Ehitajat Soome

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
eetu
külaline

Ehitajat Soome

Lugemata postitus Postitas eetu »

SEE EI OLE TÖÖPAKKUMISE TEEMA, VAID ARUTELU EESTI EHITAJATE ÜLE SOOMES.
Vajatakse Soome ehitajat (-id) , juhutööde otsijatel mitte tülitada. Töö sisu: betoonivalu ettevalmistustöö; laekile paigaldus; kipsvaheseinad puitkarkassil; MDF lagede paigaldus; sauna ehitus; müüri ladumine; puutöö (välisvooder, terrassid). Tööajad suht paindlikud. Töötajalt eeldame: iseseisvat töötamist; osavust; kiirust; teadmisi ehitus-nõuetest; kvaliteetset ja puhast tööjälge; reaalset töökogemust; B-kat juhilube.Kasuks tuleb soome keele oskus. Eeldame karsket eluviisi. Teenust võib pakkuda ka ettevõtte (soositud).
pet
külaline

Re: Ehitajat Soome

Lugemata postitus Postitas pet »

Need on sellised tööd,et teed töö ära ja siis on tüübid metsas peidus ja loevad sinu raha .Metsast peab välja ka tulema kui raha otsas ja siis tekib jama.
eetu
külaline

Vabandage, kas tohib küsida mis uss teil p....s on???? Mis on kuulutuses imelikku? Kui te ise olete nii rumalad ja igalt poolt pügada saanud, siis otsige abi mitte ärge nõmetsege siin. Rahasid ei saa ikka need kes tööga hakkama ei saa, on nii ?! Meil nimelt on ettevõte mis tegutsenud Soomes juba 3 a ja keegi pole siiani rahata lahkunud. Kahjuks aga Eesti ehitajad on nii saamatud, et koguaeg peab otsima uusi et ehk saab asja. Ilmselt olete ise samasugused nö omal käel tegijad ja kõike oskajad 25a kel kogemust 10a ehituses aga RYL isegi ei ütle teile midagi. palju õnne, kott tõmmatakse teile ka edaspidi pähe, see on kindel. Õppige tööd tegema, HEAD tööd ,ja saate oma rahad ka ja ei pea nutma nagu neiud kui raske elu on kõik on pahad. Just teiesugustest ülivõimetega eesti ehitajatest tahan eemale hoida, aga kahjuks on teid liiga palju. kahju et teie ehituskultuur Eestis on nii madal. Millest üldse rääkida kui sellised on ehitajad? Häbi võiks teil olla end selleks nimetadagi, veel vähem loota tööd saada - istuge edasi ja oodake oma pudrumägesid, seni aga soovitan end vähe harida et oleks teiesugustel ka lootust tööd saada kunagi muul alal kui labidamees. Kurb lihtsalt, ja sellised tahavad 10eur/h palka saada ? :D Enne kui kedagi hakata poriga loopima, võiks vähe mõelda. Ilmselt oled üks neist kes vastas kuulutusele???
aim179
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas aim179 »

