkuses ja seda vist foorumis ei omanda?
urmasr-ile
külaline

Lugemata postitus Postitas urmasr-ile »

:)Seda muidugi! ametlikult olen tööl inglise kuninganna isikliku maalrina,samuti teen haltuurat rootsi kunnile...seda küll harvemini ning rulle pesen ainult ja ainult keemilises puhastuses mida kasutab ka norra kuningapere!!!!
entu1151
külaline

:)kahju "rohelisest maasikast"...inimene tuli lihtsameelselt nõu küsima,et oma köök ülevärvida aga nüüd vist tuleb tal,et oranzi kööki saada osta nähtavasti uus korter oranzi värvi köögiga...sest vana ülevärvimine on tavainimesele ülemõistuse käiv :)
Külaline
külaline

Aga entu 1151; kuulame siis huviga. Kuidas
tulemusrikast tööd saavutada
- nagu Roheline maasikas
huvi tundis :D
Ise ei saanud lihtsalt aru, mida suudaksid näiteks Sina eriskummalist soovitada, võrreldes värvitootja tehasejuhendiga. Hoiaksid foorumi kaudu kätt rullil?
entu1151
külaline

:)minu soovitus...võtku rull ja värvigu!!! ise tehtud ,hästi tehtud!!!!
Roheline maasikas
külaline

Lugemata postitus Postitas Roheline maasikas »

Olen teema algataja ja tänan kõiki asjalike kommentaaride ja nõuannete eest. Kurb küll vaadata et minu püstitatud teema nii suure kära ja poleemika on tekitamud. Päris täit lahendust pole ma aga ikkagi saanud ja enesekindlusest jääb siiski veel puudu et värvirull kätte võtta ja võõpama hakata.
Tegu on minu puhul siis tõesti naisterahvaga ja väga keerulistest terminitest ma tõesti aru ei saa.
Aga kui siin leidub abivalmeid inimesi kes tahaksid veelkord mulle proovida seletada, siis oleksin tänulik.
Küsin siis uuesti ja tiba lihtsamalt:
Mida pean ette võtma aluspinnaga enne kui saan üle värvida, kas pean karestama, pesema, vana värvi maha kraapima???
Kas pean üle värvima aluspinna valge kruntvärviga enne kui hakkan oranziks värvima, võttes arvesse et värv, millega üle võõpama hakkan on Bindo7?
Ja kui võõpan värvi ilma kruntimata, Mitu korda umbes pean siis üle värvima et vana värv enam ei paistaks?

Suured tänud ette ja kena sügise jätku
entu1151
külaline

mul on juba üle 30 aasta maalritöö kogemust ,loe minu õpetust ja kõik saab tehtud!ole tubli ja jõudu!!!
Külaline
külaline

Roheline maasikas kirjutas: Mida pean ette võtma aluspinnaga enne kui saan üle värvida, kas pean karestama, pesema, vana värvi maha kraapima???
Kas pean üle värvima aluspinna valge kruntvärviga enne kui hakkan oranziks värvima, võttes arvesse et värv, millega üle võõpama hakkan on Bindo7?
Ja kui võõpan värvi ilma kruntimata, Mitu korda umbes pean siis üle värvima et vana värv enam ei paistaks?
Varem värvitud pindade värvimine
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas maaler41 »

Otsest kohustust pole,aga kindluse mõttes võid seina liivapaberiga üle lasta..Ei pea väga kõvasti nühkima,aga tee seda nii,et suurem mustus ja tolm maha tuleks.
Esmalt värvi nurgad väikse rulliga(samuti laeäär) Kõik pinnad,mida sa ei taha värvida,kata teibiga. .Samas pead jälgima,et rulliäär ei jätaks tugevat värvivalli.Hõõru värv ilusti laiali.
Suure rulliga alusta värvimist valgusepoolt ukse suunas. Rullitäie seinale kandmiseks jäta umbes 1 rullilaius tagasiliikumiseks.Rulli värv ühtlaselt laiali ja jälgi jälle,et ei tekiks värvivalle.
Värvi katvus sõltub,muide ka toonist.Mitu korda pead värvima,selgub alles töö käigus.Peaasi,et lased ühel kihil korralikult kuivada. Mida paksem värv,seda paremini katab,kuid on veidi raskem värvida.Mida vedelam on värv ,seda kergem on värvida,kuid katab kehvemini.Üldiselt peaks toonitud värvid olema korralikult läbi segatud ja neid pole vaja enam vedeldada. Lase ühel värvikihil vähemalt 3 tundi kuivada.Enne,kui hakkad uuesti värvima kontrolli kas nurgad ka kuivad on.
Võta asja rahulikult ja ära kiirusta!Ja arvesta sellega,et iga järgmine värvikiht kuivab eelmisest veidi kauem!Jõudu!
Vasta