Palkmaja soojustamine

kuidas soojustada oma elamist
mv
külaline

Palkmaja soojustamine

Lugemata postitus Postitas mv »

Kas tohib palkmaja soojustadajärgmiselt: voodrilaud-õhuvahe-100-150mm peno-palk-50mm villa-kips. Ette tänades.
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Jaan »

võid küll, kui tunned et külm on. Mina paneks peno asemele villa ja samas ka tuuletõkkeplaadi peale voodrit ja dis.liistu
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Jaan ,kas sissepoole oleks siis õige seda villakihti jätta?Ehk paneks kõik soojustuse väljapoole ja kui sisse kipsi taha tahetakse tingimata midagi lisada,siis võiks selleks mingi tihedam materjal olla.
Iga ehitus on norm iseendale.
Külaline
külaline

Ants Lagi

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Aga mis ta halba teeb,kui kipsi ja palgi vahele sisse poole ka villa paneb,tihendabki ilusti tühimiku ära.Ja siis muidugi ka aurutõke.
Kasutaja avatar
restauraator
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas restauraator »

Sellisel juhul on korralik aurutõke tingimata vajalik.See ikka rohkem häda moodus ja kasutatakse rohkem siis,kui ei taheta millegipärast väljast lahti lõhkuda.
Iga ehitus on norm iseendale.
Külaline
külaline

Kui aurutõkkest rääkida,siis kas vanale palkmajale,mis on väljastpoolt soojustatud tasub panna üldse siseviimistluse alla aurutõkkekile.Kas see kuidagi palkseina nn.hingamist ei muuda?
Minu majal on koridoriga eraldatud,ühel pool:köök,vannituba.Teispool koridori jäävad elutoad.Piirduksin aurutõkke paigaldamisega kööki,koridori,vannituppa(arvatavasti ka niiskustõke)?!
Köögis ja vannitoas on sundvent.Kütmine:Pliit,truup köögis,ahi tubade kütmiseks.Tubades on seintes õhuklapid ja ruumide uste alla jätsin lävepakud paigaldamata,et toimiks õhutõmme.Mida arvate?
Külaline
külaline

kuidas väljastpoolt soojustamine ja viimistlemine tehtud on?
Külaline
külaline

Välja on paigaldatud ligi palkseina 100mm mineraalvill (Thermolan),tuuletõke 12mm(Pärnu),tuulutusvahe 25mm,laudisvooder.
Külaline
külaline

aurutõket pole teil küll vajadust eluruumides lisada.
Külaline
külaline

lugesin siin foorumis ja jäi ikkagi arusaamatuks mida teha...

mul vana palkmaja mis seest oli algselt krohvitud ja väljas on reikad ja seal peal voodrilaud ( õhuvahe vahel).
lõhkusin krohvi seest ara. plaanis panna reikad ja siis kips peal. mida ma siis lõpuks peaks panema sinna kipsi alla???

kas ainult õhuvahe jätma? lugesin et pidi kõige paremini mõjuma palkseinale.

kas villa.

kas aurutõke ja vill. et mis järjekorras siis?

tegemist on eluruumidega mitte dussiruum. kõik ruumid on soojad ja köetakse aastaringselt ahjuga.

ette tänades Siim.
Külaline
külaline

eks seina soojustamine tähendagi sõna-sõnalt seinasoojustamist.
teie kirjeldusest ei lugenud välja, kas väljast tuuletõkkeks polegi siis midagi pandud või pidasite seda ebaoluliseks? üldjuhul võib vana palksein ka ilma soojustuseta olla, aga ilma tuuletõkketa on asi nadim. kõikse parem on ikka tuuletõkkele veel soojustus alla ja seest, siis niisama, madalate reikadega ehitusplaat. tuba soe - palk ka soojem! kui vastupidi hakkate tegema, siis palk ei lase ju niisuures koguses, niisuguse kiirusega veeauru läbi, kui soe aur toast väljudes,läbi sissepoole pandud villakihi on võimeline liikuma. palk on ise juba siis külmemal poolel ja tulemuseks võib tulla:ehk mingiks ajakse veel soe tuba,aga märg, külm ja võimalik ka hallitav palk.

Taastaja.
Külaline
külaline

äitäh vastuse eest.

Väljast ei ole ma veel midagi jõudnud teha ja ei jõua ka lähimate aastate jooksul. see laudvooder on pandud sinna 70 aastat tagasi aga on väga heas korras ja ei vaja vahetust niipea.
kuna käsil on praegu sisetööd mida pidin tegema küll otsekohe siis saan aru et mõtekas on ikkagi jätta ilma villa ja muude isolatsiooni materjalideta seestpoolt ja kannatada ära senini kuni läheb välisvoodri vahetuseks ja sinna alla siis paigaldada vill ja tuuletõke.
seestpoolt on koik palgivahed ja praod täidetud makrofleksiga praeguseks. ilma selleta puhus päris kõvasti tuul läbi. juba nüüd tundub tuba märksa soojem.
maja on kahekordne ja ma esimesel. nii et katuse probleeme mul ei ole ( ülemine korrus on aastaringselt soe)

ette tänades Siim.
Külaline
külaline

eks annab ka aknad ja uksed korda teha ning ehk põrandki taha kindlasti lisasoojust. ...ja kui ikka tahate kipsi taha midagi panna, siis võiks selleks olla midagi tihedamat st. püüda teha võimalikult aurutihedam kiht.(peno jm.)

veel. suure tihendamise käigus ei tohi siis ka unustada värskeõhukanaleid rajada ja paha-õhu -klappe aeg-ajalt lahti teha!

Taastaja.
asjapulk
külaline

Lugemata postitus Postitas asjapulk »

sissepoole ei soovitaks küll kipsi ja palkseina vahele midagi panna ja seda ei soovitaks ka teistel teha, et te palkseina varasid maksofleksi või mõne muu paisuva vahuga tihendaksite. toppige varad ja vahed korralikult takuga kinni siis kipsplaat ja väljast soojustus ja tuuletõke. Puit ja savi moodustavad alati väga hea koosluse nii, et üritage leida selline lahendus. Aurutõkkega tasuks ka ette vaadata, kui panna siis töö kvaliteet peab olema ideaalne.
Külaline
külaline

kahjuks makrofleksiga juba töö tehtud. tundus et see makrofleks mida ma kasutasin ei olnud kõvasti paisuv. samas soovitati kasutada makrofleksi. ise olen praegu rahul kvaliteediga. kips on seinas ja vahele jäi õhuvahe.
Külaline
külaline

eks see ole nii ja naa. mõni ei pane ka aknaid vahuga ette. eks aeg anna arutust, mis õige,mis vale. eks takk mädane ka kunagi turbaks.nii on.
Taastaja.
Vasta