Kuidas hinnata firmat?

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Küsimusi palju
külaline

Kuidas hinnata firmat?

Lugemata postitus Postitas Küsimusi palju »

Tervist kõigile.
Tekkis küsimus, et millest lähtuda firma hindamisel? Kas krediidiinfo on see algallikas? Nimelt üks firma pakub tööd, kuid.....Firma eksisteerinud kaks aastat ja krediidiinfos on tal üleval maksuvõlg ligi 700 000 ja intressivõlg ca 45 000. Mida sellisest firmast arvat? :?:
Külaline
külaline

Re: Kuidas hinnata firmat?

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Olen olnud sarnases väikeettevõttes ... alul jäädakse tarnijatele võlgu, seejärel riigile, viimasena töömeestele ... misjärel algab uppuvalt laevalt lusikaga vee välja kühveldamine - ehk säästu/saasta materialid ja -töömehed/töövõtted...

Kui sportlikku huvi on ja närvikava kõva siis võib ju proovida sealt viimast võtta...
ei ei ei
külaline

Lugemata postitus Postitas ei ei ei »

Kohe päris kindlasti, hoia sellisest firmast eemale.Kogemused endal olemas.Asi käib täpselt nii nage Külaline eelnevalt kirjutas.Heal juhul saad esimesed paarkuud normaalselt palka ,järgmise kahekuu palgast võid ainult und näha , siis need vabandused ja homme , ülehomme jne.PÄEVA LÕPUS RAHA KÄTTE AINULT NIII... :thumbsup:
Küsimusi palju
külaline

See asi läheb vist tõesti hapuks. Nüüd juba numbrid 825603 ja intress 30163
Küsimusi palju
külaline

ei ei ei kirjutas:Kohe päris kindlasti, hoia sellisest firmast eemale.Kogemused endal olemas.Asi käib täpselt nii nage Külaline eelnevalt kirjutas.Heal juhul saad esimesed paarkuud normaalselt palka ,järgmise kahekuu palgast võid ainult und näha , siis need vabandused ja homme , ülehomme jne.PÄEVA LÕPUS RAHA KÄTTE AINULT NIII... :thumbsup:
See homme, ülehomme,järgmine nädal , see juba oli meil telefonitsi.Helista homme,helista järgmine nädal
Maksuvõlg
külaline

Lugemata postitus Postitas Maksuvõlg »

Aga mida siis teha, kui on tekkinud maksuvõlg. Kas kohe pankrott välja kuulutada ja uus firma teha, või ikka üritada leht puhtaks saada. Omal tekkis ka maksuvõlg, kuna paar nn. arendajat otsustasid tööde eest mitte maksta. Aga kuna maksudeklaratsioonid olen esitanud ausalt, siis maksuameti jaoks olen raha kätte saanud. Kui on valida kas maksta palgad ja materjalid või maksuametile valisin esimesed, kuna muidu poleks kes tööd teeks ja kust materjali saaks. Nüüd vaikselt kustutan maksuvõlga. Aga paljudest töödest olen ilma jäänud tänu maksuvõlale. Kuigi rohkem pole mitte mingeid võlgasid ja palgad on alati sendipealt ära makstud. Pluss veel eelnevate klientide soovitused.
majaehitaja.ee
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas majaehitaja.ee »

Tere,
mina ka ei usu, et sellise võlgnevuse puhul firma suudab oma tööd edukalt jätkata. Tänases majaduse olukorras on see ebatõenäoline. Samuti on enamasti uutel firmadel 2 aastat just see aeg, kui tekivad raskused majandamisel. Seetõttu ei soovita ka mina selle firmaga kuidagi ennast siduda.
Veidi põhjalikumalt olen kirjutanud firma hindamisest ja kontrollimisest aadressil http://www.majaehitaja.ee/kuidas-kiires ... ma-tausta/
Majaehitaja e-kursus
www.majaehitaja.ee
Eerik Seppel
külaline

Lugemata postitus Postitas Eerik Seppel »