eetu kirjutas:Vabandage, kas tohib küsida mis uss teil p....s on???? Mis on kuulutuses imelikku? Kui te ise olete nii rumalad ja igalt poolt pügada saanud, siis otsige abi mitte ärge nõmetsege siin. Rahasid ei saa ikka need kes tööga hakkama ei saa, on nii ?! Meil nimelt on ettevõte mis tegutsenud Soomes juba 3 a ja keegi pole siiani rahata lahkunud. Kahjuks aga Eesti ehitajad on nii saamatud, et koguaeg peab otsima uusi et ehk saab asja. Ilmselt olete ise samasugused nö omal käel tegijad ja kõike oskajad 25a kel kogemust 10a ehituses aga RYL isegi ei ütle teile midagi. palju õnne, kott tõmmatakse teile ka edaspidi pähe, see on kindel. Õppige tööd tegema, HEAD tööd ,ja saate oma rahad ka ja ei pea nutma nagu neiud kui raske elu on kõik on pahad. Just teiesugustest ülivõimetega eesti ehitajatest tahan eemale hoida, aga kahjuks on teid liiga palju. kahju et teie ehituskultuur Eestis on nii madal. Millest üldse rääkida kui sellised on ehitajad? Häbi võiks teil olla end selleks nimetadagi, veel vähem loota tööd saada - istuge edasi ja oodake oma pudrumägesid, seni aga soovitan end vähe harida et oleks teiesugustel ka lootust tööd saada kunagi muul alal kui labidamees. Kurb lihtsalt, ja sellised tahavad 10eur/h palka saada ? :D Enne kui kedagi hakata poriga loopima, võiks vähe mõelda. Ilmselt oled üks neist kes vastas kuulutusele???
Nagu aru saan on sinu jaoks 10 euri palju küsida soomes tööd tehes!? Arvan, et alla selle ei tohiks küsidagi. Ei taha kuulda juttu, et majandus langus bla-bla-bla ja hinnad onngi sellised soomes. Heidaks hoopis ette eesti firmadele seda, et käite soomes vargil ja teete tegija näoe veel pähe. Ei maksa tee soome riigile midagi ega ka eesti riigile, mehed saavad miinimum palga + komanteeringud üle jäänud saavad mustalt.Lööte vaid hinndasi alla seal.Ausas konkurssis olete te samasugused mäidud ja pudrumägede taga ajajad :hello:
kui oled ehitusega hädas helista 53477321 aitan nii nõu, kui ka jõuga
ei saa mitte vaiki olla
külaline

Lugemata postitus Postitas ei saa mitte vaiki olla »

Kuidagi äärmiselt kahtlane jutt on see, et äkki saab ikka asja meestest aga pikapeale siiski selgub, et ikka ei saa(ja nii juba oma kolm aastat). Võta siis omale korralik soomlane, venelane, rootslane jne edasi tööle, mitte ära otsi eestist omale mingeid mõttetuid jorsse. On ju nii. Aga ilmselt on konks selles, et korralik väljamaa mees küsib ka korralikku palka ja muid temale seadusega ette nähtud hüvesi - jõuad sa jah seda kõike lõbu kinni plekkida, eriti kui oled seal mingi altöövõtja-alltöövõtja-alltöövõtja. Ning neid troppe on ka soomlaste seas enamuses, kellel riistad kohvipausi tulles või täpselt kell15.30 käest kukuvad ja kohe õllepurgid lahti nahistatakse. Hoolimata sellest, et oleks vaja võibolla veel pisut nokitseda, et mingi etapp lõpule saaks. Ja ei jäägi sul miskit üle, kui otsida ja katsetada - einoh võibolla tõesti õnnestub mingi primaat kusagilt kinni püüda, kes pappi ei taha ja on nõus autos elama. Jõudu.
eetu
külaline

Näita mulle ehitus-spetsialisti Soomes kes saab 15 eur kätte ja maksan sulle ka, aga näita mulle sellist palgalehte enne ! See on inseneri palk Soomes, tropp selline. Ja ei ole all-all-alt töövõtja nagu keegi siin väitis. Ja oma tel ei pane ma üles just selleks, et kunagi olen seda teinud ja siis jobud jäävadki helistama, kuigi oled ära öelnud neile. Iga päev kuuleb kuidas keegi saab 14 eur jne, aga siis tuleb välja, et nojaaahhh..... miinus maksud ja korteri eest maksan ja sõidud maksan....ja tulebki 7eur kätte ehk. Soomlane teeb ka 8eur-ga tööd ja maksab oma üüri ja käib tööl ja sööb ka veel. eestlane tuleb Soome ja ootab et tal oleks elamine ja transport ja laevapiletid kinni makstud, ma ei saa aru mis te virisete? ja siis on veel naisel sünnipäev ja ilmtingimata peab minema muidu on lahutus, jäägu see töö kus see ja teine. Ja siis veel lastel see lasteaia pidu jne jne. On tuttav lugu? Palju sa ise sellisele maksaksid? noh, parem istute kodus lasterahade eest kui lähete tööle 7 eur-ga, on nii? Tulge pilve pealt alla eestlased. Tallinnas makstakse teile- spetsialistid- ka 30 eek tunnis ja käite tööl, kas pole? Mis on Soomes teistmoodi? samamoodi vaatad ise kuidas tööle saad ja kus elad, tegelikult on ju enamsti nii :) Olen teiesuguseid nutvaid meistreid näinud küll kes annavad lahkumisavalduse kui ei oska terrassi ehitada projekti järgi ja on valmis rahast loobuma et koju saada naisukese juurde pillima kui raske elu on ja kui jubedat tööd peab tegema. Kui te sellised meistrid oleks, poleks teil praegu töö kõrvalt aega siin nõmetseda. Minul aga on aega ja ei ole ma töötu ka. Noh andke nüüd tulla mis teil öelda on spetsialistid-ehitajad.
lumelabidas
külaline

Lugemata postitus Postitas lumelabidas »

eetu kirjutas:Näita mulle ehitus-spetsialisti Soomes kes saab 15 eur kätte ja maksan sulle ka, aga näita mulle sellist palgalehte enne ! See on inseneri palk Soomes, tropp selline. Ja ei ole all-all-alt töövõtja nagu keegi siin väitis. Ja oma tel ei pane ma üles just selleks, et kunagi olen seda teinud ja siis jobud jäävadki helistama, kuigi oled ära öelnud neile. Iga päev kuuleb kuidas keegi saab 14 eur jne, aga siis tuleb välja, et nojaaahhh..... miinus maksud ja korteri eest maksan ja sõidud maksan....ja tulebki 7eur kätte ehk. Soomlane teeb ka 8eur-ga tööd ja maksab oma üüri ja käib tööl ja sööb ka veel. eestlane tuleb Soome ja ootab et tal oleks elamine ja transport ja laevapiletid kinni makstud, ma ei saa aru mis te virisete? ja siis on veel naisel sünnipäev ja ilmtingimata peab minema muidu on lahutus, jäägu see töö kus see ja teine. Ja siis veel lastel see lasteaia pidu jne jne. On tuttav lugu? Palju sa ise sellisele maksaksid? noh, parem istute kodus lasterahade eest kui lähete tööle 7 eur-ga, on nii? Tulge pilve pealt alla eestlased. Tallinnas makstakse teile- spetsialistid- ka 30 eek tunnis ja käite tööl, kas pole? Mis on Soomes teistmoodi? samamoodi vaatad ise kuidas tööle saad ja kus elad, tegelikult on ju enamsti nii :) Olen teiesuguseid nutvaid meistreid näinud küll kes annavad lahkumisavalduse kui ei oska terrassi ehitada projekti järgi ja on valmis rahast loobuma et koju saada naisukese juurde pillima kui raske elu on ja kui jubedat tööd peab tegema. Kui te sellised meistrid oleks, poleks teil praegu töö kõrvalt aega siin nõmetseda. Minul aga on aega ja ei ole ma töötu ka. Noh andke nüüd tulla mis teil öelda on spetsialistid-ehitajad.
oi bljaad,nii sa küll poleks pidanud ütlema.
sa oled üks elu-tolvan,kui sa siin nii nõrka juttu ajad.15 euri on inseneri palk?mul on endal reaalne tuttav soomes objektijuht,tema palk on 40 euri tunnis.kui keegi tollele vennale 15 euri tunnis pakuks,naeraks ta ennast surnuks.
ja teiseks-loomulikult on eestlasest ehitaja üks debiil,kes tuleks hoopis objektile ketti panna ja kes ei peaks üldse häält tegema.loomulikult on see täiesti vastuvõetamatu,et üks eestlasest ehitajanärakas mingeid õigusi nõuab(koduskäimist,elukohta,pileteid jne.)
ise tean reaalselt 2 brigaadi eestlasi,üks käib rootsis ja teine norras,kellele tambitakse kõik kodusõidud kinni.ja ikkagi tuleb odavam kui pärismaalasi palgata.
su jutt on nagu kolmanda klassi poisil.ära parem üldse räägi rohkem midagi.ma arvan,et ükski täiearuline ehitaja ei vasta su pakkumisele siin,pärast seda mis sa kokku oled jahvatanud.
Tassike
külaline