Selle maksuvõlaga on ju ikka nii, et selle tekkimiseks on mitmeid võimalusi. Ilmselt siiski enamuses on need selliselt tekkinud, et maksud on maksmata jäetud teadlikult ja tahtlikult. Samas teine võimalus on see, et firma poolt väljakirjutatud arved ei ole maksuperioodil laekunud ja ongi maksud maksmata ja maksuvõlg üleval. Viimase puhul muidugi lasub põhisüü sellel, kes pole arvest tasunud. Samas võiks usaldusväärsel ettevõttel olla piisavalt omavahendeid kred.info lehe puhtaks hoidmiseks. Samas mingi hetk muutub see ju naeruväärseks. Teisalt, kui palju saab 2 aastat tegutsenud ettevõttel neid omavahendeid ikka olla. Siiski, loeb ju ka see, mis on ettevõtte juhtfiguuride taust jne. Aga eks selline seis teeb ettevaatlikuks küll, kuna kui maksuvõlg on ikkagi juba miljoni ääre alla, siis tasub arvestada ka seda, kui suured on summad tegelikkuses olnud, millistelt makse arvutatakse.
maaler41
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas maaler41 »

Mina,naiivne naisterahvas,pole kunagi uurinud firma tausta kuhu tööle olen läinud... Ei vaheta küll sageli töökohti,kuid üht-teist on ikka ette tulnud.
Minu arvamus on,et kui minule palk normaalselt kätte tuleb ja ma võin kindel olla,et ka igasugu muud minu makusd makstud saavad,siis pole firma muud asjad küll üldse minu asi uurida.Minuga tehakse leping,kui mina sellest kinni ei pea,lastakse mind lahti.Kui firma lepingust kinni ei pea- lähen mina! Mul pole kunagi olnud nii palju raha,et lasen oma kättesaamata töötasu taevasse kasvada.Tuleb ikka enda eest seista! Firma rahaline seis on firmajuhtide asi ja mure!
Muidugi- tean juhust,kus mees tegi aastaotsa tublit tööd ja palgagi sai enam-vähem korralikult kätte..oli ametlikult tööl ja puha (enda arvates vähemalt).Aga kui aasta algul läks tuludeklaratsiooni tegema,siis tuli välja,et firma pole tema pealt ühtki maksu maksnud.... Kuidas sellist asja kontrollida saaks??
jan
-
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas jan »

e-Maksuametis on võimalik jooksvalt jälgida enda sotsiaalmaksude staatust - kes maksab ning kui palju.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

maaler41 kirjutas:.....Minu arvamus on,et kui minule palk normaalselt kätte tuleb ......,siis pole firma muud asjad küll üldse minu asi uurida.Minuga tehakse leping,kui mina sellest kinni ei pea,lastakse mind lahti.Kui firma lepingust kinni ei pea- lähen mina! .......??
õige lähenemine!..

arvan, et sa saad kohe kinga, kui kaks päeva tööle ei tule... nädala eest juba kindlasti.

Kas on juhust, et tööline ei anna kuu aega näole aga lahti ei lasta..?

aga see viimane on võrdne sellega, et kuupalka välja ei maksta..
sportlik huvi
külaline

Lugemata postitus Postitas sportlik huvi »

Külaline kirjutas:Olen olnud sarnases väikeettevõttes ... alul jäädakse tarnijatele võlgu, seejärel riigile, viimasena töömeestele ... misjärel algab uppuvalt laevalt lusikaga vee välja kühveldamine - ehk säästu/saasta materialid ja -töömehed/töövõtted...
Kui sportlikku huvi on ja närvikava kõva siis võib ju proovida sealt viimast võtta...

Mind jälle paneb hämmastama, miks kliendid lähevad säästu/saasta materjalide ja töömeeste töövõtete õnge. Võiks ju olla tunduvalt nõudlikum, siis kaob ära ka igasugune petturlus.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

sportlik huvi kirjutas:Mind jälle paneb hämmastama, miks kliendid lähevad säästu/saasta materjalide ja töömeeste töövõtete õnge. Võiks ju olla tunduvalt nõudlikum, siis kaob ära ka igasugune petturlus.
Unistada ju võib aga sigaodav on? Nõuda ju oskaks aga mida ja mis raha eest?
Teemasse - firma on lihtsalt "ilus nimi" mis koosneb inimestest. Kui inimene pidevalt hilineb (ilma mõjuva põhjuseta ja etteteatamiseta), vassib ja on raha võlgu; kas Sa usaldaksid oma rahakoti tema kätte?
Enamus arvavad et äkki "joppab"?
Vasta