Lugemata postitus Postitas Tassike »

Teie kahjuks,kallid kommentaatorid,ajab Eetu täiesti adekvaatset juttu.Paremal juhul mõni üksik teist on käinud Soomes tööl ja sedagi arvatavasti pimedalt.Kõik palka puudutavad numbrid on Soomes brutto.Raiuge see omale pähe.15 eur tunnis kätte saada ehitusel on võimalik ainult miinimumi pealt maksud+must raha.Loete ainult delfist,et Soomes on keskmine palk 46000eek ja süvenematta tuuma küsitegi oma ulmenumbreid.Tavaline ehitaja on Soomes tavaline lihttööline.Reeglina ei liisi ta omale uut autotki,korteri ostmisest rääkimatta.Tal ei jätku selleks lihtsalt raha.Saab söönuks ja üürid makstud,vahest pubis käidud ja paar korda aastas Tallinnas ja ongi kogu lugu.
Santehnik Tartust
külaline

Lugemata postitus Postitas Santehnik Tartust »

Ausalt öelda pole soomes mehed eesti firmades kunagi korralikku palka saanud. Lisandväärtusena palgale, mida eestiski maksti, tasuti komandeeringuraha ( mitte rohkem kui 10000.- see on max tööpäevadega, tavaliselt ikka 8000.- kuni 9000.-. Pühapäevade eest ei maksta.) EEKi. Palk 15000.- (95.- kr/h).
Mees teenib olenevalt tööpäevadest 23- 25000.- kuus. Kodus käib 2x kuus (RLP). Palgast pool makstakse reeglina mustalt ja teine pool ametlikult s t sealt lähevad maksud maha. Kahe nädala toit+ suitsud+ õlu on 2000.- x 2 = 4000.- (see on miinimum).
Kokkuvõttes jääb kätte 18- 19000.-. Mis hetkeseisu eestis arvestades polegi paha. Kuid mõeldes, peresuhetele kas on seda väärt?
Ja sellega olen ma ka nõus, et eesti firmad solgivad turgu soomes oma odavate pakkumistega ja maksudest kõrvalehoidmisega.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Hea, et keegi on võtnud vaevaks ka natuke tõtt rääkida... ja ilmselt ootab selline tõdemus igaühte ees, kes soovib kopikate eest head ja asjalikke tööloomi leida...oli tööbuumi aegu olukorra ärakasutajaid ja kahjuks on ka praegu selliseid ja juba Piibliski neid kirjeldatud..., et POLE MIDAGI UUT SIIN PÄIKESE ALL.
Meistritest võiks küll aupaklikumalt rääkida. Need ei tule sulle uksele koputama ja rääkima, et nad on MEISTRID. Olukord on ikka vastupidine... aga olukorda vaesemas Soomes iseloomustasid sa muidugi adekvaatselt...nutune on seal tõesti

taastaja
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Vaata, Eetu, mul on samuti päris mitu tuttavat juba pikemat aega Soomes tööl ja on rääkinud sealsetest palkadest.Ehitusel ei saa ükski spetsialist omal alal alla 15€ tunnis.Spetsialisti all mõtlen neid, keda sina soovisid, et nad vastaksid tööpakkumises esitatud tingimustele.Sinu pakutud tunnihinde arvestatuna kroonideks saan ma ka siin, Eestis, kätte, sest vastan ka siin sinu esitatud kõigile tingimustele.Ka RYL(siseviimistluse alal) nõudmised olen endale selgeks teinud, kuigi Eestis neid järgitakse, aga ei ole kohustuslikud, juba sellepärast, et minule ei saaks tellijad mõtetuid tingimusi-nõudmisi esitada ei enne töö vastuvõtmist kui ka peale töö valmimist.Soome tuleksin tööle küll, aga tõesti ainult spetsialisti tunnipalga alusel, alates 20€ tunnis ja siis alles hakkame kauplema ülejäänud tingimuste osas nagu koduigatsustasu,laevasõidud,tööpäeva pikkused,elamiskulud jne.Sinu tingimustele vastavat SPETSIALISTI sinu pakutud palgaga sa siit vaevalt leiad.Miks sa soomlasi(spetsialiste ja oma ala proffe) selle enda pakutud alla 10€/h tööle ei palka, kas pole tahtjaid või on palk niruvõitu soomlase jaoks?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
silvera
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas silvera »

ehh, ehitajad, teen tööd soomes koristajana ja saan puhtalt 10 euri kätte + 2 X nädalas sõidukulud ja tasuta elamine. Hea, et ei valinud kunagi ehitaja eriala :D
pealtvaataja
külaline

Lugemata postitus Postitas pealtvaataja »

silvera kirjutas:ehh, ehitajad, teen tööd soomes koristajana ja saan puhtalt 10 euri kätte + 2 X nädalas sõidukulud ja tasuta elamine. Hea, et ei valinud kunagi ehitaja eriala :D
Millal sa tööd teed, kui 2 X nädalas kodumaal käid? :scratch:
xxNIMETUxx
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »

ise käin 3 nädalat aastas soomes tööl, seda selleks, et vaheldust saada. makstakse 15euri tunnist+elamine ja sõit. olen rahul ja käin edasi. vastik on see, et ei oska tunnipalgaga tööd teha. näiteks töö maht nende arust 50h, siis minul kulub 35h. ei oska kummi venitada lihtsalt.

hr. etu poolt muidugi kehv suhtumine nimetamaks meid tolvaniteks ja jobudeks. ei paku just usaldust selline suhtumine.

hr. etule jõudu ja head tööjõu värbamist.
vee- ja küttesüsteemid, ventilatsioon, soojuspumbad, elekter, kodumasinad/seadmed: müük, projekteerimine, hooldus, remont 58367067 spegrupp@gmail.com
eetule
külaline

Lugemata postitus Postitas eetule »

Santehnik Tartust kirjutas:Ausalt öelda pole soomes mehed eesti firmades kunagi korralikku palka saanud. Lisandväärtusena palgale, mida eestiski maksti, tasuti komandeeringuraha ( mitte rohkem kui 10000.- see on max tööpäevadega, tavaliselt ikka 8000.- kuni 9000.-. Pühapäevade eest ei maksta.) EEKi. Palk 15000.- (95.- kr/h).
Mees teenib olenevalt tööpäevadest 23- 25000.- kuus. Kodus käib 2x kuus (RLP). Palgast pool makstakse reeglina mustalt ja teine pool ametlikult s t sealt lähevad maksud maha. Kahe nädala toit+ suitsud+ õlu on 2000.- x 2 = 4000.- (see on miinimum).
Kokkuvõttes jääb kätte 18- 19000.-. Mis hetkeseisu eestis arvestades polegi paha. Kuid mõeldes, peresuhetele kas on seda väärt?
Ja sellega olen ma ka nõus, et eesti firmad solgivad turgu soomes oma odavate pakkumistega ja maksudest kõrvalehoidmisega.
kle nälg,küll sina oled küll eriline statsistiline mees kes on asjaga eriti kursis

tahad ma pean sulle näitama palgalehte kus mul oli 2006aasta soomes regulaarselt 8kuud kuupalgaks 65000EEK-i?sa ära võta sõna kui sa oled asjast väga kaugel nagu lehm lennuõnnetusest

sa loll hakkad elamisest maha võtma toitu ja jooki ja suitsu ja mida kõike veel.kas sa oled debiilik?aga eestis käid tööl 10000kuu siis võtad ka maha?toit,söök,jook,üür,kommunaal,bensiin,piduriklotsid,kõneaeg,autoremont????---10 000EEk
tagatipuks tuleb nii välja et ei saa siingi palka.väga nõrgad vennad on siin sellel eetul abiks
eetu ise on ma pakun vanuses 24-27eluaastane käkk kes on nüüd saanud kuhugi jala ukse vahele ja mõtleb et hakkab eesti töömehi huiama raskel ajal sellise hülge ilaga.
kallis inimene sa pole soomes tegutsenud piisavalt,sa ei ole soome ehituskultuuriga kursis,sa pole kursis eesti tööjõuga mis seal liiguvad,need kes liiguvad 10-18euri tunnipalga juures ja regulaarselt ja mitte insenerina vaid ehitajana olgu ta siis maaler v plaatija
vahet pole oleneb kelle alla satud.
igatahes 1 on kindel sina eetu oled enda meili aadressiga siin riigis margi maha teinud ja loodan et kui keegi sulle kunagi isegi 3euri tund tööle tuleb siis annab sulle kõva kitli ka veel peale kauba et sa etu-totu oma suu kinni hoiaksid ja edaspidi taksojuht edasi oleksid :cool:
To eetule
külaline

Lugemata postitus Postitas To eetule »

Ma tahaks küll su palgalehte näha.Kas räägid nettost või bruttost.65 kilo kätte eeldab koos maksudega ca 8000 eur.Tundub endale ka naljakas või mis?65 brutost jääb sulle kätte max 35 kilo.
To urmasr:20 eur tunnis+laevapiletid+elamine-sellise soovi peale saadab iga soomlasest ettevõtja sind psühhiaatri juurde.Palun tule tee tükitööd.Ruudu hind näiteks 2xlauspahteldus+lihvimine+parandused on 25-30 eek ruudust netto.Hind sama nii eestlastele kui soomlastele.Loomulikult on mustalt tehes hinnad kohati kordades kõrgemad aga see on teine teema.
põhjapöder
külaline

Lugemata postitus Postitas põhjapöder »

To eetule kirjutas:Ma tahaks küll su palgalehte näha.Kas räägid nettost või bruttost.65 kilo kätte eeldab koos maksudega ca 8000 eur.Tundub endale ka naljakas või mis?65 brutost jääb sulle kätte max 35 kilo.
To urmasr:20 eur tunnis+laevapiletid+elamine-sellise soovi peale saadab iga soomlasest ettevõtja sind psühhiaatri juurde.Palun tule tee tükitööd.Ruudu hind näiteks 2xlauspahteldus+lihvimine+parandused on 25-30 eek ruudust netto.Hind sama nii eestlastele kui soomlastele.Loomulikult on mustalt tehes hinnad kohati kordades kõrgemad aga see on teine teema.
äää, kuskohas makstakse sellist raha? kui siinpool lahte ja mingi ostukeskuse seinad, siis isegi asi arusaadav ja arvestades hetkeolukorda võimalik, aga kui sealpool lahte, siis oled sattunud väga halba seltskonda - lahenduseks soovitaks võtta üks kõne maalrite ametiliitu ja see jama lõpeb organisaatoritele kohtus . kui isegi eestis sellise hinnaga tööd teha, siis ilmselt ära ei elaks, see on fakt. rääkimata soomemaaast. no loe uuesti oma kirjutatud jama läbi ja mõtle edasi - 2xlauspahteldus+lihvimine(kes krundib?)+parandused on 1,7-1,9euri ruudust netto. Kuus peaks tegema - soomes levinud elustandardi alumise otsa lähedale jõudmiseks - sellist tööd siis min 1000 ruutu, see on ju keskmise soomlase poolaasta plaan ilmselgelt. ei usu sellise jama võimalikkust ausaltöeldes, midagi peab siin väga mäda olema.
Põhjapõdrale
külaline

Lugemata postitus Postitas Põhjapõdrale »

Kas sa jagad teemat või lahmid siin niisama? Kui jagad teemat siis too fakte,mitte ära oleta.Ei ole vaja siia näiteks tuua marginaalseid sularaha või eramaja objekte.Kõik suured tööd-korterelamud,bürood,kaubanduskeskused on juba vähemalt 10 aastat olnud ühtede samade tegijate käes(LTU,Pöntönen,P.Hietanen,ORT),kes maksavad alltöövõtjatele ka enam vähem sama hinda.Palun võta nendega ühendust ja küsi palju nad sulle ruudu eest maksaksid.Ja kui sa tahad tunnipalka saada siis pead enne tõestama,et oled ammatimies.Ja palgalagi maalarisopimuksen järgi on mingid 15 eur kopikatega tunnis.Ja loomulikult bruttona.Ja ma ei saa aru ,miks jäetakse tähelepanuta fakt,et elamine on tööandja kulul.Minge proovige ise üürida ja pärast kommenteerige mis elamine ja mis raha eest.
Urmas
autodidakt

TO:to Eetule ja Põhjapõdrale(viimane postitus)
Aga sellepärast olengi firmas töötamise lõpetanud,et teie pakutava rahaga(25-30.-/m2) lihtsalt ei tule välja ja ma ei saa aru nendest kuidas nad suudavad veel kvaliteeti tagada ja normaalselt elada selle palga eest.
Mul naise vend(maaler) samuti praegu Soomes vahendusfirma(Eesti) kaudu Soomes 9€ millegiga tunnis,tööpäevad 10 tunni pikkused,laupäevad ja vahest ka pühapäevad tööl ja nii kolm nädalat jutti.Muidugi tuleb palganumber suur ja kui sellest ka maksud maha, siis jääb normaalne, aga normaalne pole see, millise rabamise peale see raha tuleb.Ise teen(FIE-na) siinpool lahte normaalseid tööpäevi ja enam-vähem sama raha käes.Proovisin kevadel korra(sattus graafikusse auk) oma endisele firmale vastu tulles teha 40.-/m2,aga peale paaripäevast tööd sain aru, et sellise hinnaga ei tule välja, kergitasin kaabut,vabandasin ja põhjendasin oma keeldumist antud tööst.Üks põhjuseid oli ka suhtumine maalritesse, et nemad peaksid üldehitajate sita korda tegema, aga üldehitajad on ju samuti küsinud korralikku(?) palka enda arvates ikka kvalteetse tulemuse eest+veel räägitakse,et ära seda veel puutu, ära seda veel puutu ja tähtaja lähenedes käi puhkepäevadel tööl jne.,no ei oska ma lapitekki teha, vist peab selleks minema kooli õppima.
Nagu ma oma eelmises postituses Eetule mainisin,edu sulle siit Spetsialisti otsimisel sinu tingimustel ja võiksid vaadata sellesama alafoorumi(pakun tööd) kaminameistri otsimise kuulutuse esimest vastust(5+).
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
To urmasr
külaline

Lugemata postitus Postitas To urmasr »

Mu hea tuttav ütleb,et pigem on maalritöö Soomes rohkem nagu liinitöö vabrikus.Eks ta tõsi ole.Käsitsi ei tee keegi midagi.Sellepärast ka nö. madalad hinnad.Aga kaks meest pahteldavad kuus normtundidega ca 2500 m2 ja üks maaler nende järgi värvib ca 1500 m2 ja rohkem.Nii et teenivad küll.
Urmas
autodidakt

To urmasr kirjutas:Mu hea tuttav ütleb,et pigem on maalritöö Soomes rohkem nagu liinitöö vabrikus.Eks ta tõsi ole.Käsitsi ei tee keegi midagi.Sellepärast ka nö. madalad hinnad.Aga kaks meest pahteldavad kuus normtundidega ca 2500 m2 ja üks maaler nende järgi värvib ca 1500 m2 ja rohkem.Nii et teenivad küll.
Kui maalrile on kõik ettevalmistused tehtud, siis 1500m2 on ikka natuke vähe.Endal ka väike prits olemas ja ükskord võtsin huvi pärast aega-seinte värvimine 2X värvida 60m2 seinapinda(lagesid polnud, kuna tulid ripplaed) võttis mul kokku 50 minutit st.võiksin päevas ideaalsete tingimuste juures värvida ca 1000m2, kusjuures pritsisin üksi ja rulliga tõmbasin üle ka üksi.Kipspindasid,mis on eelnevalt korralikult paigaldatud(ei pea kruvidele juurde andma, ei pea vabakäe lõikeid MP-ga sirgeks tegema ega nurkasid täitma jne.) on täiesti võimalik üksinda teha teha 400-500m2 kuus 0-st lõppvärvini(kaasa arvatud) ja seda normaalse 8 tunnise tööpäeva jooksul.Ise arvastan enda tööjõudluseks kliendile tähtaja määramisel keskmiselt 15-20m2 päevas olenevalt pindade iseloomust.
imemees
külaline

Lugemata postitus Postitas imemees »

naljakas siin lugeda sellist jama.mul sober ka kaib soomes tool ja kuus teenib keskmiselt nii 25 kilo.
aga et keegi tegi siin avastuse et suudab kuus 400m2 ara teha se on toesti huvitav.
ma teen ka kuus yksi 500m2 maljarkat.ei tee pikki paevi ja pole ka nv.tool.
tundub et siin pole inimestel midagi muud teha kui ainult iriseda sest koik on tootud.
tehke tood ja vahem mola.jutupaunikud :hello:
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Tuleks hea meelega sellise tempoga tehtud tööd vaatama!...hea töö võtab aega ja kipsipinda 500m2/kuus nõuetekohaselt ära teha on minu jaoks ilmselgelt palju, sest ka tavalisel kandlisel toal on palju sise ja välisnurki, mis vajavad lõppviimistluse alla viimiseks vähemalt 8x ülekäimist, nagu ka kõik muud pinnad. Lisaks veel akna ja uksepõskede viimistluse jaoks topelt teipimised ja akrüülimised.
imemees kirjutas:naljakas siin lugeda sellist jama.mul sober ka kaib soomes tool ja kuus teenib keskmiselt nii 25 kilo.
aga et keegi tegi siin avastuse et suudab kuus 400m2 ara teha se on toesti huvitav.
tundub et siin pole inimestel midagi muud teha kui ainult iriseda sest koik on tootud.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas maaler41 »

Manowar kirjutas:Tuleks hea meelega sellise tempoga tehtud tööd vaatama!...hea töö võtab aega ja kipsipinda 500m2/kuus nõuetekohaselt ära teha on minu jaoks ilmselgelt palju, sest ka tavalisel kandlisel toal on palju sise ja välisnurki, mis vajavad lõppviimistluse alla viimiseks vähemalt 8x ülekäimist, nagu ka kõik muud pinnad. Lisaks veel akna ja uksepõskede viimistluse jaoks topelt teipimised ja akrüülimised.
imemees kirjutas:naljakas siin lugeda sellist jama.mul sober ka kaib soomes tool ja kuus teenib keskmiselt nii 25 kilo.
Tõenäoliselt on see pritsiga tegemine..aga ikkagi...minu jaoks ka müstika.Olen sinuga täiesti ühel nõul,manowar. Ja üleüldse tundub,et neid kaagutajaid on viimasel aja liiga palju. Laske inimestel tööd otsida ja tööd pakkuda.Kas on vaja oma virinat koguaeg avaldada.Kui te pole hinnetega rahul,ärge tehke siis tööd.
Mul ka ees väike Soome ots.Ei teagi ,mis summat küsida...Aga kuna tahan väga minna (ka vahelduse pärast).siis ma küll ei hakka rusikatega vastu rinda klohmima ja kaagutama,et alla 10 euri tunnis ma küll ei tule. Olen nõus ka odavama raha eest minema,ja mind ei huvita,palju teised saavad.Aga pean arvestama,et omadega ikka plussi jääks ja see minek ära tasuks... Jõudu virisejatele! (võiksite ikka äkki väiksema tasu eest ka tööd teha proovida ja ennast tõestada,küll siis tasu suureneb!)
santehnik Tartust
külaline

Lugemata postitus Postitas santehnik Tartust »

Ma lihtsalt rääkisin, mis kogemused minul on seoses soomes töötamisega. See, et keegi on kunagi 8 kuud rohkem palka saanud on tore. Aga ei tähenda, et minul õigus pole. Alati on maailmas olemas keegi kes kellestki rohkem teenib. Ega siis need vähem teenijad sellepärast jobud pole.
Ma lihtsalt soovitaksin natuke viisakamalt ennast väljendada. Selline ahvitasandil eneseupitamine ja vastu rinda tagumine näitab IQ "taset" küll.
Vasta